Merjek vállalni második babát?
Én ezzel úgy számolok, hogy a lehető legrosszabb helyzetben mindent meg tudok venni a gyerekeknek?
Tápszer, ha szükséges, gyógyszer, 2 babára pelenka, új ruhák a nagyobbnak, cipő, gyümölcs, zöldség, hús...
Nem, ha most ráköltitek egyre, akkor kettőre több kell. Pelenkából 2-szer annyi, a nagyobbnak drágább is. Nem tudhatod, hogy a kicsire lesz-e váratlan kiadás.
Aztán a jövőre is kell gondolni, iskola (tanszerek, könyvek) többe kerülnek, mint most a havi pelenka
Mondok saját példát: Gyógytornára kell járatni egy egyébként egész gyakran előforduló probléma miatt (Ne legyen így, de veletek is megtörténhet) és havi 15000 pluszt jelent. Nem egy hónapban, folyamatosan. Ha valami miatt nem szoptathatsz (ez is valós, reális félelem. csomó oka lehet), az megint egy hasonló összeg tápszerre.
Úgy kalkulálni, hogy majd neki nem kell annyi ruha és akkor csontra kijövük, bocsánat, de felelőtlenség.
Én mégiscsak megvárnám azt a 3-4 évet, hogy meglássam, hogy bírjuk
Bocsi az offért, de jó, hogy feltetted ezt a kérdést!
Nálunk ugyanez a helyzet, 10 hónapos a lànyom, de a férjem meg van halva egy második babáért. Egyelöre én nem merem bevállalni.
Ö azt mondta, hogy mivel úgyis megyek dolgozni, óvodás-iskolás korára már tudjuk fedezni a többletköltséget. Férjem mondjuk jól keres, ezért is akarja ennyire.
Nem tudom ti hogy álltok. Ha jól viszonylag, akkor...végülis vállalhatjátok.
:)
Hitelünk nincs ,rezsik télen max30,férjem a minibálbér majdnem 3X megkeresi.Én azt szeretném,hogy kijöjjenek a gyesből és a családiból (apa keresete meg ha kell ott van).Inkább az a baj ,hogy nincs férretett pénzünk.
A férjem meg inkább elöbb férretenne.
köszönöm
azért számolok így met ha mondjuk a párom elvesztené a munkáját...szóval inkább biztosra megyek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!