Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg igaz? A gyerekorvosunk...

Tényleg igaz? A gyerekorvosunk azt mondta nyugodtan altassuk a bébinket ami ágyunkba.

Figyelt kérdés
Mert nagyon hasfájós és csak ez nyugtatja meg,szeretünk vele alukálni,de késöbb félek olyan lessz mint én ami azt jelenti,hogy mindig Anyuék ágyába kötöttem ki és ez nekem sem volt jó így visszaemlékezve mert egy éjszakát nem aludtam egyhuzamban és ez reggel meg is látszott rajtam.Én kérdeztem,de akkor késöbb már végképp nemakar a kiságyba menni mit tegyek majd,mire ő azt mondta legyek nyugodt mert mikor elmulik ez a korszak akkor a picurink is nyugodtabb lessz és menni fog az elalvás a helyén.Nagyon szeretném,hogy így legyen ahogy az orvos mondta,de picit kételkedek.8hetes a Mindenünk:)és azt mondta még kb egy hónap ez a hasfájós korszak.
2009. ápr. 7. 09:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
74%

Szia.

biztosan gyerekfüggő is, hogy később mennyire könnyen vagy nehezen tud átszokni a saját ágyikójába.

A lányunk is nagyon hasfájós volt, kb 3,5-4 hós korára múlt el, addig javarészt velünk aludt éjjel. De egy hét se kellett neki, hogy teljesen átszokjon a saját helyére, volt néhány nehéz éjszaka, mikor rengetegszer ki kellett vennem. De amint megnyugodott az üvöltésből, visszatettem - ezt eljátszottuk vagy 100 x első éjszaka. Nehéz volt, de bevált :)

2009. ápr. 7. 09:08
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, én nem értek egyet a szülői ágyban altatással, de erről már számtalan vita volt itt.

A tapasztalatomat tudom leírni. 3 gyerekem van, mindegyik első pillanattól kezdve saját ágyában, saját szobájában aludt. Az egyik hasfájós volt, nem 1 hónapig, hanem majdnem fél évig. Sokszor felébredt, olyankor valamelyikünk átment, masszírozta, tornáztatta, attól enyhült a dolog, de pár óra múlva újrakezdődött. Ettől függetlenül soha nem hoztuk át az ágyunkba, így az egyikünk mindíg tudott aludni. Ha ott sírt volna ugyanannyi ideig, akkor egyikünk se alszik.

2009. ápr. 7. 09:09
 3/11 anonim ***** válasza:
Nekem is 3 gyermekem van.Az első velem aludt,mert hasfájós volt,de gyorsan átszokott a saját ágyra a második nem volt az és mégis magam mellé vettem,szintén gyorsan átszokott és a legkisebb 6 hetes szintén velünk alszik nem gondolom,hogy odaszokik,de nekem is konnyebb így és a babának is jobb.
2009. ápr. 7. 09:13
 4/11 anonim ***** válasza:
Ha te is pihenni akarsz tedd ezt. Szerinted hány anya csinálja ugyan ezt?? Rengeteg! Ne aggódj le lehet őket szoktatni a felnőtt ágyról. Egyébként ha vége a hasfájásnak 1-2 hónap és jön a fogfájós korszak. Mindíg arra gondolj fájdalmai vannak nem direkt csinálja szüksége van a szülőjére.
2009. ápr. 7. 09:15
 5/11 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam is hasfájós volt. Én sem vittem árt hozzánk. Egyetértek a 3 gyerekes anyukával elöttem. Mi is kezdetektől a gyerekágyban altattuk és külön szobában, még az ajtaját is becsuktuk, hogy ne ébresszük fel mi a neszezésünkkel. Általában későn fekszünk, kisfiam már legkésőbb 9-kor alszik.Amikor hasfájós volt, szépen ráfektettem a karomra, vagy a vállgödrömben, úgy, hogy a hasát nyomja kicsit a vállam. Az egyből megnyugtatta. Infakoltot használtunk, az szuperül enyhítette nekünk. Én sem akartam rászoktatni a velünk közös ágyban való alvásra, de így is volt kb (max) 5 alkalom, hogy pár órát együtt "aludtunk". Jobban mondva ő aludt, mi nem, mert állandóan attól rettegtem, hogy ráfordulok.

Jah, és én a kezdet kezdetétől hasra fektettem. Így a pocakja sem fájt annyira. Gondolj csak bele, te is, ha görcsölsz, automatikusan összegömbölyödsz, és a hasadra szorítod a kezed. Semmi problémánk nem volt pár hét alatt kinőtte. Koba: egy 9 hónapos kisfiú anyukája

2009. ápr. 7. 09:17
 6/11 anonim ***** válasza:

Szia! Erre szerintem nincs általános "igen" vagy "nem" válasz, ez gyerekfüggő, nem tudható előre. Unokatesóm 12 évesen még mindig a szülői ágyban alszik. Sógornőmék a kisebbiket ágyba szoktatták a sűrű éjjeli szopik miatt, és 6-7 évesen hagyta el végleg, az új szoba kedvéért, amit iskolakezdésre rendeztek be neki. A neten úgy emlékszem az okosbaba.hu szerkesztője (Bán Annamária) azt állítja, hogy egy idő után maguktól jelentkezik ez az igénye a gyereknek, ahogy az ő gyerekének 2 évesen jött el ez az idő. Ez biztos így is van az ő gyereke esetén. Szerintem nem mindenkinél, mert a civilizálatlan világban élőknek, amelyik közösségben pl 10 éves korig megszokott, hogy együtt alusznak a babák a mamájukkal, nem hiszem, hogy ennél előbb jelentkezne az igénye erre.

Azért az érdekelne, hogy Te gyerekkorodban nem éreztél ilyen igényt? Vagy hogy élted ezt meg, hogy mások külön alusznak, Te nem?

Egy ismerősöm 2 éves törpikéje is velük alszik, nem terveznek több gyermeket, akkor meg miért ne? Más esetben én nem hagynám. Hasfájós időszakban nálunk a bölcsijét mellém húztam és átnyúlva simogattam a hasát, vagy ha felébredt, nyugtatgattam.

Nem tudom, jól csináltam-e, mert szerintem mindenhogy törés a picinek, mindegy mikor "szoktatjuk át" a kiságyba. De idővel minden új szokást egyre nehezebb bevezetni.

Tégy ahogy jónak látod!

2009. ápr. 7. 09:33
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
A mi gyerekorvosunk meg azt mondta, hogy nehogy a mi ágyunkban aludjon.... Én úgy voltam vele, hogy ha éjszaka nagyon fájt a pocija beraktam magunk mellé az ágyba. Aztán mikor kinőtte, már a kiságyában aludt, de velünk egy szobában és hajnalban odaraktam magam mellé. 5 hónapos korától viszont külön szobája van és ő csak ott képes aludni, reggel meg ha felkel előbb akkor elszórakoztatja magát. 9 hónapos kisfiú anyukája
2009. ápr. 7. 09:40
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem túl nagy tapasztalatom nincs a témában, mert még csak 5 hónapos a lányom, de én úgy csinálom ha valami baja van átviszem a mi ágyunkba (simogatom, cicztetem - ha ettől nyugszik meg), és amint elaludt (és én is felébredek) visszarakom az ő ágyába. Nekünk ez bevált, mert nem ragaszkodik a kettőnk közti alváshoz, és nap közben is nagyon jól elvan a saját helyén.

De nekem is az a véleményem, hogy nem lehet általánosítani, mindenkinek ki kell tapasztalnia, mi a legjobb babának, mamának és a papának is.

Sok sikert!

2009. ápr. 7. 09:52
 9/11 anonim ***** válasza:
46%
a mi fiunk 3 hós korától velünk alszik. most 11 hós.
2009. ápr. 7. 10:09
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem írtam: a hasfájós időszak nálunk 4 hónaposig volt. Mivel ilyenkor egész nap sírt, a kezemben is ,eszembe se jutott, hogy az megnyugtatná, ha mellettem alszik. Tehát mellém húzott bölcsiben aludt, és kb a 2. hótól a 3.-ig, tehát kb egy teljes hónapig átaludta az éjszakát (22-től reggel 7-ig)! Aztán karácsony, felköltöztünk a tetőtérbe, 2 egymásbanyíló szobába, az ágyunk egymástól kb 3-4 méterre, nyitott ajtó mellett mégis azóta 1-2 óránként felébred.

09:33-as

2009. ápr. 7. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!