Miért beszélnek az anyukák Többes szám első személyben?
Ezen tényleg felesleges idegeskedni.
Engem mondjuk nem idegesít.
Bizonyos dolgokat én is így mondok. Pl.: átaludtuk az éjszakát (mert ha a kicsi alszik, én is alszom), ettünk (ketten tettük, egyedül nem megy), pelenkát cserél(t)ünk, für(ö)d(t)ünk, játszunk, öltözünk, sétálunk.
Ha viszont a gyerek kakil, azt pl. egyedül teszi, nem mondom T/1-ben. Előfordul még ilyen megfogalmazás: "nálunk X db pelenka fogy". Ez a családra értendő, ami a gyerekkel együtt lett CSALÁD. Előtte nem is volt szükség pelenkára, szóval... :)
Persze vannak, akik máskor is T/1-ben beszélnek, de minek idegeskedni rajta? Én inkább akkor idegeskedek, ha azt látom a tévében, h vki a kukába/wc-be dobja a gyerekét; vagy veri, esetleg megöli!
Meg azon, amikor felteszik itt a kérdést, h ha már látszik a poci, elveszik-e még a gyereket!
Na, ezektől elkap az ideg!
Ilyen apróság meg ne bosszantson, örülj, h szereti, neveli a gyermekét! Ha T/1-ben beszél róla, biztos lehetsz benne, h imádja a babáját, hiszen szinte egynek kezeli magát és a gyerekét! Amúgy meg majd leszokik róla, ha a pici önállóbb lesz!
Amikor ilyet tapasztalsz: mosoly, összeszorított fogak, számolás 20-ig, és türelem! Jusson eszedbe, h biztosan remek anyuka az illető! ;) (persze az is, aki nem így beszél, de a kérdés nem ez volt)
szia
én kérdeztem ezt egyszer,mert nekem is tök fura.
de néha az anyukámra is rászólok,ha mondja,h jó koszosak lettünk..stb.meg a hány fogunk van????-én erre mindig mondom,h a kisfiamnak öt.ez egy rossz beidegződés-semmi más.amig a pocakban van,az más-de utána egy önálló személyiség,saját akarattal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!