Én ezt már nem bírom! Más babája is csinálja ezt? Hogy szoktassam le erről?
mintha én irtam volna...detto ugyanez,a fiam ma 1éves,és van hogy éjjel 2percenként kel kelnem hozzá,mire átéreka szobájába,ami fél perc soncs,már áll az ágyába és sir....ő van hogy el van hason egy darabig ha álmába úgy fordul,de rövid időn belül felül,hátratolja magát,majd fel
ll egyből,és jön a sirás...én is nagyon kivagyok már,sokszor már a sirógörcs kap el hogy miért csinálja ezt....én még 3órát se aludtam egybe mióta megszületett....az a fura,hogy nappal,a délutáni délelőtti alvásnál ezt nem csinálja,szépen alszik,1órákat...csak estétől van ez...én már nem is próbálkozok kitámasztani mert simán átfordul mindenen,arrébb löki...stb.Van olyan éjszaka hogy 30x kelek hozzá,de van hogy "csak"4-5x...arról álmodni se merek hogy átaludja az éjszakát,csak legalább egybe aludna 3-4órát.....
Szia!
Az én fiam is 8hónapos.Nálunk is ugyanez van.Ő sohasem tudott hason aludni,csak a hátán vagy az oldalán.Azóta fordul át éjszaka hasra,mióta a mászás,kúszás megy neki.De igazából nem is hasra fordul,hanem már négykézlábra áll,és sír.Látom,hogy nincs magánál,álmába csinálja.Ilyenkor visszafordítom a hátára,még szokott sírni,de egy pár korty tea megnyugtatja,és elalszik. Nálunk,ezt éjszaka 2x csinálja.A nappali altatásnál csinálja,hogy mikor lefektetem,(mert már látom,hogy nagyon fáradt,meg nyűgös)nemsokkal utána rögtön,hasra fordul négykézlábra áll.Ezt egypárszor megcsinálja,de utána belefárad,és elalszik.Szerintem,ez az ösztöneik miatt van.Hisz mostanság tanulnak meg mászni,kúszni.Ezek mind új élmények.Alvás alatt ezeket az élményeket élik újjá!
11.35-ös vagyok.Még annyi,hogy én úgy gondolom,hogy ezen éjszakai"hadműveleteknél"azért sír a fiam,mert megijeszti,ez a félálomban végzett hasra fordulás,négykézlábra állás.Hiszen egy mély álomból,riad meg emiatt.Csak,ha belegondolok abba,hogy nálunk felnőtteknél is vannak,ilyen éjszakai felriadások,akár álmok,akár a testünk egyéb reagálása miatt.Náluk úgy szint lehet.Maga a mozgásfejlődés során megtanult új dolgok ,az álmukban nem hinném,hogy negatívumként jönnek elő,nem emiatt sír,hanem mert a mély álmából kizökken,és ettől megijed.Na,most jól megkutyultam,de remélem,azért a levezetésemből valami érthető volt.:))Ha éjszaka felriad,esetleg próbáld egy pár korty teával,folyadékkal megkínálni.Nálunk ez bevált.
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!