Tényleg olyan fontos hogy a baba ruháit külön mossam?
Ez tényleg olyan fontos? Mert azelőtt nem is hallottam róla, de a tv-ből egyre gyakrabban hallom. Még van pár nap a baba születéséig, de már minden holmiját kimostam. Így elsőre mindent külön, de most nem volt nehéz, hiszen mire mindent bepakoltam a gépbe, összejött egy egy adag színesből is meg fehérből is. De később amikor már csak kevesebb holmit mosok egyszerre, nem moshatom a miénkkel együtt hogy ne alig megrakva menjen a gép? Hja és mégvalami... most a Splendid nevű nem túl drága, de elég jó mosogélt használom... ez jó, vagy kell valami mást vennem ami jobb a baba bőrének? Hja és Lenor öblítőt használok... a baba holmijához is kell öblítő ugye? Hja és mindent kivasaltam mosás után...
39+2 kismami
Szia!
Én nem mosom külön 6 hós babám ruháit, egyrészt, mert nincs annyi ruhája, hogy összejöjjön egy héten egy adag, másrészt, nem hiszem, hogy a mi ruháink bármit bajt okoznának neki. Persze a férjem melóscuccait nem mosom össze a babaruhákkal. Viszont a baba ruháit kivasalom. Ariel, öblítős folyékony mosószert használok, bírja a baba és finom az illata. A színfogó kendő nekem nem vált be tökéletesen.
Én írtam, hogy színfogó kendőt használok.
Nekem nagyon bevált. Most vettem színes bodykat nyárra. Bordót, királykéket, zöldet és fehéreket. Ezt is beledobtam az aktuális adag közé, és mindent olyan színben vettem ki, mint ahogy betettem. Hogy anélkül összefogta volna-e valami a többit? Nem tudom. Lehet hogy nem.
a fiam 10 hónapos, külön mosom a ruháit, külön is fogom még 1 ideig. van külön szennyestartója...
De! egyben belerakok mindent. fehéret, pirosat, feketét... soha nem fogták össze a színesek a fehéreket. mosószer öblítő nélkül, nagyon bevált:)
Én külön mosom a baba holmijait, mindent egyben, ami 40 fokon mosható. Van egy-két dolog, amit csak 30 fokon lehet, azt külön kézzel, vagy a takarójával, ha azt is kell. Hetente egyszer összegyűlik egy gépnyi ruha.
Vettem bababiziben egy használt farmer kertésznadrágot, aminek fekete bélése volt, de valamiért úgy éreztem, azt nem akarom a többi színű ruhával mosni, így beraktam a gépbe pelenkákkal és sötétebb cuccal, és gondoltam, most kipróbálom a színfogó kendőt. A pelenkák világoskékek lettek, a színfogó kendő is barnás-kékes árnyalatú lett! Még szerencse, hogy nem az összes ruhája volt a gépben. Na, ennyit a színfogó kendő "csodájáról"... én nem hiszek benne ezek után. A pelenkákat ki tudtam fehéríteni, nem tudom a többi ruhával mit csináltam volna. Egyébként egyik ruha sem eresztette még a színét és sosem fogta be egyik a másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!