Járóka vs. Utazóágy kérdés?
4 hónapos a babám,lassan kinövi a babakocsit,amiben magammal szoktam tologatni a lakásban,mikor a házimunkát végzem,takarítok,ilyesmi.
Szeretnék neki járókát,vagy utazóágyat venni,amiben biztonságban tudhatom,eljátszhat ellehet napközben,el is aludhat benne,és amit később is használhat,mikor kúszni,mászni fog.Szerintetek melyiket érdemes venni?
Mi 11 éve evttünke utazóágyat még a nagynak, azán kölcsönadtuk.
Most kicsi használja, amíg pici volt, ha mentünk valahova elvittük és abban ludt, de leginkább járókaként funkcionál. Abban alszi ebéd után, mint most is , 28 hónapos.
Szóval az utazóágy 2in1:-)))
Járóka!
Nekünk is az van és mivel időben el kezdtük használni, nincs is vele baja., sőt nagyon szereti. Az az ő kis birodalma. És nagyon jól gondolod, hogy kell ilyen, mert mi 9 hónaposak vagyunk, 1-2 hete fürdés előtt egy órával kiteszem, mostanában nap közben is, ha van időm KIZÁRÓLAG vele foglalkozni és egyszerűen nem értem azokat az anyukákat, akik a szabad lakásban nevelik a babáikat. Iszonyatos odafigyelést követel, míg a járókában biztonságban tudhatom. Mert ugye mindenre elég egy pillanat...
Az utazóágy ellen azt mondom, hogy borzalmas azon a hálón keresztül kinézni és ott mozgásban sem tud úgy fejlődni, hiszen nincsenek rudak, amibe belekapaszkodjon és felhúzza magát. Amiatt meg ne félj, hogy beveri a fejét. :)
Mindkettőnek van előnye és hátránya is, vannak szempontok amikor az egyiyk helyettesítheti a másikat, de vannak esetek amikor meg nem.
Járóka:
előny:
- könnyen feláll, mert tud kapaszkodni, stabil az alja
- nagyobb a területe,tud benne mászni
hátrány:
- nagyobb helyet foglal
- kevésbé mobil házon belül is nemhoyg azon kívül
- (szerintem) alváshoz kényelmetlen, bár attól függ milyen az alja
Utazóágy:
előny:
- kisebb és könnyen összecsukható, ezáltal bárhová magaddal viheted
- kerekei vannak (vagy nincsenek) de könnyen arrébb tolod a házban
hátrány:
- nagyon zárt ahoz hogy jól kilásson rajta
- kicsi a hely benne a játékhoz
- nagyon nehéz benne felállni
- sokkal borulékonyabb
Járókából is van kerekes. Nekem is az van.
Egyébként (ez nem a kérdezőnek szól) a megnevezésekben benne van minden: utazóÁGY, JÁRÓKA
Én amúgy mindig tudtam és láttam, hogy alvás idő van és akkor mindig az ágyába is tettem be. Nem is aludt soha a járókában.
A mi lakásunk 60 nm2, amerikai konyhás, a járóka nagyobb az átlagnál, de így sincs útban, főleg mert ide oda tologathatom a kerekei miatt.
Az utazóágy nagyon pici, ahogy egy előttem lévő is írta. Hiszen az egy kiságy.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszát,úgy látom az utazóágyra többen voksoltatok,viszont a felállás szempontjából tényleg a fa járóka az ideálisabb.
Most az utazóágy felé hajlok,felállni úgysem fog egyhamar,addig meg valahogy magammal kell vinnem,ha dolgom van itt -ott,vagy az udvaron teregetek,levegőzünk,stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!