Tudatos lehet ez nála, vagy csak babanyelv?
Figyelt kérdés
10 hónapos lányom egy hete úgy sír, hogy mamázik.Sír, és ilyenkor mondogatja: mamamam, mama, mamm.Olyan cuki! "Mondja " még, hogy ana, aja, lala,álmá.Vajon tudatos vagy csak gőgicsél?2011. júl. 25. 13:49
1/5 anonim válasza:
Ez leginkább úgy működik, hogy a babák próbálgatják a hangjukat, tornáztatják, és végül kimondanak először véletlenül ilyesmit is, hogy mamma, babba, pappa. Aztán ha látja Rajtad, hogy ezerrel mosolyogsz, akkor egy idő után ezt szépen elkezdi összekapcsolni, és már tudatos lesz.
2/5 anonim válasza:
Lányom a mamázást mindig síráshoz használja. Ez a panaszkodás kifejezése nála. Szerintem ez babanyelv.
Majd ha egyértelműen ránéz vagy rámutat valamire és akkor mond ki valamit, az lesz már tudatos.
Amúgy édesek, amikor magyaráznak! Nagyon!
3/5 anonim válasza:
Az én kisfiam síráskor azt mondogatja, hogy "ájáááá". Olyankor szoktam neki válaszolni, hogy nyugodj meg, itt van anya, és az anyát mindig kihangsúlyozom, és mikor már csak hüppög, akkor reagál rá halkan, hogy "ájá". Nem tudom, hogy ez csak babanyelv-e nála, vagy valóban az én anya szavamra reagál úgy, hogy ájá.
4/5 anonim válasza:
Az én lányom 9 hónapos, és egy hónapja mondja, hogy apa, papa, baba, teljesen tisztán, és sokszor, de nem tudatosan, szerintem csak élvezi, ahogy kiejti! Szerintem ennyi idősen még nem tudatos náluk!
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi! Sejtettem, hogy csak gagyog, de tényleg olyan, mintha panaszkodna nekem.de remélem anyának fog szólítani egyszer, és nem mamának!:))
2011. júl. 25. 14:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!