Újra sétás kérdés! A babátok mit csinál abban 2-3 órában, amíg kint vagytok, ha épp nem alszik?
Ez teljesen korfüggő.
Ha még picike (újszülött kortól kb. 3-4 hónaposig), akkor általában még csak néz fölfelé, nézegeti a fák lombjait, a kezeit, a babakocsi tetejét, a közelébe rakott játékokat.
Ha már egy kicsit nagyobb (4-5 hónapos kortól, akkor már sokszor "kommentálja" is az eseményeket. Sokkal élénkebben nézelődik, forgolódik, hogy lásson, és "beszélget" magában. Néha felkiált, vagy visít egyet, ha valami érdekeset lát. Én éppen ezért tettem 5 hónapos korától sportkocsiba, mert abból lát igazán jól ki. (Szerencsére már ülni tudott, csak azért mertem a sportkocsiban ültetni.)
A még nagyobb babák (9-10 hónapos kortól) sokszor már élénken rugkapálnak, hogy ki akarnak szállni. Persze ez a szándékuk inkább akkor erősödik meg, ha már járni is elkezdtek.
De vannak olyan babák is, akiknek a nézelődésen túl a babakocsiban is kell valami elfoglaltság. Van olyan ismerősöm, akinek a babáját egyfolytában szórakoztatni kell valami játékkal még séta közben is.
10 hónapos a kisfiunk, ha éppen nem alszik akkor ül és nézelődik kifelé, vagy kivesszük és hintázik majd visszaültetjük és tovább megyünk :)
de mi általában úgy megyünk sétálni hogy alvásidő legyen. nézelődik 20-30 percet és elalszik és akkor szunyál 2 órát is. ha utána felkel irány kajálni mert általában éhes lesz a friss levegőn :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!