Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem bírom tovább! Ti mit...

Nem bírom tovább! Ti mit tesztek ilyenkor? Velem van baj?

Figyelt kérdés
A babám 4 hónapos múlt, párom állandóan dolgozik, kezdetben lelkes volt a gyerek irátn, de mostmár nem nagyon érdekli, hetente rá néz egyszer hogy meg van e még, sem rokonom, ismerősöm se barátnőm nincs a környéken. egyedül vagyok a picivel egésznap, plusz két szintes lakás takarítása, főzés egyéb házi munka, takarítás, mikor mi, kutya sétáltaás, bevásárlás, másfél hete könyörgöm páromnak hogy menjünk el nagy bevásárlásra mert nincs se wc papír se semmi, és ennyi mindent nem tudok tömegközlekedve hazahozni gyerkkel együtt, pláne hogy kánikula volt a héten nem is nagyon mentem ki a babával, jogsim nincs. Most az idegösszeroppanás szélén állok, a bab 7. éjszaka nem alszik, talán idő miatt, talán foguás, kimerült vagyok, talán csak annyi kellene hogy egy órát valaki figyeljen a picire, míg én alszom, de ez nem megoldható. tegnap hallottam a tv2 híreiben hogy mennyi családon belüli erőszak, gyilkosság történ,. nem értettem hogyan lehet ilyen, hogy történhet meg, de most már abszolut átérzem az őrület szélén vagyok, baba sír, mert még meg is fázott szegényke a tegnapi nagy zuhiban én meg bekattanok,párom meg persze inkább elment itthonról pedig ma nincs is semmi melója. mondanátok pár jó szót, angy szükségem lenne rá, komolyan arra gondolok hogy felhívoke gy segély vonalat mert bekkatanok, de babától azt se tudom mert csak üvölt!segítenétek?!
2011. júl. 20. 18:15
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Szia!

Hát, én nagyon messze lakom tőled, de a párom budán dolgozik, (2-ik kerület), meglátogatom néha, ha gondolod, írj, és valahogy összehozunk egy talit! Nekem van egy tesóm, ő van nekem segítségnek, átérzem a helyzeted, de kitartás!

Egy pici kis csoda babád, még ha üvölt is...

Tojd le a háztartást, meg a párod is!

2011. júl. 20. 19:32
 12/27 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Én Pesten lakom ugyan nem közel de szerintem megoldható lenne egy találkozó. Ha gondolod írj nyugodtan és akkor megbeszéljük. Én a te helyedbe hagynám a házimunkát egy darabig amig nem rendeződik a lelkivilágod. Ismerős én is átestem zen és most is túl vagyok egy nehéz időszakon az időjárás változás miatt. Nem tudtam neked pivátott írni de te írj nyugodtan. Szívesen ismerkednék anyukákkal. mert én is nagyon sokat vagyok egyedül. :)

2011. júl. 20. 20:06
 13/27 anonim ***** válasza:
merre felé budán belül? mi is budán lakunk :)
2011. júl. 20. 20:36
 14/27 Brigitta04 ***** válasza:
100%

Szia.

Nem konkrétan a választ írok de muszály írjak!Ezért szeretem ezt az oldalt!Vann itt jópár anyuka akik mint teljes idegenek felajánlják neked hozzatok össze egy találkozot szimplán csak azért mer ők is édesanyák!És ismerik ezokat a gondokat bajokat amiken te is átmész és sokan mások.ANYUKÁK LE A KALAPPAL ELÖTTETEK!!!!!

Remélem sikerül is találkozot összehozzatok!

2011. júl. 20. 20:59
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Ne csinálj meg otthon semmit,ne főzz,moss,takarits.majd észreveszi magát.....ha meg nem akkor hagyd ott!én is ezt tettem és nem bántam meg!!
2011. júl. 20. 21:01
 16/27 anonim ***** válasza:

Nem tudom anyagilag hogy állsz, kapsz-e elég pénzt, én fogadnék egy takarítőnőt és egy bébi csőszt is fogadhatsz, amíg nincs otthon a párod, pár órára mehetne hozzátok és Te aludhatnál addig, vagy ha összeszoktak a babával, kicsit ki is mozdulhatsz. Ja, a háztartást kicsit hanyagold, ha tudtok menjetek a babával sétálni, akár egy parkba is, ahol esetleg egy plédre ketten is lefekhettek az árnyékba és alhatsz Te is, úgy is felébredsz, ha elkezd nyöszörögni, gondolom Bp-n van ilyen park. Megint pénzkérdés, hogy vannak multifutárok, bár nem tudom milyen tarifával dolgoznak, a vásárlást rájuk is lehetne bízni. Próbálj akár játszón összeismerkedni anyukákkal, hogy egy kis társaságod legyen.

Ja, fáradt vagy, kimerült és magányos és reményvesztett. De látod itt sokan segítenének neked, így-úgy. A pároddal meg komolyan rendeznetek kellene a helyzetet, mert ez nem igazán egy család, ahogy ő gondolja. Régen is ilyen volt?

2011. júl. 20. 21:11
 17/27 anonim ***** válasza:
Nem veled van a baj, csak egyszerűen kimerültél. Próbálj meg egy picit pihenni, mikor alszik a baba. Nekem sokszor 1 óra alvás is segített. A párodat szerintem tojd le egy időre, legyen fontosabb most a baba és te. azért azt mond el neki, hogy ketten vállaltátok a gyereket. Hidd el vannak hasonló érzésekkel közdő anyukák. Engem 6 hónapos terhesen hagyott el az apuka egy másik nőért. Azóta sem dolgoztam fel. Most 11 hónapos a kisfiam, nincs segítségem, egyedül vagyok, Pestre költöztem, nem ismerek senkit, nincsenek babás ismerőeim, akikhez járhatnék. Tök egyedül vagyok nap, mint nap és minden nap elgyengülök egy kicsit, de a fiam miatt bármire képes vagyok. Imádom és a legfontosabb az életemben, hogy Ő boldog legyen, és az. De tudom, hosszútávon ez nem mehet sokáig, egyelőre azonban, nem tudok lépni, nincs hova mennem. Úgyhogy élem a mindennapjaim és hiszem, hogy lesz jobb és boldogabb jövőnk. Próbálj meg pozitívan gondolkodni. Írj privit, ha van időd és kedved.
2011. júl. 21. 08:27
 18/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek aki elolvasta és válaszolt.

Két órát sikerült aludnom, és nem őrültem meg tegnap :), pedig tényleg nagyon kiborultam, talán ennyire még soha. Most is fáradt vagyok de kicsit jobb a helyzet.

Próbálok pozitívan gondolkodni, csak amikor már fizikálisan is nulla vagyok, akkor még inkább kiéleződnek ezek a rossz érzések, lehet nem csak takarítónő kéne hanem egy jó pszichológus.

Párom hogy régen is ilyen volt-e? nem is tudom talán igen, tény hogy rettentő őnző, de sok mindenről nem ő tehet, hanem a szülei és amilyen neveltetést kapott vagy inkább nem kapott, ezért én nem hibáztatom, de azért neheztelek rá hogy képtelen változtatni dolgokon, hozzáálásán és valóban ketten vállaltuk a kicsit, de ő ezt nem így látja. Bármennyire is szar a helyzet, én szeretem őt, ezért elhagyni biztos nem fogom, ahogy többen írtátok. De valóban meg kellene beszélnünk, de annyit sincs itthon hogy két szót váltsunk egymással. Az anyagiak is nehézkes, mert most csak ő keres és ezt hangoztatja is, hogy értünk dolgozik, meg hogy annyit igazán megtehetek hogy főzök, házimunka gyereknevelés stb, mert hogy semmi más dolgom nincs, annyi pénzt ad amennyit a konyhára költök, fodrásznál vagy akárhol nem voltam már rég, és magamnak se vettem semmit, csak a gyereknek ami kellett. Szóval ha benyögném hogy takarítónő jár meg babysitter akkor biztos nagy vita lenne, mert hogy akkor én minek vagyok itthon kb? Nem értékeli egyáltalán hogy mindig tiszta minden, van tiszta ruha, vasalt ing, meleg ebéd stb. és szerintem alap dolog lenne hogy becsülöm annyira a másik munkáját, hogy ha fel van mosva akkor nem jön végig a lakáson sáros cípővel, vagy ha evett akkor nem szanaszét a lakásban hagyja a tányért villát, hanem beteszi a konyhába. Én olyan tipusú ember vagyok aki szeret adni és szereti ha körülötte boldogok az emberek, mindig is sürögtem a kis csalásom körül, sütöttem finomságokat, készítettem valami meglepetést pedig nem volt szülinap, szóval téneyleg ódaadóan ellátok mindenkit, akár vendégségbe jönnek, de most abszolút azt érzem, hogy párom ezt kihasználja ahelyett hogy megbecsülné, és a haverjai is. Jönnek ide csőditi a bandát, mindent összekoszolnak szét rámolnak én meg persze rakjak rendet, mert jön anyós aki aztán húzza a száját hogy hogy néz ki minden amikor nincs semmi dolgom itthon lopom a napot egész álló nap. Szóval nem egyszerű a helyzet, úgy érzem bele kerültem egy ördögi körbe amiből nem tudok kilépni, max valami drasztikus lépés vethetne véget az egésznek, de nem szeretnék kárt tenni magamban vagy másban, de valóban a totál kikészűlés felé tartok azt érzem, ezért fordultam ide segítségért, hogy ha van valami tapasztalatok, vagy más is volt hasonló helyzetben mit kellene tennem hogy jobb legyen?!

Bocsánat hogy sokszor értelmetlen amit írok, csak a babám is a kezemben van vagy épp mellettem, néha félre gépelek.

Amúgy annyit tettem ma, hogy nézegettem takarítókat a neten, elhatároztam ha párom nincs itthon elfogok hívni egyet hogy besegítsen.

Valaki írta hogy ne csináljak semmit és majd észre vezsi magát, hát nem igazán, mert már én is többször ezt a fejéhez vágtam amire azt mondta hogy eddig is el volt, őt nem zavarja, másrészt meg magammal tolnék ki, mert akkor még nagyobb káosz lenne és azt is nekem kell majd összepakolni és az meg iszonya idő, meg munka lenne. Mielőtt ide költöztem volna úgy nézett ki a laksá mint egy kollégiumi fiú szoba, ha láttatok már ilyet akkor tudjátok miről van szó, legrövidebben is fogalmazva: undorító. És páromat nem zavarta, én meg babámmal nem akarok ilyen körülmények között élni, inkább legyen tisztaság, ha rend nincs is mindig.

Bocsi hogy hosszúra sikeredett, próbáltam mindenkinek válaszolni.

2011. júl. 21. 11:00
 19/27 anonim válasza:

Szia! a XI. kerületben lakom még augusztus végéig. Szívesen babáznék, ha azzal tudok segíteni. violadraga@freemail.hu

19/L

2011. júl. 21. 13:24
 20/27 A kérdező kommentje:
jaj nagyon kedves vagy, tényleg mindenki, nem számítottam rá, hogy ilyen sok választ, törődést kapok, ez most nagyon jó érzéssel tölt el. köszönöm nektek.
2011. júl. 21. 13:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!