Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor kell felhúzni a kisfiúkn...

Mikor kell felhúzni a kisfiúknak a kukiját?

Figyelt kérdés
Az én kisfiam 11hetes.
2009. márc. 31. 12:57
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
erről eltérő vélemények vannak, nekünk urulógus barátunk mondta h már 2-3 hónapos kortól lehet szépen lassan fürcsi közben mindig egy kicsit tornáztatni a bőrt, s majd szépen feljön, így is tettünk egy éves korára, sőt előbb teljesen jó is lett neki...de vannak akik szerint csak egy évtől kell...annak legtöbbjének ha másfél éves korig nem sikerül műtét!tehát sztem lassan kezdjétek el.
2009. márc. 31. 13:00
 2/4 anonim ***** válasza:
Az elsőnek igaza van, de kiegésziteném: mi úgy jártunk, hogy 4 évesen csak félig meddig lehetett a fiam kukiján a bőrt lehúzni (követtük az elvet, hogy 1 éves koráig nem piszkáljuk). Nem kellett műteni, de az urológián oldották meg; érzéstelenitő kenőcs után letolták a bőrt. A második fiamnál kb. 3 hónapos korától, fürdés után óvatosan mozgatjuk, hogy nehogy berepedjen. Most 2 1/2 éves és majdnem teljesen le lehet húzni. Tehát szerintem érdemes 1 éves kora előtt elkezdeni. Nem szeretik, de megszokják és később az önálló tisztálkodásuk része lesz.
2009. márc. 31. 13:37
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem szép lassan tornáztasd. Mert a védőnő azt mondta nem kell, a gyerekorvos meg úgy megrántotta, hogy az nekem is fájt.
2009. márc. 31. 14:52
 4/4 anonim ***** válasza:
A fiam 3 hós, és éppen 1 hete amikor vittem oltásra, megnézte a kukiját is a dokinő, nagyon szépen+könnyen lehetett neki húzni, így mi azóta este fürdésnél csináljuk neki. 1x felhúzzuk, vízzel meglötyköljük, és kész. :))
2009. márc. 31. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!