Akik babája vegyesen (anyatej + tápszer) eszik! Hogyan csináljátok?
Én eddig úgy csináltam, hogy alvás után tisztába tétel, cici, majd ha kér még, akkor tápszer. (erre szinte mindig szükség van)
Most azt tanácsolta a védőnő, hogy ne etessem vegyesen egy étkezésen belül, és várjam ki a 3 órát az evések közt, mert fájni fog a hasa a picinek. Tehát egy evésre cici, következő alkalommal tápszer.
De nekem a picikém a cici után szinte mindig éhes marad, akkor hogy várjam ki a 3 órát????
És fáj a hasa?
Mert ha nem, csináld úgy, ahogy érzed. Én ugyan csak szoptatok és főzök mellé, de a logikám azt diktálja, hogy ha éhes, akkor etetni kell. :)
Nem szentírás a védőnők szava. :) ...sajnos :(
Bocs, de baromságokat beszél a védőnő. Egyrészt ha csak 30-40 milit tudsz szoptatni, azzal még 10 percre sem lakik jól a gyerek. Másrészt minél kevesebbet szoptatsz (tehát csak 6 óránként) annál kevesebb tej fog termelődni, és néhány napon belül már ez a kevés mennyiség sem lesz.
Én két gyereket etettem vegyesen, pont, ahogy Te, cici utána tápszer. Mindenki ezt javasolta, és soa fel nem merült, hogy emiatt fájhatna a pocak. (Előfordult, hogy csak tápot kapott egy étkezésnél, akkor sem fájt kevésbé a pocak, mint egyébként.)
anno én is hasonloan csináltam a fiamnál mint te. először csak az esti evést potolam, aztán az utolsó 2t, majd 4honapos kora körül a reggelit kivéve minden étkezést potoltam tápszerrel.
az én babám nem volt hasfájos, nem okozott ez igy soha gondot.meg nem mindegy az sem sztem h mennyi is a tejcsi. 30g után pl biztos éhes marad s mindenképp adnék neki, de ha pl megeszik 60-70ml-t (nem irtad milyen idős a pici, én ezt pár hetes gyerekre irom, ha idősebb arányosabban többekre gondolj) akkor lehet h kihuzza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!