Mit csináljak a 11 hónapos babámmal?
Én rászólok és arrébb teszem a lányomat nem csapok a kezére mert szerintem teljesen értelmetlen ilyen idős gyerekre rácsapni a kezére mert nem érti.
Tudom milyen érzés mert az én babám is most tanul állni. :D
Ezért ne üss rá a kezére. Inkább pakolj el, nem hiszem, hogy az a legjobb megoldás, ha azért megütöd mert érdeklődik a dolgok után.
Pakolj magasabbra, ha olyan dolgokról van szó, ha nem akkor hagyd őt ismerkedni a tárgyakkal, neki ez még "játék". Neked meg sok türelmet és szorgalmat fog igényelni a rendszeres vissza pakolás. :) Majd idővel kinövi, amikor más szórakozás lép a pakolás helyébe.
Mindent elpakoltam, ami olyan, h nem szerettem volna ha ő leveszi. Helyette raktam játékot, konyhába a polcokra műanyag edényeket.
Szerintem olyan környezetet érdemes kialakítani ami a babára nem veszélyes, mert szegény ha mindig azt hallja, h nem szabad, végül nem fogja érdekelni semmi.
Ami nem veszélyes rá azt ne pakold el, de ne is verd meg.Csak mondd neki, hogy nem szabad, vedd el tőle.
Kisfiam 9,5 hónapos, kb 2 hétbe került mire szüleimnél megtanulta, hogy a kutya vizes táljával nem szabad játszani(hetente kb 4x voltunk náluk).
Míg megtanulta addig az volt a program, hogy "nem szabd" és elvittem onnan...ma már elmászik mellette, nem érdekli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!