Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan szoktassam hasra a...

Hogyan szoktassam hasra a babámat? Van itt olyan anyuka akinek szintén nem marad meg hason a babája? Tanácsot kérnék.

Figyelt kérdés
A kórházban hason volt,de itthon nem mertem úgy hagyni mert féltem hogy megfullad.Viszont most meg már sír ha úgy teszem.1 hét múlva lesz 4 hós.Májusba mennünk kell kontrollra a kórházba ahol mondták hogy szoktassam vissza hasra.Addig jó lenne ha visszaszokna,de hogyan csináljam?Van még rajtam kívül olyan aki ezzel a "problémával küzd"?
2010. márc. 8. 11:22
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Az én kisbabám is utált hason lenni. Sírt,amikor hasra tettem. Nekem a védőnő mondta,hogy naponta többször próbáljam hasra tenni és esetleg kicsit növelni az időt.Először 1 perc,aztán 2 percig hagyni. És közben játékokat tenni elé és kicsit lefoglalni.
2010. márc. 8. 11:27
 2/17 anonim ***** válasza:
Hagynod kellett volna hason aludni,attól nem fulladt volna meg.Most már nem hiszem,hogy visszaszokik.A babák úgy alszanak,ahogy nekik kényelmesebb.Próbálkozhatsz legfeljebb.Igaz,azt sem értem,hogy miért lenne jobb,ha hason feküdne? Azért szokták hasrafektetni a csecsemőket,mert akkor nem fáj annyira a pocakjuk.
2010. márc. 8. 11:29
 3/17 A kérdező kommentje:

Ezt a lefoglalást próbáltam de nem igazán érdekelte.

Annyira bánt hogy így elszúrtam vele.Ha tehetném visszaforgatnám az időt.Mindig ha látok egy babáról képet és hason van akkor előjön bennem hogy na én m..ha mit csináltam a fiammal.Szegény most meg csak kinlódik.ÉS neked vissza szokott a babád hasra?Meg tudják/fogják szokni?

2010. márc. 8. 11:30
 4/17 anonim ***** válasza:
Az nem baj, ha nem hason alszik, napközben tényleg csak úgy fog hason is ellenni, ha fokozatosan szoktatod hozzá. nekünk is így ment, kb 3 hónapos volt, amikor már nem ordított azonnal, ha hasra tettem, most 5 hós, és 10-20 percet elvan hason, ha játszunk
2010. márc. 8. 11:35
 5/17 anonim ***** válasza:
75%

De fura!Nekem meg azt mondták a kórházban hogy semmi esetre se tegyem hasra a gyereket és ne is altassam úgy!És a kórházban is minden baba háton feküdt!Jó mi?Mindenhol mást mondanak!Aztán a védőnőnk is mondta hogy ne rakjam hasra mert az nem igazán jó főleg hogy fiú!:)

Röhej!(3hónapos kisfiú anyukája!)

2010. márc. 8. 11:38
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
nekem a védőnőm mondta, hogy semmi esetre se altassam hason. Felügyelet mellett lehet napközben hason, de egyébként nem mert nagyobb a bölcsőhalál kockázata. Nekem alvan hason kb. 10 percig. Most 3 hónapos. Soha nem aludt még hason. Eleinte nem is maradt meg hason, csak sírt. De többször tettem hasra, hagytam sírni egy kicsit és napról napra többet akart hason lenni.
2010. márc. 8. 11:49
 7/17 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyanez volt a helyzet! először szeretett hason lenni,de én nem mertem úgy hagyni mert a buksiját egyenesen a párnába túrta! Aztán jött egy olyan időszak,hogy utált hason lenni,ahogy hasra tettem rögtön ordított,úgyhogy nem is erőltettem! Most 6 és fél hónapos,nemrég elkezdett egyedül forogni és azóta állandóan hason van! Ahogy lefektetem rögtön hasra fordul és egy két órát is eljátszik így! szerintem nem kell aggódnod. De miért olyan fontos,hogy hason aludjon,meg hason legyen?
2010. márc. 8. 11:50
 8/17 anonim ***** válasza:
csak addig tedd hasra, amíg el nem kezd sírni. Egyre több ideig fogja bírni. Nekünk is így volt.
2010. márc. 8. 11:55
 9/17 A kérdező kommentje:

Állítólag így erősödik a hátizmuk meg még nem tudom mi.A fejét amúgy már szép stabilan tartja úgyhogy én sem értem miért erősködnek ennyire.

Azt a kedves válaszolót kérdezném hogy mondták neked hogy ne rakd hasra pláne hogy fiú.Miért azért mert fiú?Mi köze lehet ehhez?Csak érdekelne.

És nagyon köszönöm mindenki válaszát,hasznosak voltak :-)

Ja a néném is mondta hogy ő sem tette soha hasra és hasra is fordul ugyanúgy a babája.Megpróbálom hátha sikerül fokozatosan visszaszoktatnom.Most pl. hasra fordítottam mert alszik és nem ébredt föl rá,ennek örülök:-)

Egyszer megébredt de a mumit visszaadtam és megint bealudt hason.Számomra már ez is eredmény:-))

2010. márc. 8. 12:04
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

A kórházban kisfiam oldalt, és hanyatt aludt. Hazajöttünk, aznap este éktelen sírásba kezdett, egész addig, amíg hasra nem raktuk, és azonnal átfordította a fejét. Egyébként azóta is hason alszik. Jött a doki az első pár hét egyikén, meglátta hason a gyereket, és mondta rögtön majdhogynem kiabálva: Anyuka, anyuka! Nem fektetjük hason a gyereket! Én bólogattam, hogy oké, oké, csak most, aztán sz@rtam rá. Ugyanúgy hasra tettem, és bizony én csak előnyét látom. 5 hós, oda-vissza fordul mindkét irányba, és elkezdett "hernyózni", szerintem pár hét és mászni fog. Valószínűleg ezért mondják, hogy tedd hasra minél többet, hogy erősödjenek a nyaki- és hátizmok.

Egyébként tényleg úgy kell hozzászoktatni, hogy minden nap egy picit többet. Első nap 1 perc, következő nap 2 perc, és így tovább. Közben széles vigyor, énekelhetsz neki, biztos van nektek is zenélő kis kütyüitek, azokkal lefoglalhatod, és hamarosan meg fogja szeretni. (B)

2010. márc. 8. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!