100 ml tápszer 17 napos babának,2740 grammal, az sok?
Amikor hazajöttünk a kórházból, kapásból tápszert kellett a kisfiamnak adni. 90 ml-t evett.
Annyit eszik, amennyi kell neki, egy falattal sem többet. Ha mégis, azt kibukja. A te babád se beszélt a védőnővel és a dobozt sem olvasta. :)
Szia!
Az is nagyon fontos, hogy hányszor eszik egy nap.
Az én kisfiam 4-5-ször eszik, anyatejet és tápszert is.
Testsúly kilogrammonként 150 ml-t kell megennie, mivel az én babám 5,3 kg, így neki 5,3*150=795
5-ször eszik, így egy etetéskor 160-at kellene, de van hogy éhesebb, akkor többet kér, ilyenkor köv. etetésnél általában kevesebbet.
Amikor a kórházból hazajöttünk a lelkemre kötötték, hogy 3 óránként egyen meg 50 ml-t, na ő 4-4,5 óránként megette a 80-at, de volt hogy lement a 110 is. Barátnőm kislánya pedig 1-1,5 hónaposan 160 ml-ket evett, a súlyához képest ez sok, de kérte, nem hasfájós, egyszerűen ilyen nagy az étvágya.
Na aggódj, nem olyan könnyű túletetni, amíg kéri, adj neki, ha már nem éhes, nem fog tovább enni.
Eleinte én is mindig kevesebb tápszert csináltam, na és ha még éhes volt, ordított még a köv. adag elkészült, de ahogy beállt, hogy hányszor eszik, és megkapja az adagját, sokkal nyugodtabb.
Kb. 8-9-szer eszik egy nap. szinte felkel és sir 3-3,5 óránként. eddig nem is volt gond, mert ha evett volt, hogy elaludt büfiztetés után rögtön, de rosszabb esetben is nézelődött még fél vagy 1 órácskát egy kis nyöszörgéssel + cumi pakolgatással, de utána már aludt is. Nem az a tipikus sirós, de tegnap éjszaka óta, egyszerűen még az evés előtti pelenkázás is rémálom, úgy üvölt, meg ahogy mondtam nehezen alszik el. ilyen még nem is volt, hogy én hajnalban ne tudjak vissza feküdni aludni! mindig szépen alukált vagy nézelődött még. most még mindig alszik, bár az is igaz, hogy ma kint voltunk kocsikáztunk is, lehet abban is elfáradt.
Ha most nem kellne fel 5-ig, akkor felébresztem és adhatok akkor neki megint 100 ml-t, igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!