Talán valamit rosszul csinálok, hogy 6 hetes babám nem nyugszik meg nálam?
Ha fáj a hasa hiába fogod, akkor is fáj, azért sír. Próbálj ki valami cseppet, amit szoktak hasfájásra (infacol, espumisan, angol víz, stb) hátha valamelyik bejön. Teát vagy vizet nem fogad el? Nem kéne etetni sem mindig, és lehet hogy a tea is megtenné a hatását.
Az én 3 gyerekem is hasfájós volt, lányom nagyon, szerencsére csak nappal, 3,5 hós volt mikor abbamaradt. Kitartás. Ja és ha ideges, feszült vagy, azt ő is érzi, és úgy nem nyugszik meg. Én most látom mennyit számít ez, mikor a lányom született anyuéknál laktunk és halálra idegesített hogy mindent hallanak, nem lehetünk 3asban. Most a fiaimmal már teljesen más, nyugisabbak is mint a lányom volt.
Sajnos nekünk is volt ilyen, amikor ennyire pici volt. Hiába volt kézben, akkor sem nyugodott meg, amikor fájt a hasa. Próbáld tornáztatni a lábát, tologatni a hasafelé, de nekünk pl. az infacol elég jól bevált, segített neki kijönni a pukiknak, böfiknek. Én is mindig rosszul éreztem magam, hogy sírt, mikor megjött a férjem, de tényleg nem szabad. Bár én még a mai napig is zavarban vagyok, amikor séta közben elkezd sírni és ezt mostanában nem ritka sajnos. :(
Most 3 hónapos múlt a hölgyemény, még időnként fájdogál a hasa, de már sokkal könnyebb elvonni a figyelmét róla szerencsére.
Ha anyatejes ha tápszeres, az első 3 hónapban sokat sírnak a babák.
Próbáld meg olyankor megitatni, hátha szomjas.
Énekelj neki, maszírozd, tornáztasd, menj vele délelőtt is, délután is egy nagy sétára.
A fürdést nyugodt hangulatban csináld, akár halk zeneszó melleltt, ne stresszelj, ne kapkodj közben, akkor ő is könnyebben ellazul a meleg vízben elálmosodik és nyugodtabban el tud aludni.
A 3-6 hó között jobb lesz, kezd majd nyitni a világ felé, felfedezi a kezeit, a környezetét, aztán a 6-12 hó a mozgásfejlődés ideje, és a fogzásé, akkor az esték, éjjelek lehetnek majd nehezebbek, de a nappalok már nem.
Kitartás, minden kornak meg van a maga nehézsége, és szépsége. Próbáld meg ne túlélni, hanem átélni, megélni a babád gyermekkorát.
És ha van rá lehetőséged, hétvégén ha apuka otthon van, menjetek hármasban is sétálni, és min. hetente egyszer menj el egyedül is, ha tudsz 1-2 órára (vásárolni, kozmetikushoz, moziba...)
Dehogy rontottál el bármit is!
Ha hasfájós, akkor hasfájós és sokat sír, de ettől még te nem leszel rossz anya.
Az én babám 6 hónapos koráig üvöltött, hasfájás és reflux miatt! Nagyon sok mindent kipróbáltunk és többször is jártunk dokinál, de nagyjából semmi nem vált be, csak az idő múlása.
Tudom, hogy piszok nehéz egy sokat síró babával, és az ember ilyenkor csak magát ostorozza, de hidd el lesz ez még jobb is!
Csak türelem és kitartás kell hozzá!
A babádnak pedig te vagy a legjobb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!