6 hónapos babák étrendje? Mennyi tápszert kell neki még adni? Olyan anyukák válaszát várom elsősorban, akiknek a gyermeke már 4 hónapos kórtól kap hozzátáplálást.
Nekem a védőnő azt mondta, hogy 6 hónapos korára már csak reggel és este kapjon tápszert. Meg akkor, ha még eszik éjjel, mert most 5 hónapos, és eszik még egyszer hajnalban is.
A tízórai gyümölcs, néha mehet bele keksz is. Ebédre főzelékek, uzsonnára pedig legyen tejpép. gyümölccsel vagy anélkül. Nálunk a tízórai és az ebéd már ki van váltva, most az uzsonnával próbálkozunk, de nem akarja még. De nem baj, ráér. :)
Lányom 6 hónaposan így evett:
Reggel és este tápszer kb. 170 ml
Tízóraira valamilyen korának megfelelő gyümölcsöt kapott keksszel. Utána ivott még egy kevés tápszert (kb. 50-80 ml).
Ebédre valamilyen zöldséget evett (6 hó után hússal). Utána ivott még pici tápszert (kb. 50-80 ml).
Uzsonna tejpép volt.
A napközbeni tápszert 7 hónapos korára elhagyta és inkább több gyümölcsöt, főzeléket evett, és csak reggel-este fogadta el a tápszert.
Most már tejpépet sem kér, már nem szereti, úgyhogy helyette natúr joghurtot kap. 10 hónapos lesz és 4,5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást.
Én úgy olvastam, hogy kb. fél liter tejalapú táplálék kell a babáknak. Hát az én lányom néha megitta ezt a mennyiséget (tejpépet is beleértve), de legtöbbször nem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!