A kórházban töltött napok alatt van jogom tápszert adni a babámnak? (MÁV kórház)
Mindenhonnan azt hallom, hogy nem engedik a csecsemősök, csak a cukros vizet. Én viszont az első szülésemnél már kitapasztaltam, hogy kell legalább 1 hét mire beindul a tejem. Mivel akkor lázas betegen szültem szó nélkül adták a tápszert, és semmi probléma nem volt belőle, egyformán elfogadta a babám a cicit is, és az üvegből a tápszert is. Szeretném most is így csinálni a kis tesóval, hogy a kórházi napok alatt ne éhezzen. Megtehetem, hogy viszek be tápszert, és ha nem indul be a tej, addig azt adom, vagy ebbe belekötnek?
(kérek mindenkit, hogy ne indítsunk vitát a szoptatás, és a tápszer előnyiről, mert nem ez a kérdés. Kiismertem a testem, és mindent elkövettem, hogy legyen tejem, de csak annyit tudtam elérni, hogy az éjszakai etetésekre lett elég a tejem, nappal pótolni kellett. Az összes lehetséges módszert kipróbáltam, ennyi volt az eredménye.)
De melegíteni úgyis kéne a vizet. Ha nincs a kórházban mikro, akkor apuka hozza be a langyos vizet termoszban. (vagy a szinte forrót és akkor ki tudod keverni)
Nekünk is nagyon nehezen adtak tápszert pedig még sárga is volt, ezért ráhúztunk a kórházban több napot (de még így is csak otthon lett tejem). Nekem ez annyira kellemetlen élmény, ezt a részét úgy szeretném visszacsinálni és felkészülten menni, ahogy leírtad, de már nem lehet.
7:51-es vagyok.
Márciusban szültem a Mávban, a csecsemősök pont leszarják, hogy te mit csinálsz a gyerekeddel. Jönnek vizitre, néha bekukkantanak, megkérdezik, hogy megy-e a szoptatás, kell-e segítség, ha azt mondod, hogy kell, kb. 2 percet foglalkoznak veled, aztán otthagynak.
Ha te adsz pótlást a picidnek, úgysem fogják látni.
Én az Uzsokiban szültem ugyan, ott szó nélkül adtak tápszert mert nekem sem indult be a tejem csak itthon mikor hazajöhettünk.
Minden etetés előtt mentem a csecsemősökhöz és kértem a tápit a babának, senki nem problémázott ezen/ezért.
1 hétig voltunk bent, addig éhezett volna?
Köszönöm szépen a válaszokat, és azt, hogy ilyen megértően, és kedvesen válaszoltatok. Féltem, hogy mindenki nekem fog esni, hogy felmerült bennem a gondolat.
Aventes üvegünk van, nagyon bevált, gond nélkül tudtunk ciciről üvegre váltani, anélkül, hogy problémázott volna a kisfiam. Babavizet viszek magammal, és van egész kis méretű cumisüveg melegítőnk is, így azt tervezem bevinni.
A legrosszabb érzés a világon, mikor azért sárgul be a baba, mert nem tudsz neki a vízen kívül mit adni, ezt szeretném elkerülni.
Hálás vagyok a kedves válaszaitokért! :)
"ma 08:41: így van, a baba barát kórházakban a 3. nap adnak csak tápit a babának, ugyanis az anyuka teje csak a 3. nap lövell be, addig nincs szüksége mennyiségre csak előtejre a babának. tehát felesleges lenne adni, nem éheztetésről van szó! akinek van teje is csak a 3. nap tudja megetetni mert előtte nincs teje. semmi kiakasztó sincs ezen. azon lehet kiakadni ha már születése után 1-2 órával betápizzák mert hallgasson a baba. vagy a 4. napon se adnak mert majd lesz anyukának"
És melyik a jobb? Ha "betápizzák" vagy ha nem adnak neki semmit aztán tátják a szájukat, hogy sárgul?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!