Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akik babája vegyesen (anyatej...

Akik babája vegyesen (anyatej + tápszer) eszik! Hogyan csináljátok?

Figyelt kérdés

Én eddig úgy csináltam, hogy alvás után tisztába tétel, cici, majd ha kér még, akkor tápszer. (erre szinte mindig szükség van)

Most azt tanácsolta a védőnő, hogy ne etessem vegyesen egy étkezésen belül, és várjam ki a 3 órát az evések közt, mert fájni fog a hasa a picinek. Tehát egy evésre cici, következő alkalommal tápszer.

De nekem a picikém a cici után szinte mindig éhes marad, akkor hogy várjam ki a 3 órát????

2011. júl. 12. 16:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Az én babám a kórházban anyatej után rögtön kapott tápszert, mert kevés volt a tejem, és azóta is ezt a verziót hallottam másoktól, bár azóta csak anyatejesek vagyunk.
2011. júl. 12. 16:12
 2/15 anonim ***** válasza:

És fáj a hasa?

Mert ha nem, csináld úgy, ahogy érzed. Én ugyan csak szoptatok és főzök mellé, de a logikám azt diktálja, hogy ha éhes, akkor etetni kell. :)

Nem szentírás a védőnők szava. :) ...sajnos :(

2011. júl. 12. 16:12
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, de baromságokat beszél a védőnő. Egyrészt ha csak 30-40 milit tudsz szoptatni, azzal még 10 percre sem lakik jól a gyerek. Másrészt minél kevesebbet szoptatsz (tehát csak 6 óránként) annál kevesebb tej fog termelődni, és néhány napon belül már ez a kevés mennyiség sem lesz.

Én két gyereket etettem vegyesen, pont, ahogy Te, cici utána tápszer. Mindenki ezt javasolta, és soa fel nem merült, hogy emiatt fájhatna a pocak. (Előfordult, hogy csak tápot kapott egy étkezésnél, akkor sem fájt kevésbé a pocak, mint egyébként.)

2011. júl. 12. 16:14
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

anno én is hasonloan csináltam a fiamnál mint te. először csak az esti evést potolam, aztán az utolsó 2t, majd 4honapos kora körül a reggelit kivéve minden étkezést potoltam tápszerrel.

az én babám nem volt hasfájos, nem okozott ez igy soha gondot.meg nem mindegy az sem sztem h mennyi is a tejcsi. 30g után pl biztos éhes marad s mindenképp adnék neki, de ha pl megeszik 60-70ml-t (nem irtad milyen idős a pici, én ezt pár hetes gyerekre irom, ha idősebb arányosabban többekre gondolj) akkor lehet h kihuzza.

2011. júl. 12. 16:14
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Én is így csináltam, hogy cici és utána tápszer. Ha még kéri akkor adjad. Tudják a picik, hogy mi kell nekik. Legalábbis az én babám, ha jól lakott akkor nem sírt, ha sírt kellett neki még. Védőnőről sztorim:) Egyszer eljött a védőnő evés időben. Mondja nekem szopi után, hogy várjak ne adjam a tápot. Erre kb két percre rá Ő adta a kezembem a cumit, hogy adjam a gyereknek, mert tényleg kell neki. Szerintem egy anya látja nap mint nap, hogy mi kell a gyerekének, nem a védőnő és nem a gyerekdoki. Sokszor tudnak segíteni, de én úgy szoktam ezeket a tanácsokat kezelni, hogy kipróbálom, ha nem jó, akkor csinálom, ahogy nekünk jó. A másik, hogy ha nem szoptatod minden alkalommal még kevesebb tejed lesz, tapasztalat. Kipróbáltam ezt a módszert is ez volt a legrosszabb, és a tejölő módszer. Inkább sokat kell fejni és akkor lesz tejcsi. Adjál a Picidnek tápszert, ha kéri, és ha sokáig szeretnéd szoptatni akkor marad a vegyes módszer. Sajnos így is az a tapasztalatom, hogy a végén, ha már nagyobbak a cumit részesítik előnyben, de legalább mindez később fog bekövetkezni, mert megtanulja, hogy előbb azért van cici. Kitartást és szerintem jól csinálod!!!
2011. júl. 12. 16:22
 6/15 anonim ***** válasza:
Nálunk is vegyes volt 2 hónapos koráig. Kevés volt szintén a tejem, mi mértük is, és 10-20 grammokat tudott enni 1-1 alkalommal, esélytelen volt, hogy ne adjunk neki tápszert, főleg mert kis súllyal született, és ezért fontos is volt, hogy rendesen egyen hízzon. 2 hónapos koráig ment a dolog, onnantól üvöltés volt a cicizés alatt sajnos, és már nem kérte, marat a tápszer. Most még mindig próbálok fejni, de annyira kevés a tejem, hogy szinte alig tudok préselni neki, így már szinte csak tápszeres a picur (2,5 hónapos múlt), de legalább szépen gyarapszik. :)
2011. júl. 12. 16:51
 7/15 A kérdező kommentje:
Még csak két hetes a kis picurikám, de már teljesen kivagyok ettől az etetés mizériától. Már olyan fáradt vagyok, hogy amit gondolok sem tudom összefoglalni...
2011. júl. 12. 16:56
 8/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. júl. 12. 16:57
 9/15 krisztivan ***** válasza:
Szia.Minden képpen tartds fönt a cici+tápszert.Lehet igy még sokáig tudod szoptatni.Nálunk ez bevált.Már 10.hós a fiam és a kezdetektől cici+tápszer volt minden étkezésnél.Aztán amikor elkezdtünk kanalazni akkor nem a ciciről mondott le hanem a tápszerről.Azóta sem fogadja el a cumisüveget és a tápszert sem.Viszont még reggel,este és éjszaka cici van.Szerintem ez elég jó "bizonyítvány".
2011. júl. 12. 17:41
 10/15 A kérdező kommentje:
Ti kivárjátok a 3 órát az evések között? És így,h ciciznek is, mennyi ideig tart egy evés?
2011. júl. 12. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!