Kérhetem az orvost, hogy 15 hónapos fiamnak írjon újra fel HA-s tápszert, mert szerintem a babatejre allergiás?
Szia! Ha úgy gondolod, hogy a babád allergiás a tejre - és itt a tejfehérjét értem - akkor kérj beutalót gasztroenterológiára terheléses vizsgálatra. Ha a manód tejfehérje érzékeny, akkor nem jó neki a HA-s tápszer sem. Az én kicsim tejfehérje allergiás, és ő MILUPA Pepti 2-t kap 90%-os térítésre.
Miből gyanítod amúgy, hogy érzékeny lenne a babatejre? Savanyított tejtermékektől nincs baja?
A tejfehérje érzékenység előjön sajttól, túrótól stb. is.
Nem igaz az utolsó beirás egy szava se.
A gyerekorvos a gyerek 3 éves koráig irhat fel HA-s és AR-es tápszert. Nem 1 éves korig. És nem csak szakorvos irhatja fel.
Kérheted a dokitól, de más kérdés, hogy ő is egyetért-e veled. Vesd fel neki, mint javaslatot, ezt tapasztaltad, adjon HA-s tápszert (a MILUPA PEPTI az), hogy ki tudd zárni a dolgot, nem hinném, hogy erre nemet mond. Felesleges egyenlőre szakorvoshoz vinni, hiszen egyenlőre egyszerű kizárni, vagy megerősiteni a dolgot, az általad javasolt módszerrel. Ha elmúlnak a pöttyök a HA-s tápszertől, akkor el kell menni szakorvoshoz majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!