Miért beszélnek az anyukák Többes szám első személyben?
valószínűleg nem azért, mert "királyi többes", hanem mert együtt csinálták.
Én is mondom, hogy "elmentünk moziba" (pl a férjemmel), mégse gondolom, hogy ő meg én egybe vagyunk nőve. jó, ez megmagyarázza pl az evést, meg az alvást, a kakilást már nem :)) bár az én babám hasfájós, és úgy szokott erőlködni szegénykém, ottvagyok mellette, drukkolok neki, és ha sikerül, akkor én is nagyon megkönnyebbülök, nemcsak ő.. bár az is igaz, hogy én nem használok királyi többest.
de szerintem ne idegesítsen, elég idegesítő a világ anélkül is, és valószínűleg nem rossz anyák, mert ilyeneket mondanak.. az én anyám sose mondott volna ilyet, csak azt hallottam, hogy bár fojtott volna meg a gyerekágyba, meg hogy minek vitt haza a kórházból.. szóval két kezem összetettem volna, és összetenném egy olyan anyáért, aki ennyire szeret, hogy így beszél rólam.. tudom, hülyén hangzik, de szerintem tényleg ne zavarjon, ha nem tetszik, ne használd, de ne gondolj rosszat kérlek azokról, akik használják... szerintem
A köldökzsinór elvágása után is egyek vagyunk a babával. Én így gondolom.
Az énképet meg majd később fejlesszük.
Mi van ezen idegesítő ugyan????
Én is ugy szoktam leirni!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!