Hogyan szoktassam hasra a babámat? Van itt olyan anyuka akinek szintén nem marad meg hason a babája? Tanácsot kérnék.
Az én kisfiam is kifejezetten utált hason lenni, kb. 4 hónapos koráig. Aztán egyre többet fordult hasra, és rájött hogy nem is rossz :)
Most 7 hónapos, és szinte állandóan hason van, hiába fordítom vissza.
Szia! Mi is ugyanennyi idősen ezzel küzködünk, hogy hasra kéne többet tenni, de 5-10 perc után ordítás van. Meg közben is, csak az inkább szenvedés, nyökögés, mintha a világ legnehezebb dolga lenne a fejemelgetés, vagy ha elfáradt, akkor letenni a fejét az egyik oldalra.. neeem.. inkább szenved.
Szerintem nincs összefüggés, és nem te szúrtad el! Egyrészt te is olvastad az ellentétes infókat, ki ezt kapja, ki azt, másrészt pedig én tettem volna hasra, mikor icipici volt, de már akkor sem maradt meg úgy, nemhogy elaludni... mit képzelek?... Csak akkor aludt hason, ha pont kólikatartásban ringadtam a hasa miatt, és betettem az ágyba. Szóval én nem vagyok emiatt a hasonalvás miatt parás, de a fiam egyszerűen utálta. A korházban egyébként oldalt meg hanyatt aludt, én is oldalt altattam sokáig, mostmár ki kell támasztani, és már hanyatt sem marad meg... :o( Na mindegy is. Szóval nekünk a fejtartás problémája miatt kéne, hogy sokat legyen hason.
Én is úgy csinálom, hogy a kanapéra lehasaltatom, én meg eléülök, hogy az arcomat lássa, meg viszem a játékait. Nem igazán érdekli, mert azon koncentrál, hogy milyen nehéz a buksija...
Ja, és úgy tudom (mozgásfejlődésen a konduktor mondta) hogy nem jó, ha repülőzik, tehát csak a hasán tartja magát a keze lába égnek, hanem előre kell húzni a két kis karját, hogy azon tartsa a felsőtestét. Hát mi így próbálkozunk, van hogy bírja 20 percig is, de van, hogy 5 perc után ordít....
De pont itt olvastam egy válaszban, hogy az a gyerkőc, aki nem sokat van hason, előbb nyúl dolgokért, fog, viszont később forog... nem tudom, mennyi igazság van benne, de ebből a szempontból nálunk napról napra látványosabb a fejlődés. Na, jó hosszú lettem, bocsi, csak annyi, hogy nyugi, legfeljebb később kezd el forogni. Egyszer csak megtanulják... :o)
Szia!11:38-as vagyok!
Azért mondták hogy ne rakjam hasra a fiamat mert hogy akkor nyomja a kukiját meg a heréket és az nem jó!Ennyi volt az indok!
Fú csajok nagyon köszi a válaszokat!
Kicsit nyugodtabb lettem.Ezentúl megpróbálom hason altatni nappal legalább.Már jó ideje így szundít tehát biztosan nem olyan rossz neki:-) csak ahogy kedves utolsó te is írtad arra koncentrál hogy milyen nehéz is a fejecskéje :-)))
Amúgy már nyúl dolgokért,és mindkét oldalára fordul és vissza.Nemtudom mikor lesz ebből hasra fordulás,de nagyon várom már :-)))
Egyre "aranyosabb,okosabb".
Nagyon bírom:-))))
Köszönöm mégegyszer mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!
Kedves 11:38-as.
Értem.Igen mostanában volt eszembe,de ez miatt én sem mertem hasra rakni mert lehúzta a kukiját a dokinő és be volt dagadva.Volt hogy pelus nélkül hagytam,mert úgy fájt neki és csak akkor nyugodott meg amikor kicsomagoltam a popsikáját :-))) Holnap megyünk vizitre,remélem nem kínozza meg megint.
Neked is köszönöm hogy írtál!!!
Gondoltam vissza térek és megírom hogy már nagyon szépen tartja magát a kismanóm és már át is fordul a hátára meg vissza igaz ez utóbbi csak egyszer fordult elő,de majd az idő mindent megold!Ja és ahogy elnézem szeret is úgy lenni mert amikor szólok hozzá mosolyog nagyokat és úgy tekinget mintha ő lenne a csikibáró.Nagyon aranyos.Annyira boldog vagyok hogy eljutottunk idáig!!!
Mégegyszer köszi mindenkinek!!!!!!!!!!!!!:-)))))))))))
Szia! 03.08.12:37-es vagyok.
Örülök, hogy rendeződött nálatok is! Nálunk is már tök ügyes hasonfekvő, már egyáltalán nem ordít, sőt már sokszor mosolyog és lehet vele játszani hasonfekve :o) A fiam még korábban fordult át a hasáról a hátára, azóta mostanában nem. De már emelgeti a fenekét is :o) Ügyesek ezek a babák. Előbb utóbb mindegyik rájön a tutira :o)
Minden jót nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!