Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kérhetem az orvost, hogy 15...

Kérhetem az orvost, hogy 15 hónapos fiamnak írjon újra fel HA-s tápszert, mert szerintem a babatejre allergiás?

Figyelt kérdés
Máskép nem tudom kizárni,mert valamit meg kell innia, a síma tápszerrel meg ugyanott vagyok.
2010. okt. 18. 21:32
 1/10 anonim ***** válasza:

Szia! Ha úgy gondolod, hogy a babád allergiás a tejre - és itt a tejfehérjét értem - akkor kérj beutalót gasztroenterológiára terheléses vizsgálatra. Ha a manód tejfehérje érzékeny, akkor nem jó neki a HA-s tápszer sem. Az én kicsim tejfehérje allergiás, és ő MILUPA Pepti 2-t kap 90%-os térítésre.

Miből gyanítod amúgy, hogy érzékeny lenne a babatejre? Savanyított tejtermékektől nincs baja?

A tejfehérje érzékenység előjön sajttól, túrótól stb. is.

2010. okt. 18. 21:46
 2/10 A kérdező kommentje:
Hólyagos kiütései vannak a karján, arcán pöttyök, csak a babatej új az étrendjébe. HA-s tápszernél nem volt semmi ilyen.
2010. okt. 18. 21:57
 3/10 anonim ***** válasza:
bocs az offért, de milyen az a hólyagos kiütés? nem ekcéma?
2010. okt. 18. 22:30
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem.Piros pöttyök, a közepén kis fehér dudor van.És száraz a tapintása.
2010. okt. 18. 22:45
 5/10 anonim ***** válasza:
50%
1 éves kor felett csak szakorvos ír fel tápszert. 1 éves korig van féláron a HA-s és AR-s tápszer. Nem lenne egyszerűbb kifizetned 1 egész dobozzal és kipróbálni? Amúgy a babatejből meg minden olyan vacak ki van vonva ami allergiát okoz...
2010. okt. 18. 22:56
 6/10 anonim ***** válasza:

Nem igaz az utolsó beirás egy szava se.

A gyerekorvos a gyerek 3 éves koráig irhat fel HA-s és AR-es tápszert. Nem 1 éves korig. És nem csak szakorvos irhatja fel.

Kérheted a dokitól, de más kérdés, hogy ő is egyetért-e veled. Vesd fel neki, mint javaslatot, ezt tapasztaltad, adjon HA-s tápszert (a MILUPA PEPTI az), hogy ki tudd zárni a dolgot, nem hinném, hogy erre nemet mond. Felesleges egyenlőre szakorvoshoz vinni, hiszen egyenlőre egyszerű kizárni, vagy megerősiteni a dolgot, az általad javasolt módszerrel. Ha elmúlnak a pöttyök a HA-s tápszertől, akkor el kell menni szakorvoshoz majd.

2010. okt. 19. 07:27
 7/10 A kérdező kommentje:
Én is így gondoltam, egyébként HA-s tápszert recept nélkül is lehet kapni?
2010. okt. 19. 07:34
 8/10 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó! A milupa pepti nem HA-s tápszer. A ha-s tápszert megelőzésre adják, a milupa peptit pedig akkor, ha tejfehérje allergiás a gyerek. A milupa pepti speciális gyógyászati célra szánt tápszer. HA-s tápszert nem kaphat, ha allergiás a tejfehérjére.
2010. okt. 19. 09:37
 9/10 anonim ***** válasza:
bármilyen tápszert lehet kapni recept nélkül is.
2010. okt. 19. 11:14
 10/10 A kérdező kommentje:
Írt fel HA-s tápszert, d eszerinte nem ettől kiütéses, de azt nem tudja mitől, hát ki vagyok vele segítve:(
2010. okt. 19. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!