Sírhatnékom van! Alvásgondok 16 hónapos kislányomnál tanácsok?
kislányom legalább másfél hónapja nem alszik rendesen el.
19 körül fürcsi kap tejcsit, és alvás. (születése óta ez a rutinos napirend )
berakom az ágyába és feláll, üvöltözök, kiveszem, berakom magam mellé, bármit csinálok nem alszik !!!
fetreng szegény, 2óra hossza mire elalszik.
régen olyan szépen aludt, most meg mióta nyár van semmit se, napközben is épphogy elalszik fél órát aztán felébred.
az este meg vmi rémálom.
nem is álmos ! most tegyem le 18 órakor hogy hátha elalszik 8 órára? vagy mi??
a férjemmel is szeretnék együtt lenni kicsit, de nem tudok mert a lányommal kinlódok, ..
egyszerűen nem álmos.. mit csináljak?
tegnap már a két szemem kisírtam mert volt legalább 22 óra mire elaludt nagy nehezen..
segítsetek mit csinálhatnék vele, jó alvás praktikák?
sziasztok, köszi a értelmes válaszokat.
körülbelül fél 8 felé ébred, egyszer alszik 12-14 körül wgy órát, és 19 óra körül vacsi,. evés alvás,
erre is gondoltam hogy lehet korai neki érzi hogy nyár van,
de félek hogy ha még később teszem le, éjfél lesz mire elalszik..
de lehet hogy megpróbálom kitolni a fürdést, evést
hátha..
csak félek hogy később ez rögzül benne és akkor télen is ilyen későn kell letennem mert megszokja.
születésétől fogva ez a rutin.. 7 körül fürcsi, alvás.
most először csinálja ezt idén nyáron, persze tavaly ilyenkor csak 4 hónapos volt ,most sokkal nagyobb
de köszi azért, lehet kipróbálom,
ajánlották amúgy hogy NYUGTATÓZZAM BE...
hát azt azért nem...
Nyugtatót semmiképpen!
Egyszerűen álljatok át egy kicsit más napi ritmusra, és lehet, hogy az beválik!
jesszus, benyugtatózni???? :O
semmi baj nincs a gyerekeddel, tök normális, hogy 7kor nem álmos!
viszont az tényleg nem jó ha minden nap f8-10ig az ágyában van "bezárva" ahelyett, hogy játszana, jól érezné magát míg el nem fárad
csak az a bibi, amint már említettem hogy velünk van egy szobában , és a férjemnek viszont muszáj pihennie, aludnia mert neki meló van, ha pedig a lányom itt 10 óra körül még szórakozik, a férjem hulla fáradtan megy melózni muszáj neki aludnia, még ha én nem is alszok,.. de neki?
nincs másik szoba ahol letehetném,
de köszi..szerintem az lesz hogy kitolom az alvást 1 órával és meglátjuk..
Én gyerekem is 15 hónapos múlt, és ahogy az előttem író 15 hós leány anyukája írta, nálunk is legkorábban fél10-10kor van alvás. Mi is 7 körül megyünk le sétálni, játszóra, legalább 8-fél9ig lent vagyunk, utána fürdés, vacsi, játék, alvás, ha tényleg álmos! Szerintem ez a fontos, nem az hogy x óra van, akkor aludni kell, és kész! Az esti időre alvást majd megtanulja, ha bölcsibe, vagy oviba jár már, mert akkor időre kell felkelnie is, de addig szerintem teljesen felesleges erőltetni! És mi is télen egy órával korábban kezdtük meg az estét! De még télen sem aludt soha 7kor...
7kor még kint világos van, külvilág is hangosabb, jó hogy nem alszik el, ezen szerintem ne csodálkozz. Ahogy a legtöbb anyuka irta, kezd az esti rituálétokat egy órával később.
Egyébként írtad, hogy egy szobátok van, és apának szükséges van az alvásra. Én gyerekem is ennyi idős, és tökéletesen el tud lenni a konyhába az edényekkel, vagy akármivel, már nincs helyhez kötve, szerintem ez is egy fals magyarázata annak, hogy miért akarod 7kor ágyba dugni a gyereket, inkább neked lenne jobb ha már 7től csak magadra kéne figyelned, a saját dolgaidra, de hát egy kisgyerek nem erről! És ezt most nem bántásból írtam! Csak ha elfogadod, hogy a gyereked növöget, változnak az igényei, akkor könnyebben el tudod viselni, hogy most már nincs szüksége arra, hogy 7től aludjon, és nem fogsz emiatt sírni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!