Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem bírom tovább! Ti mit...

Nem bírom tovább! Ti mit tesztek ilyenkor? Velem van baj?

Figyelt kérdés
A babám 4 hónapos múlt, párom állandóan dolgozik, kezdetben lelkes volt a gyerek irátn, de mostmár nem nagyon érdekli, hetente rá néz egyszer hogy meg van e még, sem rokonom, ismerősöm se barátnőm nincs a környéken. egyedül vagyok a picivel egésznap, plusz két szintes lakás takarítása, főzés egyéb házi munka, takarítás, mikor mi, kutya sétáltaás, bevásárlás, másfél hete könyörgöm páromnak hogy menjünk el nagy bevásárlásra mert nincs se wc papír se semmi, és ennyi mindent nem tudok tömegközlekedve hazahozni gyerkkel együtt, pláne hogy kánikula volt a héten nem is nagyon mentem ki a babával, jogsim nincs. Most az idegösszeroppanás szélén állok, a bab 7. éjszaka nem alszik, talán idő miatt, talán foguás, kimerült vagyok, talán csak annyi kellene hogy egy órát valaki figyeljen a picire, míg én alszom, de ez nem megoldható. tegnap hallottam a tv2 híreiben hogy mennyi családon belüli erőszak, gyilkosság történ,. nem értettem hogyan lehet ilyen, hogy történhet meg, de most már abszolut átérzem az őrület szélén vagyok, baba sír, mert még meg is fázott szegényke a tegnapi nagy zuhiban én meg bekattanok,párom meg persze inkább elment itthonról pedig ma nincs is semmi melója. mondanátok pár jó szót, angy szükségem lenne rá, komolyan arra gondolok hogy felhívoke gy segély vonalat mert bekkatanok, de babától azt se tudom mert csak üvölt!segítenétek?!
2011. júl. 20. 18:15
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Ja, most nem muszáj megtudnia, hogy valaki néha napján segít neked a házimunkában. Csoda, hogy a babád mellett ennyi mindent meg tudsz csinálni.

Egyébként, én el szoktam menni a szüleimhez, a kisfiunkkal és akkor legalább nincs itthon mosatlan és rend marad. :) Anyóshoz nem tudsz elmenni? Gondolom nem ugrálsz érte, de legalább babázna egy kicsit, Te meg pihennél addig is, hogy nem csak neked kell a baba körül ugrálni.

2011. júl. 21. 22:01
 22/27 A kérdező kommentje:
Anyós még dolgozik, és hát... a legszebben fogalmazva összességében annyit tudnék elmondani róla hogy nem ért a babákhoz, és nem is vállalná el a vigyázást. Szüleim 180kmre laknak sajnos. Mivel én költöztem páromhoz vidékről, nem ismerek itt senkit, vagyis hát baráti viszonyban nem vagyok senkivel, az én legjobb barátaim vidéken vannak, a többi egyetemi barátnő meg úgymond elkopott mellőlem amikor babám lett. Sok mindent csinálok, igen emellett még a vállalkozásba is besegítek és még levelezőn tanulok, de így is a fejemhez vagdossák hogy az semmi amit én csinálok. ez van! :( ha érdekel akkor belinkelem egy anyósom miatt feltett kérdést, mert akkor talán jobban összeáll a kép és akkor nem kell leírnom újra hogy miért is van úgy a helyzet itthon ahogy van. de köszi tényleg hogy írtok nagyon jól esik hogy foglalkoztok a problémámmal, sokat segít hogy legalább beszélhetek róla anélkül hogy ítélkeznének vagy megvetnének érte.
2011. júl. 21. 22:08
 23/27 A kérdező kommentje:
2011. júl. 21. 22:10
 24/27 anonim ***** válasza:
Nagyjából elolvastam, amit linkeltél. Használd ki a helyzetet, hagyjad mosogatni, meg pakolni, takarítson ha akar. Majd visszateszed, amit akarsz, ha szól érte, mond neki, hogy észre sem vetted, hogy nem ott a helye, tedd egy kicsit a hülyét. Ha a kislány ruháját kritizálja, mondhatod neki, hogy szívesen vennéd, ha együtt elmennétek ek babaruhákat venni, legyen boldog anyós, már ha nem fukar. Ha meg olyat csinál, amit a babád nem szeret, annak nem tudsz mit csinálni, ha valami kamu szöveg nem jön be, marad a sírás. Sűrűn mennek egyébként? Miért nem Ti mentek? Akkor nem macerálná az otthonotokat sem. Készüljön ő, hogy vendégek jönnek. Hát nem egyszerű a helyzeted, az biztos, de neked kell a kezedbe venni a sorsod és olyat kitalálni, hogy Te is jól érezd magad. Ne terheld magad túl, annak nincs értelme, még jobban kiborulnál. Legyen több önbizalmad, legyél magabiztosabb, azért mert ő nagyon fontos beosztásban van, még nem a világ teteje.
2011. júl. 21. 22:34
 25/27 A kérdező kommentje:

hát a babám állandóan ordít a kezében :S én nagyon sajnálom szegényt, de nem tilthatom el a "szeretetteljes nagymamától" na ja, ez is annyira gáz, képzeljétek nem engedi hogy nagymamának vagy mamának szólítsuk, vagy majd a gyerek, hanem a kereszt nevén kell, számomra ez is annyira fura, ezzel si a felsőbb rendűségét akarja fitogtatni ő nem ám csak egy sima mama. :S Még hogy mi menjük? egyrészt sosem hívtak még meg minket, nem is szokott vendégeket hívni magához de ő előszerettel jár másokhoz ahol lehet enni ingyen, a bőre alatt is pénz van, de az unokától sajnálja a ruhát, amikor terhes voltam állandóan nyomatta a szöveget hogy minek neki szoba, kiságy stb, meg jó a használt meg az olcsó. Én nem nőttem fel sem csoda palotában sem milliomos szülőknél még is ha már nekem gyerekem születik nem fogom rongyokba járatni, nem is értem hogy gondolja hogy a gyereken spóroljak, igaz magamra tényleg nem költök semmit, múltkor is beszólt mert ki volt lakkozva a körmöm :(.

De tök igazad van nekem nincs elég önbizalmam, a sarkamra kéne állnom csak én meg olyan lelkis vagyok, meg mindig jót akarok másoknak és nem nézem a saját érdekeimet, de ez vezet az idegösszeroppanáshoz. :( valamit tennem kell tudom, csak nehéz elindulni.

első lépésként kihívok egy takarítót és próbálom összeszedni magam az idő alatt amíg nem kell a takarítással nekem foglalkozni, aztán arra gondoltam hogy leutazom szüleimhez vidékre, a babámmal, kicsit kikapcsolódni, majd meglátják mi az amikor "nincs asszony a háznál", kiváncsi vagyok mikor unja meg párom a gyorskaját :).

2011. júl. 21. 22:56
 26/27 anonim ***** válasza:
Persze, ha tudsz menj haza, minél többet! Muszáj egy kis pihi, meg ismerős, szerető arcok. Azért nem írtam, mert azt hittem nem szívesen utaznál ennyit a kislányoddal. :)))
2011. júl. 21. 23:00
 27/27 anonim ***** válasza:

Az nagyon jó ötlet ha hazamész!De ne csak 1-2 napra hanem egy hétre ha teheted!majd akkor fogja értékelni a párod a tiszta lakást,meleg kaját meg a vasalt inget!

A takarító is nagyon jó ötlet,míg ő takarít te ülj bele egy nagy kád vízbe,olvass,pihenj,lakkozd ki a körmöd stb tehát a lényeg,hogy MAGADRA fordítsd azt az időt!

Ja és itt valaki már fölajánlkozott bébiszitterkedni!Írj neki privit és ha beválik havonta 1-2x vedd igénybe,te meg menj el addig túrkálni vagy ülj be e gy kávézóba vagy beszélj meg egy régi barátnőddel egy találkát,fagyizzatok,pletyizzetek.

A LÉNYEG,HOGY VÁLTOZTANOD KELL MERT ÍGY HAMAROSAN BE FOGSZ FORDULNI!

Majd írd meg légyszi mi lett,mire döntöttél!

2011. júl. 22. 13:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!