Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Merjek vállalni második babát?

Merjek vállalni második babát?

Figyelt kérdés
Van most egy 8hós babám,a gyest és a családit csak rá költjük.Szülés után spirált rakattam mert 3-4 évig nem akartam másik babát,de most szeretnék.Mennyi pluszt jelnt egy második baba(ha ruhákat,babakocsit nem kell venni)?Szerintetek a 2 gyerek kijön anyiból amennyi a családi és a gyes?
2011. júl. 21. 08:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Hát igen. Ez lett volna a következő kérdés: neki mennyire biztos a munkája, illetve, hogy neked van-e hova visszamenned.
2011. júl. 21. 08:55
 12/17 anonim ***** válasza:
Nekünk is 8 hónapos a babánk. Mi már megbeszéltük, hogy jöhet a kistesó. Próbáljuk úgy időzíteni, hogy akkor érkezzen amikor a kicsi 2 éves lesz. Kiszámoltam, hogy anyagilag ugyan ott lennénk, mint most, de ha visszamennék dolgozni 6 órába a kicsi miatt lényegesen rosszabbul járnánk.
2011. júl. 21. 09:06
 13/17 anonim ***** válasza:
Persze ésszerűen kell gondolkodni de ha mindenki leülne osztani-szorozni,nem lenne gyereke senkinek szinte.Nálunk 10 hónapos a baba és szeretnénk kis tesót mi is.Csak nálunk is ez a nagy kérdés,hogy mikor?
2011. júl. 21. 09:17
 14/17 anonim ***** válasza:

22 hónap van a gyerekeim között, msot 2,5 éves és 10 hós.

Amíg a nagy is pelenkás volt kb így alakult egy átlag hónap:

Pelenka: 12000

Popsitörlő: 2000

Popsikrém, fürdető, testápoló: 2000

A kicsi szopizik, de ha tápszer kellene az kb. havi +10000

Hozzátáplálás óta havi szinten a kicsi zöldség-gyümölcse kb. 5000 ft, + bébiételre (ha megyünk vhova, vagy nincs idő főzni) 2000.

Bébitea instant: 700 ft

sinlac pép (mivel tejmentes így támogatott) 300 ft

4 hósan asztmatikus fulladással (hörghurutja volt) kórházba került, akkor kb. 30000 ft volt a gyógyszer.

Ősztől tavaszig két gyerekre kell kalkulálni a téli vírusok okozta megbetegedéseket, úgy is lefertőzik egymást. Egy antibiotikum kúra kb. 2000/gyerek + probiotikum.

Ha fogzik dentinox, vagy homeopátia, ha orruk folyik orrspray.

Kb. ha nem betegek és pelenkás mindkettő és szoptatsz: 20000 ft

ha tápszer kell 30000

ha betegek, min. 35000

ruhák, átlag kb 5-10000 ha használtan veszed, kivéve persze ha téli cipő, overáll kell, de lehet félretenni havonta 5000 ft-ot akkor negyedévente van 20000 ft-od ruházkodásra.

A családi két gyerekre 26600 + gyes kb. 25000 = kb. 51000

Ennek két gyerekre elégnek kell lennie, ha amúgy a háztartást egyéb forrásból oldod meg.

2011. júl. 21. 13:25
 15/17 anonim ***** válasza:
Rengetegen írjátok, hogy plusz kiadás a gyógyszer, vitaminok stb. Nem belekotyogni szeretnék, hanem egy jó tanács: miért nem csináltok egy eü. pénztári számlát? Havi minimális összeggel (amit amúgy is elköltötök a patikában) plusz ha kell extra összeg, akkor arra befizetni. Amit extraként befizettek, annak a 30%-át év végén állambácsi visszautalja, max. évi 100eFt-ot! Gyakorlatilag mindent lehet vele fizetni: pelus, gyógyszer, vitamin, popsitörlő...
2011. júl. 21. 18:06
 16/17 anonim ***** válasza:

18:06 az megéri? úgy értem: jobban jössz ki, mintha csak szimplán félretennél.

Eddig csak azoknak az ismerőseimnek volt, akiknek a munkáltatója fizetett rá, ezért nem is gondoltam rá, hogy önként csináltassak.

2011. júl. 22. 08:02
 17/17 anonim ***** válasza:

Szerintem megéri.

A legtöbb helyen 2500-3000 Ft a minimum összeg, ennek (pénztáranként eltérően) 96-98%-át használhatod fel, a többi működési és likviditási költség. Azért ennél többet költ az ember lánya egy hónapban, így a többit eseti befizetésként utalod el a számlára, aminek általában a 100%-át felhasználhatod. Viszont az eseti befizetések 30%-át év végén visszautalják a számládra! Magyarul, a legrosszabb esetben 24%-ot kamatozik a pénzed. Ezt egyik félretevős megoldás sem tudja.

2011. júl. 31. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!