Agyon féltett kisbabák, a sok allergiás! Szerintetek mitől van ez? Szerintem a kettő összefügg!
én is ezt gondolom!!!ez sok vitát fog itt szülni :)...
semmit nem adnak nekik és utána a szervezet idegen "anyagként"kezeli és allergiás tüneteket produkál.
én mindent adok kettő gyermekünknek, módjával és élnek!! 11 hós+28 hós.
Az én kisfiam tejfehérje allergiás. 6 hónaposan kapott először tejpépet, rögtön rosszul lett. Sőt már születésétől is allergia gyanús volt, mert szoptatás mellett ekcémás volt a bőre. Tehát Ő nem volt agyon féltve, már így született. Pedig nekem semmilyen allergiám nincs, beteges sem vagyok. A férjem sem tejallergiás viszont nagyon érzékeny a bőre és gyerekkori asztmája is volt. Szerintem ez ilyen kis korban főleg a genetikán múlik.
Ja és a kisfiam szőke kék szemű, fehér bőrű. Állítólag ez a típus hajlamosabb az allergiára. Szóval nálunk az allergiának semmi köze a féltéshez.
2. vagyok. Most már értem, de nem értek egyet.
Lányom kb. 6 hetes volt, amikor rájöttünk, hogy tejfehérje allergiás. Irtózatos hasgörcse volt, ha én fogyasztottam tejterméket. (Akár kiflit ettem, aminek a tésztájába bele van sütve, tehát extrém módon)
Egy éves koráig semmilyen tejterméket nem evett (még margarint sem, ami tejport tartalmaz). Két és fél éves korára teljesen kinőtte.
Ha a Te babád fetrengene órákon át a földön hasgörcsben, nyilván Te sem adnál neki olyan ételt, ami okozza.
Szóval tejfehérje esetén ez nem igaz, és szója esetén sem, a többi allergénnel nekünk nem volt gondunk, ahhoz nem értek...
Örülj neki, ha nálatok nincs allergia, de ez sokkal több dologtól függ, mint pusztán a féltéstől...
Jó egészséget!
Ugyanaz mint a 14:43-as csak az én lányom 1 éves koráig nem kapott még pépet sem.
Amúgy a minden stimmel még a szőke haj, fehér bőr is.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:43
Mintha én írtam volna! Csak a fiam még csak 7 hónapos és nem kapott még tejpépet, mert ha én eszem tejterméket, attól is kijön az ekcéma.
Nincs agyonféltve, a földön kúszik-mászik.
Egyébként az allergia lehet genetikus és szerzett is. Vagyis ahol már a pár hetes/hónapos baba ekcémás, allergiás, az genetikai eredetű, mindegy, hogy agyonfélted-e vagy nem.
Amire te gondolsz, az nem csak az allergia, hanem mindenféle betegségre igaz. Vagyis ha búra alatt tartjuk a gyereket, az immunrendszere nem találkozik a kórokozókkal még minimális mennyiségben sem és ha egy betegséget megkap, sokkal betegebb lesz és tovább tart, mint azoknál, akiknek a szervezete megtanult küzdeni a kisebb bacikkal már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!