Miért van az, hogy mindenki minél hamarabb elkezdi a hozzátáplálást, mikor 6 hónapig csak a szoptatás v. annak hiányában a tápszer javasolt?
Én például abból éreztem, hogy eljött a hozzátáplálás ideje, hogy már szopi után 1-2 órával újra megéhezett, hiába szopott sokat mennyiségre már nem volt neki olyan laktató.Ez számomra egyértelműen jelezte, hogy csak a tejecske már kevés neki, így elkezdtem gyümölcsöket és zöldségeket adni, gabonaféléket is kaptak már 4-5 hónaposan a fiaim.
Tejterméket, tojást, epret is adtam már a betöltött 8. hónap előtt, mivel a szervezet minél később találkozik egy bizonyos allergénnel, annál nagyobb a valószínűsége, hogy allergiás reakciót fog kiváltani, mivel idegenként kezeli a szervezet, hiszen addig még nem találkozott vele.
Ezt pedig az ország egyik legelismertebb allergológus professzor asszonya ajánlotta nekem és én eszerint etettem a fiaimat, soha nem volt ételérzékenysége egyiknek sem, pedig fehér bőrű, kék szemű, szőke fiúk és mint tudjuk ezek mind hajlamosító tényezők.
Köszönöm a válaszokat. Igen a babácska biztos tudni fogja. 8.-án lesz 5 hónapos, megvárom a 6-ot és majd ő eldönti.:)
Köszi cikket is.
én nem kezdtem el hamarabb, 6 hósan, a kislányom előtte kizárólag cicin élt...és még utána is kb 1 éves korig, mert nem nagyon fogadott el semmit, csak a gyümölcsöket. húsról, zöldségről stb hallani sem akart. ja mg a reszelt sajtot is megette....
nem lett semmi baja, most 2,5 éves és minimálisan válogatós, midnenkienk vannak ételek, amiket nem szeret, ő pl. a rakott dolgokat és a töltött paprikát, töltött káposztát nem, de azon kívül szinte mindent. én sosem erőltettem a kaját, mivel az én tejem szemmel láthatólag elég volt neki 1 éves korig, onnantól meg ő maga kezdett el eszegetni (1 évesen 75 cm és 9,8 kiló volt, ami épp az átlag, mi szülők is átlagos magasak vagyunk).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!