Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A kórházban töltött napok...

A kórházban töltött napok alatt van jogom tápszert adni a babámnak? (MÁV kórház)

Figyelt kérdés

Mindenhonnan azt hallom, hogy nem engedik a csecsemősök, csak a cukros vizet. Én viszont az első szülésemnél már kitapasztaltam, hogy kell legalább 1 hét mire beindul a tejem. Mivel akkor lázas betegen szültem szó nélkül adták a tápszert, és semmi probléma nem volt belőle, egyformán elfogadta a babám a cicit is, és az üvegből a tápszert is. Szeretném most is így csinálni a kis tesóval, hogy a kórházi napok alatt ne éhezzen. Megtehetem, hogy viszek be tápszert, és ha nem indul be a tej, addig azt adom, vagy ebbe belekötnek?

(kérek mindenkit, hogy ne indítsunk vitát a szoptatás, és a tápszer előnyiről, mert nem ez a kérdés. Kiismertem a testem, és mindent elkövettem, hogy legyen tejem, de csak annyit tudtam elérni, hogy az éjszakai etetésekre lett elég a tejem, nappal pótolni kellett. Az összes lehetséges módszert kipróbáltam, ennyi volt az eredménye.)

2011. júl. 20. 22:43
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

*akartam...

a kommentedre reagáltam, bocs csak már késő van :D

2011. júl. 20. 23:12
 12/31 anonim ***** válasza:
Miért nem kérdezed meg a MÁV kórházban lévő csecsemősöket? Gondolom ott is szerveznek ilyen kismama-csecsemősök-szülésznő találkát. (Én a Szt. Imrében szültem, ott volt ilyen.) Pont azért, hogy ne csak orvost, hanem szülésznőt vagy akár csecsemőst is tudj fogadni, hogy megismerhesd őket előre, és segítsen ha szükséged van rá. Persze nem azt mondom, hogy feltétlen fogadj, (bár én második gyereknél tuti csak szülésznőt és csecsemőst fogok fogadni) de ha van lehetőség ilyen találkára, akkor ott meg tudod kérdezni a csecsemősöket akár erről is. És akkor nem viszel be feleslegesen, ha nem lehet...
2011. júl. 20. 23:14
 13/31 A kérdező kommentje:

"Én inkább azon vagyok megdöbbenve, hogy nem engedik, hogy akárhogy is de tápláld a babádat, hanem nem adnak neki semmit, max. ha nagyon leesik a cukra akkor cukros vizet. Ez normális? és ha te elve csak tápszerezni akarnád? Normálisak ezek?"

Ezt nem értem én sem. Nagyon rossz volt látni az egyik szobatársam, aki egész nap küzdött, fejt, de nem jött semmi, a babája pedig folyton sírt. Hiába szólt, azt mondták, még nem adnak. Harmadik napra besárgult a babája, a súlya is visszaesett, na akkor kapott. De előtte hiába kért. Szegénykém, már volt, hogy ő is sírt a babával, hogy miért nem értik meg, hogy semmi nem jön, és a baba éhes.

Rossz volt látni, és nem is tartom jó dolognak, hogy agyon stresszelték szegényt.

2011. júl. 20. 23:15
 14/31 A kérdező kommentje:

"ma 22:53 vagyok

tényleg nem kötekedni akarok csak én a te esetedben a lázra gondolnék, nem arra, hogy neked nincs tejed.

szorítok, hogy beinduljon! :)"

Köszönöm, bár úgy lenne! :)

Azért nem gondolok csak a lázra, mert nálunk anyai vonalon 5 lánytestvér van, és sajnos mindenki így járt. Persze nem törvényszerű, hogy most is így lesz, próbálkozom kitartóan, de sajnos megvan rá az esély, hogy ugyanígy járunk. De ki tudja...

2011. júl. 20. 23:18
 15/31 A kérdező kommentje:

"ma 23:14"

Sajnos se csecsemőst, se szülésznőt nem lehet fogadni, pedig akkor megtenném. Fogadott orvosom van, de ő ebben nem tud segíteni.

Természetesen rá fogok kérdezni, csak gondoltam itt is tájékozódom, van-e valakinek tapasztalata.

2011. júl. 20. 23:21
 16/31 anonim ***** válasza:

Szia, most olvastam csak a kérdésed és örültem neki mivel én is hasonló cipőben járok...

A fiam most 2 éves 2 hónap múlva jön a hugi. A fiamat 3,5 hós koráig "szoptattam" vagyishogy eddig tartott a próbálkozásom minden lehetséges módszerre, hogy beindítsam a tejem! Sajnos az elejétől nem volt annyi, hogy ne kellett volna pótolni és én is úgy érzem megtettem mindent! Kaptam segítséget is szakembertől, homeo, tea, masszázs, és még ezernyi praktika ami nem segített sajnos császáros voltam. A fiam semmit sem kapott enni a kórházban csak cukros "teát" a 3. napot és éjszakát végigüvöltötte én már olyan fáradt voltam, hogy elájultam. Szegény szinte egész nap cicin volt a csecsemősök próbáltak ugyan segíteni...aztán mielőtt hazamentünk a 4. napon kapott tápszert attól végre jóllakott és nagyot aludt! Én teljesen kikészülve értem haza, nem volt gyakorlatom se tapasztalatom csak otthon döbbentem rá, hogy akkor most 3 napig éhezett a babám??!!

Na most ha szabad ha nem én vettem egy doboz ugyanolyan tápszert amit a fiamnak írtak fel anno...és be fogom vinni! Azért remélem nem lesz rá szükség mert amit lehet most is meg fogok tenni, hogy tudjak szoptatni! De hogy éhezzen, és úgy járjunk mint múltkor azt nem!

2011. júl. 21. 07:07
 17/31 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom, hogy lehet e bevinni, de az biztos, hogy a kórházban nem fogják hagyni, hogy egy hétig ne jusson táplálékhoz egy újszülött, úgyhogy biztosan adnak neki valamit. Nálunk pl alá kellett írni, hogy mit szeretnénk: csak saját lefejt tejet (ha van), más anyától származót, vagy tápszert
2011. júl. 21. 07:17
 18/31 anonim ***** válasza:

Ugyanez volt nálam is, a babám besárgult, kék fény alá tették, kihozták 3 óránként szopizni, de nem volt mit. Mindig mértük, de soha nem evett annyit, hogy mérhető legyen. Neki adtak tápszert, mert muszáj volt.

Én is gondoltam rá, hogy a második babánál veszek majd előre tápszert, ha szükséges, behozza apuka a forralt vízzel.

Akinek sok a teje, örüljön neki, szoptasson, de senkinek sem kívánom azt az érzést, amikor a 2 napos babádat elveszik azért, mert a legalapvetőbb gondoskodást, az ételt nem tudod biztosítani számára.

2011. júl. 21. 07:51
 19/31 anonim ***** válasza:

Nem nagyon dijjazák ha viszel,de a gyerek az első!

Lehet venni tápszert recept nélkül,de mindenképp ha-t vegyél.

Én is viszek legközelebb a kórházba.

Ja és olyan cumisüveget vegyél amit szívni kell és cici formályú mi aventet vettünk 4 hóing szopizott és tápszerezett akkor is nekem fogyott el a tejem8ilyen még a tommee tippeee üveg is).Vizet is vegyél szentkirályi vagy babavíz mert nem nagyon tudsz vizet forralni.

2011. júl. 21. 08:16
 20/31 anonim ***** válasza:

Sok válasz van, nem olvastam végig.

Ugyanezt tervezem, hasonló okokból. Meg azért is (mert nálunk adtak tápszert, de gondolom a legolcsóbb, legsilányabbat. neki meg hipoallergén kell, így a leendő tesónak is)

Annyit ajánlanék, hogy bababarát kórházba menj és legyen végig melletted a baba, így azt csinálsz amit akarsz, maximum csak beszólogatnak, de nem kell vele foglalkozni.

Ja: Látom, hogy MÁV, nem tudom az milyen

2011. júl. 21. 08:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!