Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért beszélnek az anyukák...

Miért beszélnek az anyukák Többes szám első személyben?

Figyelt kérdés
Rettenetesen idegesít, hogy mi hogy aludtunk, mi mit ettünk, mi mennyit ettünk, mi hányszor kakiltunk... Más is így van ezzel??? Egy különálló lény a babánk. Persze én is imádom, de attól nem lesz jobb senkinek, ha így beszél a babáról.
2009. ápr. 1. 22:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Ezen tényleg felesleges idegeskedni.

Engem mondjuk nem idegesít.

Bizonyos dolgokat én is így mondok. Pl.: átaludtuk az éjszakát (mert ha a kicsi alszik, én is alszom), ettünk (ketten tettük, egyedül nem megy), pelenkát cserél(t)ünk, für(ö)d(t)ünk, játszunk, öltözünk, sétálunk.

Ha viszont a gyerek kakil, azt pl. egyedül teszi, nem mondom T/1-ben. Előfordul még ilyen megfogalmazás: "nálunk X db pelenka fogy". Ez a családra értendő, ami a gyerekkel együtt lett CSALÁD. Előtte nem is volt szükség pelenkára, szóval... :)

Persze vannak, akik máskor is T/1-ben beszélnek, de minek idegeskedni rajta? Én inkább akkor idegeskedek, ha azt látom a tévében, h vki a kukába/wc-be dobja a gyerekét; vagy veri, esetleg megöli!

Meg azon, amikor felteszik itt a kérdést, h ha már látszik a poci, elveszik-e még a gyereket!

Na, ezektől elkap az ideg!

Ilyen apróság meg ne bosszantson, örülj, h szereti, neveli a gyermekét! Ha T/1-ben beszél róla, biztos lehetsz benne, h imádja a babáját, hiszen szinte egynek kezeli magát és a gyerekét! Amúgy meg majd leszokik róla, ha a pici önállóbb lesz!

Amikor ilyet tapasztalsz: mosoly, összeszorított fogak, számolás 20-ig, és türelem! Jusson eszedbe, h biztosan remek anyuka az illető! ;) (persze az is, aki nem így beszél, de a kérdés nem ez volt)

2009. ápr. 2. 06:22
 12/15 anonim ***** válasza:
88%

szia

én kérdeztem ezt egyszer,mert nekem is tök fura.

de néha az anyukámra is rászólok,ha mondja,h jó koszosak lettünk..stb.meg a hány fogunk van????-én erre mindig mondom,h a kisfiamnak öt.ez egy rossz beidegződés-semmi más.amig a pocakban van,az más-de utána egy önálló személyiség,saját akarattal

2009. ápr. 2. 12:52
 13/15 anonim ***** válasza:
46%
22:58-asnak,szerinted a babbancs kevésbé idegesítő?
2009. ápr. 2. 16:43
 14/15 anonim ***** válasza:
igen, szerintem kevésbé idegesítő :) ettől vagyunk mások, és ezért vannak gyerekek, akik ki se bújnak az anyjuk szoknyája alól 8 éves korukig... :) dehát ki hogy neveli a gyerekét, ti csak kakiljatok, meg böfizzetek, én meg hívom inkább babbancsnak, de tisztában vagyok vele, hogy nem én böfizek, hanem a baba:) és le lehet pontozni. majd amikor 20 éves lesz, akkor is így fogsz beszélni róla? vagy ezt mikor fogod abbahagyni? oviban? általános iskolában? vagy még középiskolában is azt fogod mondani, hogy ,,ma írtunk egy szép ötös fizika dolgozatot?" és miért zavarja a többes számban beszélő anyukákat, hogy ez másokat idegesít? :) ha nem idegesítene bizonyos embereket, akkor nem is lenne téma. na, menjetek szépen, böfizzetek, én meg adok egy jóéjtpuszit a 10napos lányomnak, mielőtt elaludna :)
2009. ápr. 2. 20:15
 15/15 A kérdező kommentje:
Hihi, látom nem csak engem idegesít! Megnyugodtam! :-D
2009. ápr. 2. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!