Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor kezdtétek a hozzátáplálá...

Mikor kezdtétek a hozzátáplálást? Elsősorban az anyatejes babákra vagyok kíváncsi. Tudom hogy most már 6 hónapot mondanak de érdekel hogy sokan kezdtél-e el előbb.

Figyelt kérdés
2009. jan. 29. 10:23
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A most 7 hós lányom "hozzátáplálását" 5,5 hónaposan kezdtem, és most ott tartunk, hogy szívesen rágcsál édes almát. Persze csak egy minimális adagot eszik. A reszelt alma, üveges bébiétel, általam főzött kaja ívesen le van tojva... Egy üveges kaja jó, ha elfogy 2 nap alatt :)
2009. jan. 29. 10:34
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Mi 5 hónaposan kezdtük a kóstolgatást, most 9 hónapos, 3-4* eszik pépeset és napközben még 4-5* szopizik mellé.
2009. jan. 29. 10:38
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szió!

Én megvártam a 6 hónapot. Most háromszor eszik gyümölcsöt, főzeléket vagy tejpépet és utána mindig szopik még egy kicsit. Soha nem volt gondunk sem a házi, sem az üveges koszttal, mindent megeszik. Reggel és este csak szopik, de mivel a víz nem igazán inyére való, ezért a tejet szomjoltásra is használja, így naponta összesen kb. 8-10 alkalommal szopik, bár ebből a reggeli és az esti az, ami még a régi, az összes többi 5 perces "villám" szopcsi.

Zita (9 hónapos kislány anyukája)

2009. jan. 29. 10:42
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Súlyos mellfájdalom miatt csak 5 hóig tudtam a kizárólag anyatejes szoptatást biztosítani a picinek. Mivel pont a mellkímélés miatt a szopi idejéből és a komfortszopiból is vissza kellett fognom megijedtem, hogy nem lesz kielégítve a szopási igénye, ha poharazok, vagy kanállal adok hozzá pótlást. Tommee Teppee cumisüveg ami cici formájú tökéletesen bevált. Teszem üvegről cicire, ciciről üvegre. Imádja. Szóval gyümivel kezdtünk 5 hósan(barackkal, mert az alma szorulást okozott ) és pótlok tápszerrel kb. 90 ml.-t. Szép lassan próbálkoztam a főzelékkel, de csak az általam készítettet eszi meg, mert a sütős eljárással ( sütőfoliába rakom a répát és a burgonyát, vajpuhára sütöm, kiveszem karalábévágóval a belsejüket tápszerrel lazítom, botmixerrel turmixolom, olyan finom, hogy a főzőtt vízízű vackok elbújhatnak mellette) szóval lassan megeszik 1 dl.-t. Délután és este csak cici és pótlás, mert ugye a napi 500-800 ml. tejcinem meg kell még lennie.

Ez így nekünk nagyon bevált.

Úgy tervezem, hogy a cicit mindíg fel fogom neki ajánlani amíg csak kéri és igyekszem a neki izlő kajcikat lassan adagolni. Igen hat hó lenne az ideális, de szerintem nyugodtan a gyümi mehet 5 hótól. Ha azt megszokta mokkáskanálnyi mennyiséggel emelve indulhat a főzelék.

Gyümik: őszibarack, sárgabarack, birsalma, körte ( bébiétel kecskeméti nagyon jó)

Főzi: sárgarépa, cékla, burgonya, vagy vegyesen, mert eleinte 1 éves korig csak krumplival sűríthetsz, saláta.

Remélem tudtam segíteni. Jó étvágyat!!!

2009. jan. 29. 10:42
 5/7 anonim ***** válasza:
74%
Mi 5 hós 1 hetesen kezdtük, mert akkor már stagnált a súlya régóta, annak ellenére, hogy sok tejem volt és jól is szopott. Nagyon lassan, szépen fokozatosan kezdtük. Most 1x eszik gyümit, 1x főzit, 1x pépet és még mindig ugyanannyit szopizik, mint 5 hósan.
2009. jan. 29. 10:43
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2009. jan. 29. 12:48
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mi 5 hósan kezdtük el, 1 hónapig csak almát kapott, nagyon szerette. Aztán 6 hósan jött a többi, már 4 naponta valami új. Szeret enni, eddig mindent elfogadott. Most 7 hónapos.

2009. jan. 29. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!