A feleségem 1 hét szülés utána már eljár tornászni. És elkezdett fogyókúrázni, Azt mondta hogy nem akar szoptatni ezért tápszert add neki. Én nem ezt az elvet vallom. Mit tegyek?
18:48
Értem de akkor is most pihennie kellene,nemhiába talalták ki a 6hét gyerekágyat.A méhnek rendesen vissza kell huzodnia,lehet meéhsülyedése kesőbb vizeletvisszatartási problémái.
Ha rá birod venni olvasgasson erről a dologról,hátha észbe kap.
te vagy addig a gyerekkel még ő elvan?
18:56
Fejni nem szeretne esetleg?maga a szoptatás nem jön be neki vagy mit mond erről a dologról?
(én utáltam szoptatni,kellemetlennek éreztem nagyon,nem tudom miért,furcsa volt.Ha neki is ez a gondja akkor fejjen és azt adjátok a picinek,én tulléptem ezen a gondon és szoptattam,nem volt jó de csináltam)
Még mindig én 18:56
A gyerekhez hogy viszonyul ha vele van?Szeretgeti babusgatja vagy megcsinalja kötelezöt és annyi.Depi miatt kérdezem,sajna abba is beleestem.
Én írtam a depressziót, de mint írtam nekem még nincs gyerekem, és nem tudom pontosan az milyen, de hallottam mér róla, és ismerek olyat, akinek volt. Nem kell szerintem orvoshoz vinni, ez állítólag természetes.
Azért írtam, hogy ez még változhat nála, még új ez az anyaság, és nyilván ezért viselkedik így, vagy mond olyat, hogy 5 hónapig akar csak otthon maradni, viszont lehet, hogy letellik az 5 hónap, vagy még annyi se, és akkor már másképp fogja gondolni.
Én azt tanácsolom, hogy legyél vele most türelmes, éreztesd, hogy így is nagyon szép, és ráér még a keményebb edzésekkel pár hónap múlva is, most kijár neki egy kis pihenő.
18:56os vagyok.
Ismerős érzés,tulleni a feladaton,báris nálam is ez volt az elején.Plusz nekem hozzájött még az is hogy nem akartam hogy ott legyen a pici, a régi életemet akartam vissza.nehéz volt nagyon,nemcsak nekem a férjemnek is.
A férjem mindenben támogatott,minden ugy volt ahogy szerettem volna,nem erőltette hogy babusgassam,amit lehetett átvett tőllem,sokat vitte sétált vele ilyesmik.
Figyelj oda rá,kérdezgesd mit érez,hogy érzi magát,mit szeretne, a babával kapcsolatban ne erőltesd hogy szeresse,majd kialakul,meg kell ismerniük egymást(tudom ez most fura igy de igy van).Mehetnétek közös sétára,közös programokra hárman mint egy család,tudatosuljon benne ez a dolog.
Ha eltelik meg egy kis idő és nem látsz változást akkor nemártana egy dokival konzultálni.
Hidd el, ettől ő még szereti a gyerekét, lehet, a babakor nem jön be neki annyira, de ha már kicsit nagyobb lesz, biztos jobban meglesznek. Meg is kell ismerni a babát, végülis egy idegen lény.
Más országokban 3-6 hónap után visszamennek a nők dolgozni és bébiszitterre bízzák a gyereket. Ha ő ennyire aktív életet élt, nehéz lehet átállni.
Maradj otthon a gyerekkel, ha akarsz, nagyon nehéz lesz, de ha tetszik neked ez a szerep, biztos élvezni fogod. Ő meg lemarad az első átfordulásról, gagyogásról, szavakról, lépésekről.
A szoptatáshoz nem tudok hozzászokni, de táp nem méreg, nem lesz baja tőle a babának, a fejés viszont nagyon macerás, ha szoptatni nem akar, nem tudom, hajlandó lesz-e fejni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!