Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Én ezt már nem bírom! Más...

Én ezt már nem bírom! Más babája is csinálja ezt? Hogy szoktassam le erről?

Figyelt kérdés
Alvás probléma..8 hónapos kislányom egyfolytában megfordul a kiságyban este vagy du alváskor..Ez azért baj, mert hason nem alszik, soha nem is tudott aludni, és nem is fekszik le fordulás után hasra, hanem felül, feláll, feltérdel, és szemdörgölés közepette sír.Az azóta van, mióta 6 hónaposan megfordult.Akkor két takaróval két oldalról kipockoltam, és mikor fordult volna féloldalasan egyből el is aludt.MA már ez nem használ, simán átfordul a takarókon, így párnára váltottam, de már ebből is kivergődi magát.Tudom, hogy álmos mikor lerakom, becsukja a szemét, kijövök, de 10 mp múlva már négykézláb van és úgy sír.Tegnap már mikor fordult volna a kezemmel támasztottam ki, szinte le fogtam, úgy el is aludt, de este, mikor álmában, mozdul, és fordul, egyből fönt van , és sír mert úgy már nem tud aludni, így 2 hónapja óránként megyek, és viaszaltatásnál szintén ott álok negyed órákat, hogy valahogy háton tartsam, és eltudjon aludni..De hát mit csináljak már?Nem állhatok ott mellette mindig?ÉS ha már felül fekvésből is, akkor már ez a pockolásos dolog se válik be...Ki vagyok már, mert ez miatt nem tudok aludni egyhuzamban 4 órát se, türelmetlenebb vagyok napközben,nemttudom, hogy lehetne ezt megoldani, mert már az ágya is tele van kipockoló takarókkal, párnákkal, de azok már nem tartják háton, és hason még csak feküdni se hajlandó..:(Mit lehet tenni?Csak az én babám szokása ez??
2011. júl. 28. 08:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Jo lenne megnézetni,miért nem szeret hason.nem normális h nem is engeded h hasra forduljon.lehet feszesek a nyakánál az izmok és fáj neki olyankor ha hason van.
2011. júl. 28. 08:13
 2/12 anonim ***** válasza:
Hát én is szólnék a dokinak, mert egy ennyi idős baba nem "utálhat" ennyire hason, hogy még éjjel is felkel álmából.
2011. júl. 28. 08:25
 3/12 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyanez volt ebben a korban. egyáltalán nem aludt hason,és éjjel felébredt rá,ha átfordult. Egy darabid én is azt csináltam,amit te, párszor magam mellé raktam a nagy ágyba,így jobban kordába tudtam tartani, én is többet pihentem, aztán egyszer csak elmúlt. Igaz, ritkán,de azóta alszik hason, illetve nem ébred fel rá,ha átfordul. Nincs semmi baja a lányomnak, most 1,5 éves.
2011. júl. 28. 08:39
 4/12 anonim ***** válasza:

mintha én irtam volna...detto ugyanez,a fiam ma 1éves,és van hogy éjjel 2percenként kel kelnem hozzá,mire átéreka szobájába,ami fél perc soncs,már áll az ágyába és sir....ő van hogy el van hason egy darabig ha álmába úgy fordul,de rövid időn belül felül,hátratolja magát,majd fel

ll egyből,és jön a sirás...én is nagyon kivagyok már,sokszor már a sirógörcs kap el hogy miért csinálja ezt....én még 3órát se aludtam egybe mióta megszületett....az a fura,hogy nappal,a délutáni délelőtti alvásnál ezt nem csinálja,szépen alszik,1órákat...csak estétől van ez...én már nem is próbálkozok kitámasztani mert simán átfordul mindenen,arrébb löki...stb.Van olyan éjszaka hogy 30x kelek hozzá,de van hogy "csak"4-5x...arról álmodni se merek hogy átaludja az éjszakát,csak legalább egybe aludna 3-4órát.....

2011. júl. 28. 09:33
 5/12 A kérdező kommentje:
Baja egészségügyileg nincs szerintem(doktornénink se talált nála eddig semmit soha, bár konkrétan ezt a problémát nem is mondtam még neki, de mindig alaposan átnézi), mert mikor fordul, nem is hasra fordul, hanem egyből négykézlábra áll, tehát le se ér úgymond a pocija alvópózba, mert a kis kezei egyből kitámasszák..., tehát igazából az a gond, hogy folyton forgolódik, és csak háton, vagy oldalt tud elaludni, mihelyst lerakom, egyből fordul is, és még nemjutott el a kis tudatáig, hogy vissza kell feküdnie, vagy fordulnia a hátára, hogy el tudjon aludni:(
2011. júl. 28. 09:37
 6/12 A kérdező kommentje:
Amúgy kicsinek, persze volt hason, mikor tanulta kinyomni magát, és tabulta tartani a nyakát, úgy el volt kb 20 percet is, de mióta megtanult fordulni, annyira élvezi, hogy csak azt csinálja pelenkázásnál is, öltözködésnél is, babakocsiba is...
2011. júl. 28. 09:40
 7/12 A kérdező kommentje:
ma 09:33 Köszönöm, kicsit megnyugodtam, hogy más baba is csinálja ezt, de pfff, nem tudom mit csinálok ha egyéves korára se tudom leszoktatni:(
2011. júl. 28. 09:41
 8/12 anonim ***** válasza:
Szerintem sincs semmi baja. Vannak ilyen dolgaik a babáknak. Talán, ha ébren játékosan többször hasra tennéd, úgy játszanál vele egy picit, vagy megnevettetnéd akkor. Lehet megijed, hogy máshogy "áll a világ", ha hason ébred. Vagy forgasd jobbra és ballra többször, hogy szokja. Én ezt próbálnám meg, más ötletem nincs.
2011. júl. 28. 10:08
 9/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én fiam is 8hónapos.Nálunk is ugyanez van.Ő sohasem tudott hason aludni,csak a hátán vagy az oldalán.Azóta fordul át éjszaka hasra,mióta a mászás,kúszás megy neki.De igazából nem is hasra fordul,hanem már négykézlábra áll,és sír.Látom,hogy nincs magánál,álmába csinálja.Ilyenkor visszafordítom a hátára,még szokott sírni,de egy pár korty tea megnyugtatja,és elalszik. Nálunk,ezt éjszaka 2x csinálja.A nappali altatásnál csinálja,hogy mikor lefektetem,(mert már látom,hogy nagyon fáradt,meg nyűgös)nemsokkal utána rögtön,hasra fordul négykézlábra áll.Ezt egypárszor megcsinálja,de utána belefárad,és elalszik.Szerintem,ez az ösztöneik miatt van.Hisz mostanság tanulnak meg mászni,kúszni.Ezek mind új élmények.Alvás alatt ezeket az élményeket élik újjá!

2011. júl. 28. 11:35
 10/12 anonim ***** válasza:

11.35-ös vagyok.Még annyi,hogy én úgy gondolom,hogy ezen éjszakai"hadműveleteknél"azért sír a fiam,mert megijeszti,ez a félálomban végzett hasra fordulás,négykézlábra állás.Hiszen egy mély álomból,riad meg emiatt.Csak,ha belegondolok abba,hogy nálunk felnőtteknél is vannak,ilyen éjszakai felriadások,akár álmok,akár a testünk egyéb reagálása miatt.Náluk úgy szint lehet.Maga a mozgásfejlődés során megtanult új dolgok ,az álmukban nem hinném,hogy negatívumként jönnek elő,nem emiatt sír,hanem mert a mély álmából kizökken,és ettől megijed.Na,most jól megkutyultam,de remélem,azért a levezetésemből valami érthető volt.:))Ha éjszaka felriad,esetleg próbáld egy pár korty teával,folyadékkal megkínálni.Nálunk ez bevált.

Üdv

2011. júl. 28. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!