Mikor kezdtétek a hozzátáplálást? Elsősorban az anyatejes babákra vagyok kíváncsi. Tudom hogy most már 6 hónapot mondanak de érdekel hogy sokan kezdtél-e el előbb.
Szió!
Én megvártam a 6 hónapot. Most háromszor eszik gyümölcsöt, főzeléket vagy tejpépet és utána mindig szopik még egy kicsit. Soha nem volt gondunk sem a házi, sem az üveges koszttal, mindent megeszik. Reggel és este csak szopik, de mivel a víz nem igazán inyére való, ezért a tejet szomjoltásra is használja, így naponta összesen kb. 8-10 alkalommal szopik, bár ebből a reggeli és az esti az, ami még a régi, az összes többi 5 perces "villám" szopcsi.
Zita (9 hónapos kislány anyukája)
Súlyos mellfájdalom miatt csak 5 hóig tudtam a kizárólag anyatejes szoptatást biztosítani a picinek. Mivel pont a mellkímélés miatt a szopi idejéből és a komfortszopiból is vissza kellett fognom megijedtem, hogy nem lesz kielégítve a szopási igénye, ha poharazok, vagy kanállal adok hozzá pótlást. Tommee Teppee cumisüveg ami cici formájú tökéletesen bevált. Teszem üvegről cicire, ciciről üvegre. Imádja. Szóval gyümivel kezdtünk 5 hósan(barackkal, mert az alma szorulást okozott ) és pótlok tápszerrel kb. 90 ml.-t. Szép lassan próbálkoztam a főzelékkel, de csak az általam készítettet eszi meg, mert a sütős eljárással ( sütőfoliába rakom a répát és a burgonyát, vajpuhára sütöm, kiveszem karalábévágóval a belsejüket tápszerrel lazítom, botmixerrel turmixolom, olyan finom, hogy a főzőtt vízízű vackok elbújhatnak mellette) szóval lassan megeszik 1 dl.-t. Délután és este csak cici és pótlás, mert ugye a napi 500-800 ml. tejcinem meg kell még lennie.
Ez így nekünk nagyon bevált.
Úgy tervezem, hogy a cicit mindíg fel fogom neki ajánlani amíg csak kéri és igyekszem a neki izlő kajcikat lassan adagolni. Igen hat hó lenne az ideális, de szerintem nyugodtan a gyümi mehet 5 hótól. Ha azt megszokta mokkáskanálnyi mennyiséggel emelve indulhat a főzelék.
Gyümik: őszibarack, sárgabarack, birsalma, körte ( bébiétel kecskeméti nagyon jó)
Főzi: sárgarépa, cékla, burgonya, vagy vegyesen, mert eleinte 1 éves korig csak krumplival sűríthetsz, saláta.
Remélem tudtam segíteni. Jó étvágyat!!!
Szia!
Mi 5 hósan kezdtük el, 1 hónapig csak almát kapott, nagyon szerette. Aztán 6 hósan jött a többi, már 4 naponta valami új. Szeret enni, eddig mindent elfogadott. Most 7 hónapos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!