Beadatjátok babátoknak a bárányhimlő elleni oltást? Mikor?
Egy éves kora után megkapta az ismétlőt is.
Bölcsibe megy a nyár végén. Ott pedig minden évben nagy járványok vannak.
Nálunk 6 bölcsis és vagy 10 ovis került kórházba a szövődmények miatt (doktornéni ezért is javasolta)
nem nem adatom be és az orvosom sem javasolta
öööö miért is kell félni a bárányhimlőtől??
gyerekbetegség ált túléli a gyerek :-)))
az oltás után még lehet himlős a gyerek mivel nem csak egy törzs van belőle
Amerikában volt olyan h egy városka gyerekeit beoltották és rá egy évre minden gyerek elkapta mivel valaki egy másik törzzsel fertözö5tenn került a közösségbe :-))) izgi lehetett
a bárányhimlő nem tűnik el hanem lappang azután és öregkorban jelentkezik az arra érzékenyeknél övsömör formájában
amúgy a két nagyobb volt már az egyiken volt vagy 4 pötty és végig oviban volt vele a másikon olyan 10db ha volt ö is végig járta a sulit
jó persze volt olyan gyerek akinek nagyon sok volt és szenvedett is vele
az enyémekre meg azt mondják várjam ki a végén még egyszer elkapja mert nem volt elég pötty ( a doki szerint nem a pöttyök számítanak mármint a számuk :-)
A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 17:59
Jól olvastam? gyerekbetegség ált. túléli a gyerek :)
általában?
Ezt ilyen vigyorral a képeden mond annak az anyukának akinek idén márciusban agyhártyagyulladás szövődménybe belehalt a 2 és fél éves kisfia! Szerintem helyben széttépne és meg is érdemelnéd.
Vagy talán nincs is gyereked, lazán veszed stb. De vajon álltál már kórházi ágynál ahol csövek lógtak ki egy piciből és az életéért küzdött? Szerintem nem! Mert aki már egy súlyosabb betegséget is átvészelt éjt nappallá téve virrasztva a gyereke mellett az nem beszél ilyen hányavetin!!!
Ismerek egy másik anyukát is. Kiröhögött amikor újraélesztési tanfolyamra és előadásra mentem ahol szó volt a bölcsőhalálról is. Mert hogy ez velük nem fordulhat elő, egészségesek stb. Nos mikor szültem ő akkor temette a kisfiát!!! Valahogy nem tudtam sajnálni, csak a szegény kisbabát hogy ilyen felelőtlen és ritka ostoba anyja volt.
tehát
akkor mindentől félteni kell a gyereket ??
nem csodálom h egyre gyengébbek hiszen az anyukák javarészt agyon félti a gyerekét jajajaj ránézett a gyerek a piszokra fertőtleníteni kell !!!!
kérdés h te voltál e ennyire védve gyerekkorodban -- valszeg nem és hidd el sokkal erősebb is az immunrendszered mint a gyerekedé
nem csodálom h ennyi beteg gyerek van mivel nem tud az immunrendszerük erősödni ha nincsenek kitéve festőzésnek
és igen tudom h vannak extrém esetek sajnálom hiszen a gyermek halál a legrosszabb
de az agyvelőgyulladás nem kimondottan gyerekbetegség hanem a gyenge immunrendszerű embereket támadja meg mint pl az öregeket is de kit érdekel egy 80 éves néni vagy bácsi ????
minden gyerek és nem gyerekbetegségnek vannak szövődményei ezt kikerülni nem lehet de nem minden esetben jelent ez problémát
és nem felelőtlenen az az anya aki nem "védi" mindentől a gyerekét lehet h sokkal egészségesebb lesz a gyerek ha felnő
a párom a gyógyszeriparban dolgozik pontosan tudja h a legtöbb oltás inkább csak a gyógyszergyáraknak hasznos és nem a gyerekeknek mert pl tudod e h mi a hordozó anyaga ??? és milyen egyéb adalékok vannak az oltásban ??? és még sorolhatnám.... sok estben nem is az oltóanyagra hanem az egyéb összetevőre lesz allergiás a gyerek
a párom úgy vesz rész ezekben h tudja sok betegségre ott van az orvosság és ráadásul olyan ami semmilyen szövődménnyel/reakcióval nem jár a betegre nézve
amit látok h nagyon a fele megy el ez a dolog h az anyák még a baba gondolatára is félelemmel reagáljanak hiszen itt jön be a mi lesz ha .......
és ez hozza magával h itt a gyógyszer az ellen ami ellen lehet h nem is kell......de vedd meg biztos ami biztos magadnak és a babának is költs el minél többet
nagyon jó üzlet ám a gyerek főleg ha az anyák nem elég tudatosak ... és sajna nem azok
(természetesen mindenki maga dönti el h mi jó neki és a családjának és ezt tiszteletben kell tartani, ez nem felelőtlenség !!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!