Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem bírom tovább! Ti mit...

Nem bírom tovább! Ti mit tesztek ilyenkor? Velem van baj?

Figyelt kérdés
A babám 4 hónapos múlt, párom állandóan dolgozik, kezdetben lelkes volt a gyerek irátn, de mostmár nem nagyon érdekli, hetente rá néz egyszer hogy meg van e még, sem rokonom, ismerősöm se barátnőm nincs a környéken. egyedül vagyok a picivel egésznap, plusz két szintes lakás takarítása, főzés egyéb házi munka, takarítás, mikor mi, kutya sétáltaás, bevásárlás, másfél hete könyörgöm páromnak hogy menjünk el nagy bevásárlásra mert nincs se wc papír se semmi, és ennyi mindent nem tudok tömegközlekedve hazahozni gyerkkel együtt, pláne hogy kánikula volt a héten nem is nagyon mentem ki a babával, jogsim nincs. Most az idegösszeroppanás szélén állok, a bab 7. éjszaka nem alszik, talán idő miatt, talán foguás, kimerült vagyok, talán csak annyi kellene hogy egy órát valaki figyeljen a picire, míg én alszom, de ez nem megoldható. tegnap hallottam a tv2 híreiben hogy mennyi családon belüli erőszak, gyilkosság történ,. nem értettem hogyan lehet ilyen, hogy történhet meg, de most már abszolut átérzem az őrület szélén vagyok, baba sír, mert még meg is fázott szegényke a tegnapi nagy zuhiban én meg bekattanok,párom meg persze inkább elment itthonról pedig ma nincs is semmi melója. mondanátok pár jó szót, angy szükségem lenne rá, komolyan arra gondolok hogy felhívoke gy segély vonalat mert bekkatanok, de babától azt se tudom mert csak üvölt!segítenétek?!
2011. júl. 20. 18:15
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
Először is jelzésértékűen hagyd ott a pasidat, hadd gondolkodjon. Komolyan, így akarod leélni az elkövetkező évtizedeket? És a gyereknek ilyen életet szánsz?
2011. júl. 20. 18:23
 2/27 anonim ***** válasza:

Hát nem irigyellek!

Nekem segít a párom,de így is folyton fáradt vagyok.

Nem tudnád vele megbeszélni?Esetleg rászólni,már pedig igen is vegye ki a részét a gyereknevelésben!

Ha alszik a baba nem tudnál pihenni egy kicsit vele?Hagyd a takarítást a fenébe!Engem is zavart eleinte a kupi,de már úgy vagyok vele,hogy megcsinálom ha van időm.

Néha menj el a babával csak úgy vásárolgatni,sétálni,le a parkba,játszótérre.Az is sokat jelent,ha nem bevásárolni loholsz hanem nézelődsz egy plázában vagy piacon.Nem bírnád anyukádat elhívni havonta 1-2 alkalommal,hogy vigyázzon a kicsire még alszol?

Se neked se a babának nem jó ha fáradt vagy.

2011. júl. 20. 18:26
 3/27 anonim válasza:

átérzem a küszködésed, tudom, milyen nehéz ilyenkor.

Gondolom nem vigasztal, hogy később jobb lesz.

Próbáld meg teljesen ellátni (etetés, tisztába tevés, egy kis "játszás"), aztán mivel elméletileg minden ok, menj ki a másik szobába és egy órán át ne csinálj semmit, vagy csak amit szeretnél.

ha a párod hazamegy, akkor meg ne nyomd rögtön a kezébe, hanem próbáljatok meg együtt elkezdeni valamit, aztán fokozatosan lepasszolhatod.

Éjszaka meg vedd nyugodtan magad mellé, bár nem tudom, hol alszik, majd 15 évesen nem fog bemászni melléd, és így talán többet tudsz aludni.

Hát ennyi hirtelen.

Ja, és próbálj ismerőst találni, a közös bajokon csak jót nevetünk, nem olyan dráma, mint egyedül.

hajrá!

2011. júl. 20. 18:29
 4/27 anonim ***** válasza:
Így van, a háztartás nem a legfontosabb most. Ha a párodat nem érdekli a baba sem, akkor biztos az sem érdekli hogy nem ragyog a ház. Ha ilyen keveset van otthon én még meleg étellel sem várnám a te helyedben. Egyen ott, ahova éppen most elment, ahelyett hogy veletek lett volna. Inkább rendelnék valami ételkihordótól magamnak kaját. Ha mindezt leveszed a válladról már egy csomó időt megspóroltál. Ha a férjed szóvá teszi, akkor mondd meg neki hogy vegye ki ő is a részét a baba nevelésében.
2011. júl. 20. 18:37
 5/27 A kérdező kommentje:
az kéne, egy barát/barátnő :O, a párom meg hát hagyjuk, kézbe veszi kb 2 percre, de a kicsi sír mer hülyén fogja, meg mer nem is ismeri a saját apját, na és akkor aznapra ennyi volt.nem akarom sajnáltatni magam, tudom hogy másoknak se könnyű, de most tényleg kikészültem már valószinűleg az alváshiány miatt. csak néha jól esne egy ölelés vagy egy 'köszönöm' de páűrom szuerint én csak pöffesztem itthon a seggem míg ő keményen dolgozik értünk, és elvárja hogy minden tipp-top legyen és ki legyen szolgálva önállóan még a ruháját se tudja kivenni a szekrényből se semmit. :(
2011. júl. 20. 18:41
 6/27 anonim ***** válasza:
Merre felé laksz?
2011. júl. 20. 18:48
 7/27 A kérdező kommentje:
budán
2011. júl. 20. 18:50
 8/27 anonim ***** válasza:
Ha szabad megkérdeznem merre laktok?Ha közel laktok hozzánk én szívesen segítenék amiben tudok mert én is elég gyakran érzem a barátnő hiányát... Nekem egy 2 év 10 hós kisfiam van illetve jelenleg a 2. babánkat várjuk.Én Szigetszentmiklóson lakom ha közel vagyunk egymáshoz írj nyugottan privit :-)
2011. júl. 20. 18:52
 9/27 anonim ***** válasza:

ó te szegény :(

valahogy próbálj meg egy kicsit megnyugodni, mert a baba érzi a feszültséget rajtad, és ezért ő is sírósabb

én a helyedben 2 dolgot tennék:

egy, hogy így ahogy ezt leírtad meg kéne beszélni a pároddal! mondd el neki, hogy teljesen kivagy, együtt vállaltátok a babát, igenis segítenie kell!!!

a másik, hogy ha hétvégén szabadnapos a párod, reggel nyomd a babát a kezébe, te meg menj el otthonról, barátnőhöz vagy sétálni, vagy akárhova (ha szoptatsz fej le annyi tejet amennyi kell addig a babának) és minél hosszabb ideig legyél távol, hogy legalább pár órára érezze hogy milyen egy ekkora babával lenni

KITARTÁS!!!!!!!

2011. júl. 20. 19:03
 10/27 A kérdező kommentje:

1.mondtam, erre elment itthonról

2.sajnálnám a babát itthagyni vele, mert tudom hogy kb 6 órán át üvöltene a szobájában mire páromnak feltűnne

2011. júl. 20. 19:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!