Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem mászik még 8 hónaposan?

Miért nem mászik még 8 hónaposan?

Figyelt kérdés
Az ágyon már kuszik előre,de ha leteszem a földre ott nem!Úgy vettem észre,mintha félne a földön.Lehetséges?Vagy azért nem mászik,mert jó súlya van és nehéz megtartania magát?Ül meg "sétál" ha fogom a kezét,de mászni......
2011. júl. 25. 11:50
 1/7 anonim ***** válasza:
Ne siettesd. Én nemrég beszéltem egy Dévényis gyógytornásszal, szerinte 10 hónaposan elég másznia. Semmi baj nincs vele. "Sétálni" viszont ne sétáltasd.
2011. júl. 25. 11:56
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi,de miért ne sétáljon?A kisfiam akar menni!A nagyobbik fiam 9 hónaposan ment egyedül segítség nélkül.
2011. júl. 25. 12:13
 3/7 anonim ***** válasza:

Konduktor vagyok.

Egyet értek a Dévényis gyógytornásszal, még nincs elkésve.

Általában a ducibb babák később is kezdik a mászást, de sok baba teljesen ki is hagyja ezt a lépcsőfokot. Ez viszont később nehézségeket eredményezhet, úgyhogy meg kell neki tanítani, ha 9-10 hós koráig nem jönne rá egyedül.

Tedd minél többet hasra a földre, és tegyél le tőle picit távolabb érdekes játékokat is.Épp csak annyira messze, hogy ne érje el kinyújtott karral.

Sok sikert!

2011. júl. 25. 12:18
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm,neked is!
2011. júl. 25. 12:26
 5/7 anonim ***** válasza:
8 hónaposan nincs elkésve, és ne is siettesd! Még az enyém se mászik (8 hós), és gyógytornász azt mondta (koraszülöttség miatt járunk), hogy még nem is kell neki, ráér 10 hós koráig! A mai anyukák nagyon siettetik ezeket a dolgokat, én is ismerek egy két szülőt, aki 8-9 hós babáját már sétálni akarja tanítani, szerencsétlen meg még meg se tud állni rendesen! Egy gyerek nem lesz több attól, ha előbb elkezd dolgokat csinálni! Majd fogja ő azt csinálni!
2011. júl. 25. 14:11
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszi!

Nem siettetni akarom csak a többi anyuka mondja,hogy"még nem mászik?!" Mert a többi egykorú gyerek itt a környezetemben már mászik!De akkor majd elmondom nekik amit itt írtatok!Köszi:)

2011. júl. 26. 13:51
 7/7 anonim ***** válasza:
Az enyém sem mászik még 8 hósan, de engem nem zavar! Nyugi, az én környezetemben is van olyan anyuka, aki azt hajtsa, hogy az ő gyereke miket csinál! De ha épp itt vannak nálunk, vagy mi vagyunk ott, akkor épp nem csinálja, mert biztos fáradt, biztos, szégyellős! Sok anyuka csak hozzá képzel pluszokat a gyerekéhez, és azzal akar felvágni! Én hagyom, mindennek eljön a maga ideje! Gyógytornász ismerős látta, szerinte minden a lehető legszebben alakul nála, nekem ő azt mondta, más anyukákkal ne foglalkozzak, minden gyerek más, ne hasonlítgassak!
2011. júl. 26. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!