Most tényleg létezik ilyen? Nem hiszem el.
18éves vagyok, babátvárok januárban szülök majd. Terveztük a párommal.
Ma beszélgettem egy lánnyal, aki 18évesen szült, most januárban. Gondoltam megkérdezem, hogy boldogul a babával, milyen anyának lenni, mik kellenek egy januári babának stb. Feltettem az első kérdésem, hogy hogyan telnek a napjai. Azt válaszolta, hogy az új pasijával jár bulizni. Kérdezem tőle, hogy ilyenkor ki vigyáz a babára. Jön a válasz, hogy a baba az anyja nevén van, ő csak néha reggelente foglalkozik vele. Na nekem ennyi elég is volt a beszélgetésből.
A lány helyett komolyan én szégyeltem magam a beszélgetés közben. Minek szül az ilyen? Miért nem adta örökbe? Annyira sajnálom azt a szegény babát :( az ilyen lányok miatt ítélik el a fiatal terhességet. Mi lesz így a gyerekkel? A lány nem is érettségizett le. Állítólag azért szült, hogy ne kelljen suliba járnia. Ti mit gondoltok? Csak engem ütött ennyire szíven a dolog?
Oké, de az azért más, mintha valakinek a gyerekét szó szerint az anyja neveli, és a csaj csak akkor néz rá, ha neki épp ahhoz van kedve. Így tényleg minek kellett gyereket szülni?
Na mindegy, az ő dolguk, csak ezt a hozzáállást tényleg nem nagyon értem.
Én is 18 évesen lettem terhes és én minden erőmmel azon voltam hogy leérettségizek,hozzáteszem elég jól,és még bevásárolni meg sehova nem megyek el szívesen a gyerekem nélkül,pedig anyósommal tudom nagyon jól el lenne.Párszor volt csak ilyen ,meg csak pár órára bízom anyósomra de akkor is úgy hogy én bármikor ott teremhetek ha valami van.
De igazság szerint néha szükségem is van a magányra,de az is olyan magány hogy én a szobába a gyerek pedig a másik szobába valamelyik családtaggal.
Én 17 évesen szültem. Nem szeretem, sehol senkivel ott hagyni a kisfiam. Nincs velünk az apuka, sôt alig látta az egyéves fiam. Tehát ô rá nem bizhatom. 3hónapos volt amikor bekellett menni a suliba elintézni dolgokat. A nôvérem vigyázott rá. Én vissza fele, már rendesen rosszul voltam, hogy mi lehet a babával, pedig csak egy órát voltam nélküle.
A szomszéd lány, kb. 19-20 év körüli, 3x hagyta el a gyerekeit. A nagyobb 3éves lesz, a kicsi 2 lesz. Most megint vele vannak, de ki tudja meddig. :S
Édesanyám házasságban, 24 évesen szült engem, 2,5 év múlva sz öcsémet. Azt mondja dolgoznia kellett, 7-8 hetes korunktól a nagymama vigyázott ránk, nevelt minket.
Sose alakult ki igazán jó kapcsolat az anyámmal, de a nagyi nagyszerű ember volt. Mi jóljártunk, hogy ő foglalkozott velünk iskolás korig. Az anyánk ügyes asszony, de türelmetlen, frusztrált, stb. Az unokáira sincs türelme, bér nagyon szereti őlket..pár percig.
Mekkora a 18 éves anyuka babája? Az anyaiérzések nem mindenkinél alakulnak gyorsan. Magamon tapasztaltam, hogy mennyit változtam a 15 hónap alatt, mióta megszületett, pedig tervezett, nagyon várt baba a kislányom, mowsolygós, nem problémás, idegenek szerint is rendkívül kedves.
A 18 éves anyuka, lehet, hogy direkt provokálni akart a válaszával, mivel érezhette provokációnak a kérdést. Gondolom sok előitélettel találkozott.
Sajnos tényleg van ilyen, ismerek egy 18 éves kiscsajt, 2 gyereke van, a kisebbik 1, a nagyobbik 4 éves. A nagyobbikat az apukájának az anyja neveli, a csaj azt se tudja mi van vele, nem is érdekli, a kisbbiket a csaj anyja neveli. Csak néha látom, hogy ő viszi el vhova. Amúgy 2 héttel fiatalabb az én fiamnál a fia, és amikor olyan 3-4 hónaposak lehettek egyszer összefutottunk, és megkérdezte, h h bírom, mondtam neki, h nagyon jól, imádok anya lenni, erre ő: jajj, én már úgy unom ezt a gyereket...
Azt se tudtam köpjek v nyeljek. Legszívesebben azért köptem volna... Na azóta ahogy meglátom inkább elkerülöm.
Jó várandósságot kívánok!
22 éves 15 hónapos kisfú anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!