Tényleg olyan fontos hogy a baba ruháit külön mossam?
Ez tényleg olyan fontos? Mert azelőtt nem is hallottam róla, de a tv-ből egyre gyakrabban hallom. Még van pár nap a baba születéséig, de már minden holmiját kimostam. Így elsőre mindent külön, de most nem volt nehéz, hiszen mire mindent bepakoltam a gépbe, összejött egy egy adag színesből is meg fehérből is. De később amikor már csak kevesebb holmit mosok egyszerre, nem moshatom a miénkkel együtt hogy ne alig megrakva menjen a gép? Hja és mégvalami... most a Splendid nevű nem túl drága, de elég jó mosogélt használom... ez jó, vagy kell valami mást vennem ami jobb a baba bőrének? Hja és Lenor öblítőt használok... a baba holmijához is kell öblítő ugye? Hja és mindent kivasaltam mosás után...
39+2 kismami
Szerintem fontos, ha belegondolok mennyi bacilus, gomba, egyéb telepedhet meg a ruháinkban. Csupa olyasmi, amire mi már immunisak vagyunk, de a baba még nem.
Lenor sensitív öblítőt használtam/használok a gyerekeknél, s vmi mosógélt. Azt olvastam ugyanis, hogy a mosóporokat vmi fémmel kristályosítják, s az arra érzékenyeknél ez könnyen allergiát válthat ki. És a gyerekem egyszer a Biopon whiteningtől ki is pattogzott.
És mindent (zokni kivételével, mert abban szétég a gumírozás) vasalok, bár a fiaim már ovisok :))))
Ahogy te is írtad a tévéből. Ott mindent mondanak, hogy költsd a pénz. Szimpla reklám. Már babaruha mosóport is árulnak, hogy még több pénzt be tudjanak zsebelni. Lehet, sőt biztos tényleg egészségesebb ha külön mosod, de ha egybe, akkor sem lesz semmi baja, régen mosószappannal mostak a kuti vízből, mégis felnőttünk. Mondjuk a párom munkásruháját sem a saját sem az ő utcai ruháival nem mosom, pláne nem egy gyerekével. De annyira nem kell félteni egy gyereket, nem hímes tojás.
Reklámok: nem egyet láttam amikor egy híres mosóport összehasonlítottak egy gagyi 100 Ft-os mosóporral és a gagyi jobbnak bizonyult. Azért drágább, mert rengeteget áldoznak a reklámra. Ha most Judit néni mézeskalácsát reklámoznák, akkor azt biztos jobban venni mindenki, mert amikor ott áll a boltban a polc mellett, akkor eszébe jut, hogy jaj azt én már láttam a reklámban, és biztos jobb mint a másik. Láttam már mosóporral, vízkőoldóval (a cif és a hagyományos között a cif vesztett. Hiába súroltam vele, nem jött le, a hagyományosat meg csak ráöntöttem és csak úgy pezsgett, súrolnom sem kellett), fogkrémmel, és még valamivel, hogy bebizonyították, hogy nem mindig a drága, a reklámozott a jó.
Na de elkanyarodtam, tehát annyira nem vészes, ha a gyerek ruhákat a saját ruháiddal mosod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!