Sírhatnékom van! Alvásgondok 16 hónapos kislányomnál tanácsok?
kislányom legalább másfél hónapja nem alszik rendesen el.
19 körül fürcsi kap tejcsit, és alvás. (születése óta ez a rutinos napirend )
berakom az ágyába és feláll, üvöltözök, kiveszem, berakom magam mellé, bármit csinálok nem alszik !!!
fetreng szegény, 2óra hossza mire elalszik.
régen olyan szépen aludt, most meg mióta nyár van semmit se, napközben is épphogy elalszik fél órát aztán felébred.
az este meg vmi rémálom.
nem is álmos ! most tegyem le 18 órakor hogy hátha elalszik 8 órára? vagy mi??
a férjemmel is szeretnék együtt lenni kicsit, de nem tudok mert a lányommal kinlódok, ..
egyszerűen nem álmos.. mit csináljak?
tegnap már a két szemem kisírtam mert volt legalább 22 óra mire elaludt nagy nehezen..
segítsetek mit csinálhatnék vele, jó alvás praktikák?
már az előttem írók megírták a titok nyitját, de azért én is hozzátennék a saját tapasztalatomból. :)
Kicsit nehéz ráállni főleg első babánál arra, hogy változtasson az ember. Nekem is 1 kisfiam van aki lassan 2 éves és szinte minden nap újat produkál. Átéltük az esti ordítást mi is, de rákényszerített, hogy tovább fenn legyen, még levittem a nappaliba játszani és utána hang nélkül aludt. Eleinte görcsösen ragaszkodtam mindenhez, meg meg is kaptam a rokonoktól, hogy a napirend pontos legyen. Ha nem ette meg az átlag ebédadagot, nem aludt annyit délben vagy nem ugyanakkor feküdt le. De a gyerekek hétről hétre változnak. Ne félj a téltől, akkorra még nagyobb lesz, sőt a korábbi sötétedés is elálmosítja, meg a meleg szoba stb. Próbálj lassan kisgyerekként tekinteni rá és ne babaként, meglátod könnyebben megy majd minden! Jah és beszéld meg vele este ha nem alszik, hogy ti is szeretnétek aludni, meg fogja érteni idővel
köszi a válaszokat.
megpróbálom később letenni.
csak itt tényleg nem érti egy-két anyuka amit irtam.
eddig működött a dolog, szépen aludt.
mióta nyár lett azóta csinálja ezt, hogy nem alszik.
és múltkor 20 után került ágyba a gyerek direkt később fürdettem, hátha álmos lesz és elalszik.
de még így sem aludt, majdnem 23 óra volt mire bealudt.
szóval hiába toltam ki..
ezért félek most is. de megfogom próbálni mától később teszem le, de ha továbbra is ez lesz, akkor beszélnem kell a védőnővel..azért nehogy már éjfélkor kerüljön ágyba a gyerek, tudom nem kisbaba de akkor a rutinnak annyi.
mindenképpen kitalálok vmit.
egy két válasz elég jó tanácsként szolgált köszi.,
köszi a választ,
én azt gondoltam hogy mindíg megkell tartani ezt a rutint, hogy később se legyen gond.
csak tudjátok nem akarom ám hogy rá menjen a házasságom..a férjemmel már rég nem voltunk együtt pont a fektetés miatt meg a kinlódások miatt, és mire elaludt nagyon nehezen, addigra a férjem is kiütötte magát nem bírt rám várni.
azért a házas élet is fontos számomra, eddig jó volt, és akkor most hírtelen felborult minden.
és ahogy az egyik anyuka írta, igen igaza van abban hogy lefektetem a gyerkőcöt, hogy utána legyen egy kis időnk egymásra, vagy magamra,..
na de mindegy holnap megyek úgyis a védőnőhöz és említem neki hátha tud tanácsolni ő is vmit.
ma pedig csúszik minden 1 órával
köszi mégegyszer
Ha ennyitől rámegy a házaséletetek, akkor ott már gond van. Ez a véleményem. A gyerek meg egyértelműen nem álmos és természetes, hogy nyáron borul fel a napirendje. Hiszen tovább van világos. Te tudnál aludni nyáron este 7-kor? Azért küzdesz vele, mert nem akar aludni, nem álmos. Igen is hagyni kell, játszon nyugodtan, amíg álmos nem lesz. Ha este 10, akkor este 10. És utána lehet házaséletet élni. Ha pedig a férjednek csak este 7-9-ig jó...... hát no comment.
Nem bántani akarlak, de az jön le, hogy alig várjátok, hogy megszabaduljatok a gyerektől. Amiben van valami, mert be kell valljam, hogy nekem is vannak napok, amikor alig várom az estét és hogy lefeküdjön aludni, de nem állandóan!
A napi rend meg változik. Más a napirendje egy 6 hónaposnak, más egy 1 évesnek, más egy 2 évesnek és így tovább. Neked kell rugalmasabbnak lennek és alkalmazkodnod hozzá, természetesen ésszerű keretek között. Ha nem teszed általánossá válik a küzdés.
Természetes, hogy változik a gyerek alvásigénye. Biztos szuper volt, hogy míg kisbaba volt le tudtad tenni jó korán és sok időtök volt kettesben, de ettől még nem fogod tudni ráerőltetni egy már "nem kisbabára", hogy világosban, koraeste lefeküdjön aludni.
Ha erre rámegy a kapcsolatotok, akkor ott már gondok vannak. És arra meg készülj, hogy ahogy nő a kicsi egyre több változás lesz, egyre több nehézség... Mi lesz ha még ezzel sem bírkóztok meg, és emiatt veszélyben érzitek a házasságotokat?
(Egyébként semmiképp nincs mód a külön szobára a gyereknek? Egy szobátok van csak? Akkor valami függönnyel lehet célszerű lenne leválasztani valahogy, hogy tv-t kiszűrjétek. A villódzás is ingerelheti, hiába halkítjátok le)
nem akarok MEGSZABADULNI a gyerekemtől ÁLLANDÓAN de már hónapok óta ez megy, és nem tudunk együtt lenni egy kicsit sem sajnos.
és nincs külön szoba mondtam hogy velünk van egy nagy szobában tv, zaj nem zavarja, születésétől így szokta meg
bomba is robbanhatna mellette.
itt az alvással van gond..
pl most jöttünk haza a játsziról..majd később megyek megfürdetem megissza a tejcsijét, addigra apa is hazajön még megpróbálom elaltatni ha sikerül, ha meg nem, akkor szórakozunk 11 óráig, a férjem meg addig vagy elalszik vagy nem
neki muszáj pihenni, korán kel ha a gyerek még 10 órakor huncutkodik nem tud tőle.
de mindegy nem is magyarázkodom
AHOGY ÍRTÁTOK, KITOLOM AZ ALVÁST, AZTÁN MAJD MEGLÁTJUK MI LESZ...köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!