8 hónaposan mászik, de még nem ül. Nem tudja megtartani magát. Ez normális?
amíg nem ült fel nem tud ülni, nem is szabad, ne ültesd.
normális, majd fog ülni, ne siettesd! 10 hónapos koráig ráér
Az én kislányom 9 hónapos. Kúszik, már négykézlábra áll, de nem mászik.
pici segítséggel felül, de biztonságosan (nem dülöngél, egyenes háttal tartja magát)megülni, már 6 hónapos kora óta tud.
Azért próbáld meg kitámasztva ültetni, csak 5 percet elöször, majd picit többet. Aztán egyedül is meg fog tudni ülni!
Utolsóval nem értek egyet!!!
Addig TILOS ültetni a babát (se kitámasztani), amíg magától fel nem ül!
(És ez igaz az állásra, sétálásra stb.)
Az én kisfiam jövő héten lesz 9 hónapos, de még csak kúszik, négykézlábra áll, még nem mászik.
Nem is ül fel önállóan.
Ültetni tényleg nem szabad addig még nem ül fel magától!
Nincs lemaradva semmiről a kisfiad, nyugi!
Kislányom egészen addig nem ült, amíg fel nem állt. Akkor is csak úgy ült eleinte, hogy lehuppant az ácsorgásból. Ugye akkor még nem nagyon állt meg sokáig, csak pár mp-ig.
Előtte csak úgy "ült", mint ahogy a kutyák szoktak - jobb hasonlat nem jut eszembe: a lábai az egyik oldalon, a kezei a másik oldalon, úgy támasztotta magát. Én nem erőltettem és sztem te se tedd! Majd ül, ha elég erős lesz hozzá a gerince!
Ajánlom Mindenki figyelmébe a Usborne könyvet(szerintem az egyik legkiválóbb, amit eddig olvastam). Beírom mit ír az ülésről, ültetésről.
"A legtöbb baba nem tud 8hónapos koráig támaszték nélkül ülni, viszont már 6 hetes kortól szívesen veszik, ha gyerekszékbe ültetik őket, vagy párnákkal támasztják meg a hátukat. Érdemes olyan széket venni, amelynek a háttámlája különböző szögbe állítható. Ahogy a baba háta erősödik, úgy állíthatjuk a támlát egyre közelebb a függőleges helyzethez. Mikor a babát az ágyában, vagy a fotel sarkában, vagy a heverőn ültetjük, ügyeljünk arra, hogy a nyaka és a gerince egyenes vonalban legyen. Legjobb, ha a matraca alá tesszük a párnát. Kartondobozba is ültethetjük, a doboz oldalai jól megtámasztják.
Bátorítsuk a babát egyedül felülni:
ha már elmúlt 3 hónapos, kezénél fogva lassan húzzuk fel ülő helyzetbe. Ha felemeli a fejét és ő is erőlködik, hajlandó már ülni
Fogjuk meg a hóna alatt, ültessük az ölünkbe vagy az asztal szélére és beszéljünk hozzá. Valószínűleg megpróbál kiegyenesedni, hogy lásson minket
Hat hónapos korban, mikor a baba háta már megerősödött, ültessük le a padlóra, bástyázzuk körbe párnákkal, felgöngyölt takarókkal
Alá is tehetünk takarót, a hátát meg fotelnek támaszthatjuk
Ültessük le a padlóra, egy -két másodpercre engedjük el, és kapjuk el, ha egyensúlyát veszti
adjunk neki olyan játékot, ami nem gurul el, és amivel fekve nehezebb játszani pl.fedőt, amit kanállal ütögethet." Ez a könyv egyébként tankönyv is volt régebben a bölcsődei képzésben.
Szerintem egy 8 hónapos gyerekkel nyugodtan gyakoroltathatod az ülést, de nem sokáig és támasztva, hogy a súlyt levedd a gerincéről. Figyeld meg hogy ül...egyenes háttal.. görnyedve. Lehet, hogy még nem jött rá arra, hogy hogy tudja magát megtámasztani. De időtök van, az tény. Ha más gyereke 8 hónaposan ül, akkor a tiédet miért ne próbálhatnád meg ültetni pár másodperce, vagy 1-2 percre?A háta biztos van már olyan erős, hogy elbírja a súlyát.
De véleményem szerint, ha bármilyen ilyen jellegű kérdésed van a védőnőt vagy az orvost kérdezd meg, ezekkel a kérdésekkel ők vannak a legjobban tisztában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!