Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit eszik 13 hónapos gyereked?...

Mit eszik 13 hónapos gyereked? Hány foga van? A fogmennyiség összefügg a rágással?

Figyelt kérdés

Az én kislányom nem igazán szereti a darabosabb ételeket. Úgy veszem észre, hogy még a nagyobb tésztadarabokat is egészben nyeli le ,pedig 13 foga van. Mit csinálok rosszul?

Keresztanyám fia 10 hónaposan rágott mindent a 4db fogával! Létezik olyan hogy egy baba undorodik a gyümitől? (de úgy hogy nem meri megfogni,mert nyálkás)? Ugyanez a gabonapehellyel(az meg hozzáragad az ujjához) :D

2011. júl. 14. 08:43
 1/8 anonim ***** válasza:

:)))

Minden kérdésre nem tudok válaszolni,de 13 hónapos lányomnak 2!!!!!!! foga van és úgy harapja a parizeres kenyeret,hogy csak na....szépen elrágcsálja az ínyével.Az enyém meg nem hajlandó belelépni mezitláb a fűbe,és nem nyúl hozzá a homokhoz,szerintem nem állja ha piszkos a keze...

2011. júl. 14. 08:47
 2/8 anonim ***** válasza:

Kislányom 12,5 hónapos. 16!!! foga van és jön az utolsó 4 is. REmélem gyorsan túl leszünk már rajta, mert már kész vagyok!

Viszont ő sem nagyon eszi a darabosabb ételeket. Rágcsálni rágcsál: sajtot, zsömlét, kukil, virslit..stb. Ezeket szépen megeszi, de amit kanállal adok neki azt nem rágja meg....

Kislányom azt csinálja a gyümikkel h széttrancsírozza és szétnyomkodja. NEm eszik belőle, csak játszik vele. Én is ezzel a gonddal küzdök....

Még cicizik: így reggel 2cici, tízóraira tejpép, ebédre húsos főzelék (én főzök neki, vagy ha a miénk neki való akkor abból kap), uzsi gyümölcs, vagy joghurt, vacsi főzelék (ált. az amit meghagy ebédre)

2011. júl. 14. 10:15
 3/8 anonim ***** válasza:
Kisfiamnak 13 honaposan 4 foga volt (felul ketto es alul ketto) de barmit megragott. Sonkas sajtos szendvicset, piritost, pizzat. Elragcsalta az uborka csikokat, retket, nyers repat stb. Soha nem vot gond. 14 honaposan kijott egyszerre 4 foga es 15 honaposan kijott neki hatul egyszerre 4 ragofoga. Most 17 honapos es 12 foga van neki de ugy latom nemsokara kibujik 4 szemfoga egyszerre, ugyhogy par het es 16 lesz neki. :) En ugy tudom, hogy a babaknak eleg kemeny az inye es ezzel is tudnak morzsolni, apritani. Viszont a kukoricat es a zoldborsot a mai napig egeszbe latom viszont a kakijaba. Ugyhogy nallunk is van amit nem rag vagy emeszt meg.
2011. júl. 14. 10:23
 4/8 anonim ***** válasza:
babám 12 hónapos, 2 foga van és szinte minden darabosat megrág, magam sem értem hogyan :)
2011. júl. 14. 10:23
 5/8 anonim ***** válasza:
10:23-as vagyok. Kisfiam a tejberizstol undorodik. Ahogy a szajahoz er kepes oklendezni, hanyni is. A latvanya nem zavarja de ahogy megkostolja mar jon is kifele. Szerintem az allagaval lehet a gond mert kulon szereti a tejet meg a rizst is de a tejberizs a mumus nallunk. Ugyhogy megeshet, hogy valaminek nem szeretik az allagat vagy az izet.
2011. júl. 14. 10:25
 6/8 anonim ***** válasza:
fiam 13hós, 6 foga van, alul2, felül4. mindent eszik amit adok neki... ő pl a ha eszi a kenyeret, és lekváros, májkrémes...kenyér van, a belsejét megeszi, de a kenyér héjárós csak leszopogatja a feltétet és kiköpi. meg bírja enni a héját is, emrt megeszi, de nem mindíg :P ha meg homokozunk, imádja a homokot! és benyálazza az ujját, beledugja a homokba, és kapja be megint = eszi a homokot... :S enm tudok vele mit kezdeni ilyenkor megyünk és kézmosás és abbahagyjuk, ő meg hisztizik, h még homokozni akar, de azt nem akarom, h jóllakjon vele...
2011. júl. 14. 10:48
 7/8 A kérdező kommentje:
10:15-nek. Akkor látom egy cipőben járunk,lehet hogy fáj az ínyük és azért nem akarnak rágni? Neki is még jön a többi,mert látom hogy piros a kis ínye... A gyümikkel kislányom is szórakozik, az élvezi hogy leejti őket az ölébe,majd felszedi és visszateszi az asztalra,kész vagyok :D Köszi a válaszokat!
2011. júl. 14. 14:39
 8/8 A kérdező kommentje:
10:25-nek. Akkor adj neki tejbedarát,én is jobban szeretem mint a tejberizst :) Hátha arra vevő lesz :) Kislányomnak a tökfőzelék nem jött be, mert megette, de utána viszontláttam :D
2011. júl. 14. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!