Merjek vállalni második babát?
22 hónap van a gyerekeim között, msot 2,5 éves és 10 hós.
Amíg a nagy is pelenkás volt kb így alakult egy átlag hónap:
Pelenka: 12000
Popsitörlő: 2000
Popsikrém, fürdető, testápoló: 2000
A kicsi szopizik, de ha tápszer kellene az kb. havi +10000
Hozzátáplálás óta havi szinten a kicsi zöldség-gyümölcse kb. 5000 ft, + bébiételre (ha megyünk vhova, vagy nincs idő főzni) 2000.
Bébitea instant: 700 ft
sinlac pép (mivel tejmentes így támogatott) 300 ft
4 hósan asztmatikus fulladással (hörghurutja volt) kórházba került, akkor kb. 30000 ft volt a gyógyszer.
Ősztől tavaszig két gyerekre kell kalkulálni a téli vírusok okozta megbetegedéseket, úgy is lefertőzik egymást. Egy antibiotikum kúra kb. 2000/gyerek + probiotikum.
Ha fogzik dentinox, vagy homeopátia, ha orruk folyik orrspray.
Kb. ha nem betegek és pelenkás mindkettő és szoptatsz: 20000 ft
ha tápszer kell 30000
ha betegek, min. 35000
ruhák, átlag kb 5-10000 ha használtan veszed, kivéve persze ha téli cipő, overáll kell, de lehet félretenni havonta 5000 ft-ot akkor negyedévente van 20000 ft-od ruházkodásra.
A családi két gyerekre 26600 + gyes kb. 25000 = kb. 51000
Ennek két gyerekre elégnek kell lennie, ha amúgy a háztartást egyéb forrásból oldod meg.
18:06 az megéri? úgy értem: jobban jössz ki, mintha csak szimplán félretennél.
Eddig csak azoknak az ismerőseimnek volt, akiknek a munkáltatója fizetett rá, ezért nem is gondoltam rá, hogy önként csináltassak.
Szerintem megéri.
A legtöbb helyen 2500-3000 Ft a minimum összeg, ennek (pénztáranként eltérően) 96-98%-át használhatod fel, a többi működési és likviditási költség. Azért ennél többet költ az ember lánya egy hónapban, így a többit eseti befizetésként utalod el a számlára, aminek általában a 100%-át felhasználhatod. Viszont az eseti befizetések 30%-át év végén visszautalják a számládra! Magyarul, a legrosszabb esetben 24%-ot kamatozik a pénzed. Ezt egyik félretevős megoldás sem tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!