Alig 9 hónaposan lehet ez tudatos? Beszédfeljődés kérdés
Annak tűnik. Apja kimegy a szobából, erre ő tekintget körbe és közbe mondja: apa, apa apppa. vagy az apja borotválkozik, ő figyeli, majd mikor befejezte, odamegy hozzá, felmászik rá, mármint feláll a lábába kapaszkodva és ugyanúgy: apa, apa, apppa
hozzáteszem, rengetegszer hallja, hogy apa így, apa úgy, sokat beszélek neki róla, mert sokat van távol, sokat dolgozik.
szóval gyanús, hogy szinte mindig jó és passzoló szituációban használja. ez már az első szó?
meg még a "hoppá-t" is sokszor hallja és azt is szokta újabban mondani, ha átfordul a hasára vagy ha ugrál, mikor fogjuk a kezét
Szia!
a lányomis 9-11 hós korában mondta tudatosan (mert mutatta is reggelente) CICI!ÉS ciczni is akart! :) Vagy karácsonykor mondta hogy DÍSZ!
Nálunk ez a kettő volt, ilyen idősen, de utána csend lett! :(
Így én nem ezeket vettem az első szavának, hanem amit 16 hósan értelemszerűen kimondott, hogy NEM!Azóta be is indult rendesen, már kb 50-60 szót használ, és 2szavas kis kapcsolatokat rak össze!
De csak tapasztalatot írtam, lehet hogy nűlatok, most kezdődik!
Nekem is unokatesóm hamarabb beszélt mint járt!
Gratulálok, az APÁhoz! :)
9 hónaposan tudatosan mondta a babám, hogy lámpa (áppppa)
nézett fel, mutatott rá és mondta... a másik a nem volt, rázta a fejét hozzá :)
most 20 hónapos, sok szót mondd már, a lámpát nem :D a nemet persze tudja de a fejét már nem rázza pedig cuki volt :)
Igen, ez már tudatos, jegyezd is fel gyorsan! :)
Kisfiam 9,5 hónaposan kezdte el a NEM és DE szavakat tudatosan használni, majd jött 10 hónaposan a TETE (tente), BABA, BÁ (Apa), 11 hónaposan MÁ vagy ÁMUÁ (Anya), HASSZI (virágok), stb. Most 22 hónapos múlt, és már nagyon szépen mondatokban beszél.
Az én párom 9 hónaposan tisztán érthető szavakkal kommunikált.
Mondta, hogy Zacsi (akkori kutyusuk neve volt), anya, apa, mama, papa, pápá, cipő, inni, enni, puszi, Gabi (ez a neve)és most más nem jut eszembe, de rengeteg szót használt.Bizonyíték is van rá :)
Persze a lányunktól most mindenki csodát vár, mert az apja ilyen volt.
Ja és apa 8 hósan egyedül járt, a mi lányunk 7 hós múlt, még nem mászik és mindenki azthiszi, hogy valami baja van, pedig makk egészséges, csak most még a forgás a menő nála:)
köszönöm :-))) kicsi fiunk már pörög ezerrel, mármint a forgás az csak kicsit van nála, mert inkább mászik, lépeget a bútorokba kapaszkodva meg ilyenek. és ma megint "apa,apa, apá"-zott, mikor látta, hogy az apja megy a fürdőbe a szokásos időben és készül dolgozni menni. kis drágám :-))))
fel is jegyzem, merthogy a babakönyv miatt is tettem fel a kérdést. :-)
pápá-zni három napig tudott, bár a mozdulatot sokszor csinálja, de nem pápás szituációban és pápát érdekes módon nem is mond. a táncizást profi módon űzi viszont :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!