Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Talán valamit rosszul csinálok...

Talán valamit rosszul csinálok, hogy 6 hetes babám nem nyugszik meg nálam?

Figyelt kérdés
6 hetes babám azthiszem hasfájós ha elkezd sirní hiába veszem fel bármit csinálhatok nem nyugszik meg csak akkor ha enni adok neki.Tápszert kap sajnos már nem tudok szoptatni.Olyan rossz hogy evés után van egy kis szunya,egy pár percet lehet vele "játszani" aztán kezdődik a sírás nem lehet lerakni egy kicsit hogy nézelődjön..azthiszem valamit elrontottam..olyan rosszul esik hogy sírást kell hallgatnia a páromnak aki este ér haza a munkából,és a kisfiamnak .Valaki tud valami bíztatót mondani?
2011. júl. 27. 12:44
 1/10 anonim ***** válasza:

Ha fáj a hasa hiába fogod, akkor is fáj, azért sír. Próbálj ki valami cseppet, amit szoktak hasfájásra (infacol, espumisan, angol víz, stb) hátha valamelyik bejön. Teát vagy vizet nem fogad el? Nem kéne etetni sem mindig, és lehet hogy a tea is megtenné a hatását.

Az én 3 gyerekem is hasfájós volt, lányom nagyon, szerencsére csak nappal, 3,5 hós volt mikor abbamaradt. Kitartás. Ja és ha ideges, feszült vagy, azt ő is érzi, és úgy nem nyugszik meg. Én most látom mennyit számít ez, mikor a lányom született anyuéknál laktunk és halálra idegesített hogy mindent hallanak, nem lehetünk 3asban. Most a fiaimmal már teljesen más, nyugisabbak is mint a lányom volt.

2011. júl. 27. 12:56
 2/10 anonim ***** válasza:

Sajnos nekünk is volt ilyen, amikor ennyire pici volt. Hiába volt kézben, akkor sem nyugodott meg, amikor fájt a hasa. Próbáld tornáztatni a lábát, tologatni a hasafelé, de nekünk pl. az infacol elég jól bevált, segített neki kijönni a pukiknak, böfiknek. Én is mindig rosszul éreztem magam, hogy sírt, mikor megjött a férjem, de tényleg nem szabad. Bár én még a mai napig is zavarban vagyok, amikor séta közben elkezd sírni és ezt mostanában nem ritka sajnos. :(

Most 3 hónapos múlt a hölgyemény, még időnként fájdogál a hasa, de már sokkal könnyebb elvonni a figyelmét róla szerencsére.

2011. júl. 27. 12:59
 3/10 anonim ***** válasza:

Ha anyatejes ha tápszeres, az első 3 hónapban sokat sírnak a babák.

Próbáld meg olyankor megitatni, hátha szomjas.

Énekelj neki, maszírozd, tornáztasd, menj vele délelőtt is, délután is egy nagy sétára.

A fürdést nyugodt hangulatban csináld, akár halk zeneszó melleltt, ne stresszelj, ne kapkodj közben, akkor ő is könnyebben ellazul a meleg vízben elálmosodik és nyugodtabban el tud aludni.

A 3-6 hó között jobb lesz, kezd majd nyitni a világ felé, felfedezi a kezeit, a környezetét, aztán a 6-12 hó a mozgásfejlődés ideje, és a fogzásé, akkor az esték, éjjelek lehetnek majd nehezebbek, de a nappalok már nem.

Kitartás, minden kornak meg van a maga nehézsége, és szépsége. Próbáld meg ne túlélni, hanem átélni, megélni a babád gyermekkorát.

És ha van rá lehetőséged, hétvégén ha apuka otthon van, menjetek hármasban is sétálni, és min. hetente egyszer menj el egyedül is, ha tudsz 1-2 órára (vásárolni, kozmetikushoz, moziba...)

2011. júl. 27. 12:59
 4/10 A kérdező kommentje:
Próbáltuk már az infacolt,homeós bogyót..egy kicsit most a borostyánlánc segít.Szerencsére (lekopogom)nekünk is nappal nyügös.De ha a baba hasfájós,akkor ha mondjuk lerakom vagy beszélek hozzá akkor nem fáj neki?Ha a hordozóba rakom és hintáztatóm vele akkor is van hogy megnyugszik..így is hasfájós_?Annyira nem értek hozzá sajnos:(
2011. júl. 27. 13:00
 5/10 anonim ***** válasza:
Kicsi még, vágyik a közelségedre, próbáljátok ki hordozókendőbe rakni, az én lányom ott mindig megnyugodott és jókat aludt rajtam.
2011. júl. 27. 13:07
 6/10 anonim ***** válasza:

Dehogy rontottál el bármit is!

Ha hasfájós, akkor hasfájós és sokat sír, de ettől még te nem leszel rossz anya.

Az én babám 6 hónapos koráig üvöltött, hasfájás és reflux miatt! Nagyon sok mindent kipróbáltunk és többször is jártunk dokinál, de nagyjából semmi nem vált be, csak az idő múlása.

Tudom, hogy piszok nehéz egy sokat síró babával, és az ember ilyenkor csak magát ostorozza, de hidd el lesz ez még jobb is!

Csak türelem és kitartás kell hozzá!

A babádnak pedig te vagy a legjobb!

2011. júl. 27. 13:14
 7/10 anonim ***** válasza:
ez a hasfájósság sokak szerint csak egy összefoglaló név, és sok esetben nem azt takarja, hoigy tényleg fáj a hasa. Hanem hogy túl sok inger éri, amit nem bír feldolgozni, mert az elején még alkalmatlan erre az idegrendszere. Azért van, hogy ált. 3 hós korra kezdik kinőni, mert addigra már jobban alkalmazkodnak a kinti vilghoz. Persze előfordulhat, hogy tényleg a hasa fáj, de amellett lehet ez is a gond. Nálunk pl. nem volt a kislányom kifejezetten hasfájós, sosem szenvedetta kakival, pukival, büfivel, nem is feszült a hasa, a teste, ha sírt, és mégis sírt, sokat-sokat az első 3 hónapban. Estére végképp kiborult, és akkor csak úgy volt el, ha kézben ringattam, énekeltem és járkáltam. na meg cumi. aztán idővel kinőtte.
2011. júl. 27. 13:40
 8/10 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyan ez van! Szerencsére az éjszakát átalussza,vagy csak 1x kel fel enni, de nappal általában 2 etetés ébren van. Pihenőszék,babakocsi,cumi,tea,stb. semmit nem fogad el, sír...minden testhelyzetben ringatom,ahogy lehet...egyszerűen nyűglődik,majd evés előtt 1 órával elalszik, és utána keltenem kell,mert aludna 5 órát is. Infacolt, Espumisant kipróbáltuk,utóbbinak még várom a hatását. Nem kaja után fáj a hasa,hanem amikor pukizik és végre távozik a kaki,na akkor tekergeti úgy magát, és ordít nagyon,h belevörösödik a feje,látszik,h erőlködik! Az én kislányom 5 hetes, már nagyon várom a kevésbé sírós időket,mert én sem mindig tudom megnyugtatni,és sokszor türelmetlen vagyok. Apuka sokat segít,többször ringatja el,mint én! :) Fel a fejjel! Bár én is kiborulok néha!
2011. júl. 27. 14:00
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha hasfájós, akkor papaverine-t próbáld ki, nekünk semmi más nem használt, csak az! És a lényeg, legyél nyugodt a közelségében! Az én fiam olyan, ha egy kicsit ingerült vagyok, megérzi rajtam, és ő is az! Lehet, már ideges vagy, és szorongasz, hogy mitől nyügi, és ezt a szorongást, idegeskedést ő is megérzi, és azért nem lehet megnyugtatni! Próbálj nyugodt maradni! Próbáld a lábadra fektetni hassal! Ha fáj a poci, az talán jót tesz! Az enyémnek jót tett!
2011. júl. 27. 15:48
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Remélem hamar túlleszünk rajta tesó mellett így nagyon nehéz..
2011. júl. 28. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!