Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi az a hiszti? Nálatok mi...

Mi az a hiszti? Nálatok mi számít hisztinek?

Figyelt kérdés

1,5 éves a kisfiam, de szerintem nem hisztizett még soha. Itt már kisebb babákról olvastam, hogy így-úgy hisztiznek, de szerintem az nem is igazán hiszti, amiket leírnak.

Pl. ha már fáradt és nem engedek meg neki valamit és nagyon rázendít, nálam ez nem hiszti, csak érzékenyebben reagál a helyzetre.

2011. júl. 29. 22:34
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ha a 6 hónapos akaratos kisfiam evett, ivott, kicserélve a pelusa, énekeltünk neki, játszottunk vele, még nem álmos, de 1 perccel azután, hogy a kedvenc játékával ott hagytam, és arrébb léptem, ökölbe szorult kézzel, könnyek nélkül ordítani kezd, és amint vissza léptem, máris vigyorog...akkor ez mi? Fogalmazhatunk úgy is, hogy csak vágyik a társaságomra, nem szeret egyedül lenni, és ezt így jelzi. Szóval hisztizik egy kicsit, hogy újra vele foglalkozzak.:))) És általában ezt el is éri.
2011. júl. 30. 13:03
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező! Ez a kérdés már bennem is megfogalmazódott nagyon rég, de nem akartam forszírozni, de veled és az első válaszolóval egyezik a véleményem.

Kaptam egy ilyen mondatot szakmabeli anyósomtól: hisztis gyerek nincs, csak türelmetlen felnőtt. Azért ebben sem hiszek, mert valóban lehet hisztis a gyerek, de az a dackorszakban.

Nekem a hiszti az, amit már itt leírtak, amikor olyan magánkívüli állapotban toporzékol a gyerek (lehet csak üvöltés, vagy csapkodás, földhöz vágás ordítás stb) amikor megszűnik számára a külvilág egy ideig, és hirtelen abba tudja hagyni. Ilyenkor nem tudsz mit tenni, hagyni kell, míg lenyugodjon. Nálam ez a hiszti, 20 hónapos fiam még szerencsére nem csinálta, de ami késik.... még jöhet.

Az pedig, amit egy másik válaszoló írt, hogy 8 hónaposan elvesz tőle valamit és sír (és hasonlók) nálam egyáltalán nem hiszti, hanem csak kifejezi az akaratát. Mivel egy ennyi idős baba még beszélni nem tud, de sokszor még 1,5 évesen sem, valahogy ki kell fejeznie, hogy ő nem azt szeretné, ami történik vele. Én örültem neki, mikor ezt elkezdte a fiam, mert onnantól volt saját akarata, amit ő fel is ismert. Szerintem ez hozzá tartozik a fejlődéshez. Az megint más, hogy ezt egyik másik gyerkőc hogyan fejezi ki: sokáig ordítással, vagy csak egy kis nyafi és kész.

A párommal szoktam ezen veszekedni, mert ő már azt várja, hogy tudjon beszélni a fiunk, hogy ha sír, megmondja mi a baja. Most már el tudná mondani, mert már mondja, hogy fáj, de még mindig nem mondja és nem is mutatja. És a párom nem érti, hogy sokszor ez még 3-4-5 év múlva is így lesz, hogy sírni fog a gyerek, és azért sem mondja meg hogy miért.

Szóval igen, én is ezen a véleményen vagyok, hogy túl sokan rámondják, hogy hisztizik, közben csak egy gyerek, és még ő nyafogással, sírással fejezi ki a nemtetszését. Ha továbbmegy a fent leírtakra, az már hiszti.

2011. júl. 30. 21:12
 13/13 A kérdező kommentje:
Szerintem is azért, mert nem akar, vagy épp akar valamit, azért sír, még nem hisztizik, csak épp még nem tud beszélni és nem tudja mondani, hogy "anya, annyira jó lenne nyomkodni a billentyűzetet, engedd már meeeeeeeeeg." vagy "nem akarom azt a furcsa kabátot felvenni" Nálunk a gumicsizmával csinálta, hogy sírt, mert gondolom furcsának találta és kényelmetlennek, de amint rájött, hogy lehet benne a tócsákban mászkálni, máris megszerette és már ő szokta mutatni, hogy vegyük fel. Szerintem is, kommunikáció lenne ez a sírás sokszor a babák részéről és az anyák egy része meg kvázi nem figyel rájuk és hisztinek titulálja, végül kényelmesebb így megoldani egy helyzetet.
2011. júl. 31. 08:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!