Van valakinek valami jó kis trükkje altatással kapcsolatban?
nekem ugyanennyi idős a babám,és pont ez a problémánk,este több óra szokott lenni az altatás,mert a karomba elalszi de ahogy lerakom már üvölt.de én már belefáradtam ebbe,ugyhogy amikor már tudom hogy jól lakott,és minden rendben van vele,akkor lerakom és hagyom sírni,párperc múlva bemegyek megsimogatom és kijövök,ezt addig csinálom amíg be nem alszik.az első napokban 1órát szenvedtem vele,de tegnap már csak 20perc volt.
Szóval:nekem bevált ez a módszer,és azóta sokkal kipihentebb vagyok. Ja,egyébként nappal is ezt csinálom vele,mert akkor is nagyon nehezen szokott elaludni
A fiam is ilyen volt, csak kézben ringatva aludt el, és ahogy kiságyat ért, már ébren is volt.
Én így csináltam: betettem a kiságyba, behajoltam, és körétettem az egyik karomat, a másik kezemmel meg finoman, ütemesen lökdöstem a popóját, mintha a karomban ringatnám.
Az első pár nap fél óra kellett hogy így elaludjon, de utána legalább nem ébredt fel, hiszen nem raktam le, csak kivettem a karom:)
Aztán 3. nap 20 perc, 4. nap negyed óra, egy hét után 10 percre beállt, és ez maradt is. Esetleg próbáld ki, hátha nálatok is beválik.
Ja és első este még méltatlankodott, hogy nem kézbe van, de másnap harmadnap már csak arra koncentrált, hogy ringjon a popója:)
Nincs egy kishintátok? (vmi fisherprice-os babahintára gondolok) Nálunk abban aludt a legjobban 1-2hónaposan. :) Napközben, mert ő már 1hós kora óta átaludta az éjszakát, és este a hintában elaltattuk, kb fél óra hintázás után tökmélyen aludt, be a kiságyba, és reggelig aludt. Utána 2hósan átszoktattuk a kiságyba, és onnantól már csak napközben hintázgatott, kb fél éves koráig. Ahogy indult a hinta, már álmosodott is. Az jó az idegrendszeri fejlődésre is.
Egyébként nem volt egész nap a hintában- egy-egy alvásra volt csak benne- de nagyon szerette.
Bocs, egy kicsit hosszú leszek, de szerintem nagyon jó praktika. Én megvettem az Álomba ringató praktikák c. cd-t, Vida Ágnes gyermekpszichológus írta. Nekünk nem volt különösebb gond az alvásnál, csak érdekelt. Nekem is sokszor felébred 20 perc után. Erre az a válasz, hogy valami baja van a picinek. Vagy kakilni kell, hasa nem hagyja nyugodtan aludni, zaj van... Azt írja, a babák alvási fázisa úgy néz ki, hogy 20 perc felületes alvás, majd ha nincs semmi baja, vagy nem ébreszti fel vmi zaj, akkor alszik tovább, utána óránként történik ugyanez. Én azt vettem észre ha 20 percet alszik a babám és sírva ébred, akkor utána általában kakilni szokott. Ja, és azért ébred sírva, mert egyrészt nem aludta ki magát 20 perc alatt, másrészt vmi nem oké.
Az altatásra azt írja, 6 hónapos korig viszonylag könnyen alakítható, utána azonban kialakul az akarata és már nehezebb. 1-2 hét alatt sikerülhet rászoktatnod az önálló alvásra (nekem 1 nap alatt sikerült, mert az elején mindig cicin aludt el, mostmár szopja az ujját), a módszere: félálomban leteszed aludni, ha felébred azonnal, kiveszed, megnyugtatod, megint félálomban teszed le és így tovább. Ez eltarthat órákig az elején, de egyre rövidebb idő lesz. A végén egyedül fogja magát altatni. Én mikor megláttam, mit csinál a picim, ott mosolyogtam felette sutyiban. Mindig hason alszik (4,5 hós) és már úgy altatja magát, hogy teljesen éberen beteszem a kiságyba hanyatt, puszilgatom, majd hasra fordítom, beveszi a jobb hüvelyujját a másik kezével meg simogatja a lepedőt föl-le. Annyira cuki. Ha nincs semmi baja, mindig így alszik el kb. 3 hós korától. Remélem tudok segíteni.
Ja és azt mondja még, hogy egyáltalán nem kell, hogy szokja a zajokat, mert mi felnőttek sem ricsajban alszunk. Az első 20 percben próbálj meg csendben tenni-venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!