Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 4 hetes kisfiú, evés után...

4 hetes kisfiú, evés után mindig bukik, de utána még enni kér, adhatok neki?

Figyelt kérdés

Anyatejes baba, hiába a speckó tápszeres előetetés, folyamatosan bukik, még evés után 1 órával is akár. Csak be vagyok tojva, mert bukás után sír, mert éhes, rohanna a cicre, de én meg nem merem neki adni, nehogy többet bukjon.

Mit tegyek?

2011. júl. 14. 14:48
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
Szerintem nem azért sír mert éhes, hanem mert nem jó dolog bukni. Az én fiam is ezt csinálta. A szívrohamot tudta rám hozni, amikor másfél órával utána sugárban böfizett. Szerencsér kinőtte. Ha jól emlékszem kb 6 hetesen. De szerintem nyugodtan adhatsz is neki enni. Bukni így is úgy is fog. Nem jó még a szívástechnkája. Ha belejön és nem nyel annyi levegőt, akkor már nem fog bukni.
2011. júl. 14. 14:51
 2/25 anonim ***** válasza:
Ha sokat bukik,akkor lehet éhes,viszont ha nem vészes ami visszajön,akkor valószínű,hogy csak "cumizni"akar.
2011. júl. 14. 14:51
 3/25 A kérdező kommentje:
Én is abban reménykedem,hogy kinövi. Etetem vele ezt a tápszert, de semmi hatása. Az vált be eddig, hogy kevesebbet adtam neki enni, akkor nem bukott, viszont fogyni kezdett és állandóóan éhes volt. Szadizni meg nem akarom szegényt, inkább adok neki enni.
2011. júl. 14. 14:55
 4/25 A kérdező kommentje:
Első válaszoló: És neked tudott aludni? Mert nekem az a legrosszabb, hogy nem tud aludni, mert folyton felébred a bukás miatt, és csak sír, és nem is tudom vissza altatni.
2011. júl. 14. 14:56
 5/25 anonim ***** válasza:
Igen ébredt miatta, ahogy írod. De nekünk nehezen ment a szopás ezért jártunk dévényeshez, aki masszírozta a száját. Ez nagyon sokat segített neki.
2011. júl. 14. 14:59
 6/25 A kérdező kommentje:

Második válaszoló: Nem, nem vészes. (bár nekem vészes, olyan mintha vissza bukná az egész kaját amit addig megevett)

Inkább azért kérdezem ezt az "etethetem bukás után" dolgot, mert pl. eszik 13 órakor, elalszik, bukik másfél óra múlva és enni adok neki egy keveset, viszont rettegek, mert ugye másfél óra múlva eljön a rendes kaja ideje. Ezzel nem teszek rosszat? Mindenki hajtogatja, hogy ki kell ürülnie a hasának, én meg csak nyomom belé a tejet.

2011. júl. 14. 15:00
 7/25 anonim ***** válasza:

A bukás általában nem azért történik, mert túlette magát a baba! Az ő gyomorszájuk még nem zár tökéletesen, így a kiböfögött levegővel gyakran visszajön egy kevés tej is. A bukás magában eleve nem gond! Csak akkor, ha a baba fogy, nem fejlődik megfelelően vagy a visszaböfizett gyomortartalom felmarja a nyelőcsövet (reflux). De a reflux megállapítása orvosi feladat.

Szopizás közben többször böfiztesd meg, hogy ki tudjon jönni a beszorult levegő, majd tedd vissza a cicire! Túlenni nem fogja magát, ne félj!

Vannak bukósabb, mohóbb babák, a másikok meg keveset buknak, mert általában nyugodtabban esznek.

A sűrítőt ki adta neked?

én addig szoptatnám, míg látnám, hogy jóllakott... akár 4x visszatenném, ha láthatóan kéri. Nem biztos, hogy csak az éhség miatt cicizne, lehet, hogy csak cumizná... de ez a tejtermelés szempontjából mindegy is, főleg így az első hetekben. Minél többet van cicin a babád, annál több lesz a tejed, ez a fejlődési ugrások idején nem elfelejtendő :)

2011. júl. 14. 15:06
 8/25 anonim ***** válasza:
Jujjujj! Ha megeteted, bukik, és rögtön adsz neki még enni, az jó, akkor természetes a bukás, és újraetetés. Viszont, ha másfél óra múlva bukik, akkor ne etesd meg rögtön- nyugi, amig nem sir, nem éhes- hadd ürüljön ki a gyomra, és csak a köv. etetésnél (kb.3 óra múlva, amikor jelzi, hogy éhes) etesd újra! Ha mindig ráetetsz a nem üres gyomrára, fájni fog a pocija!
2011. júl. 14. 15:11
 9/25 A kérdező kommentje:
Harmadik: Megnyugtató dolgokat írsz. Komolyan halálra idegesítem magam ezzel a túletetéssel. Biztos, hogy túl etetem az a baj...gondolom én. A tápszert az orvos írta fel, és van egy másik szer is az a bizonyos szentjánoskenyér por, azt is a doki írta fel.
2011. júl. 14. 15:12
 10/25 A kérdező kommentje:
Utolsó: De pont ez a baj, hogy sír:-( Ha nem sírna nem lenne semmi gond, de csak bőg és bőg. És úgy "kotkodál" mint amikor éhes:-) Ha cicire rakom abba hagyja, de ettől félek én is, hogy folyamatosan ráeszik, és ezzel rosszat teszek neki.
2011. júl. 14. 15:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!