Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baba (i) tok elso esese,...

Baba (i) tok elso esese, fejkoppanasa, stb. , amikor nagyon megijedtetek, de a gyerkocnek nem lett semmi baja?

Figyelt kérdés
2011. júl. 11. 12:01
 1/8 anonim ***** válasza:

4 hónapos volt

és leesett a védőnőnél a pelenkázó asztalról(1 m -ről) gőzöm sincs hogy

egyszerűen lepottyant, de pont a lábomra esett

3 napot megfigyelésen voltunk a klinikán de kutya baja se lett..hála a jóégnek mindíg vigyáznak rá az angyalok :)

2011. júl. 11. 12:15
 2/8 anonim ***** válasza:

A nagyom 9 hónapos volt, mikor előrefelé egyszerűen leborult az ágyról. Iszonyat nagyot koppant a homloka. Persze ez is este, lefekvés előtt történt. Egész éjjel tiszta ideg voltam. Neki volt még emlékezetes mikor a T betűs áruházban futtában elesett, és lefejelt egy vasalt szélű raklapot. Tisztára úgy nézett ki hogy behorpadt a homloka, de semmi baja nem lett. Amikor agyrázkódással kórházba került, az egy kisebb koppanás volt, de oldalt a füle mellett érte a lépcső.

A kicsim 7 hónapos volt, mikor csinált egy szabályos hátraszaltót az ágyról, és hason landolt a földön. Nem tudom hogy csinálta, de nem ütötte magát nagyon, szerencsénk volt. Álmában többször legurult az ágyról. Nagy koppanások nál általában álló helyzetből történtek. Volt hogy nyugodtan állt, aztán egyszercsak puff, már csak az ordítást hallottuk. A legnagyobb pedig az volt mikor kiszököt a szobából amíg kb 5 másodpercre félrenéztem hogy megnézzem a nagy rajzát, a férjem meg nyitvahagyta a bejárati ajtót. Elkaptam a lépcső tetején, de a lendülettől már mindketten borultunk.

2011. júl. 11. 12:17
 3/8 anonim ***** válasza:
hú..ez durva lehetett kedves második és nagyon megütöttétek magatokat hogy leestetek a lépcsön?
2011. júl. 11. 12:20
 4/8 anonim ***** válasza:
Az én lányom 5 hónapos volt, mikor a földön feküdt és egy állványos babatornával játszott. Megpróbálta magát felhúzni ülésbe a babatornában kaposzkadva, persze az állvány nem bírta megtartani és hátra dőlt. Iszonyatosan nagyot koppant a feje! Nem voltam messze tőle, de még sem sikerült utána kapnom! Nem lett semmi baja, de mivel első baba én nagyon megijedtem! Azonnal mozgosítottam a férjem és vittük az ügyeletre! Persze semmi baja nem volt az ijedtéségen kívül, inkább attól volt már nyugtalan, hogy anya ideges volt! :o)
2011. júl. 11. 12:29
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Két és fél éves volt a nagy fiam amikor megijesztett. Imádott az ágyon hemperegni, futkározni. Nagyon kellett rá vigyázni, mert leállítani nem lehetett. Egyik ilyen hancúrnál cseppem leakart ugrani. Nekifutásnál megbotlott és repült egyenesen fejjel az ajtófélfának. Bennem meghűlt a vér akkorát koppant. Ő meg fölállt, nézett csodálkozva, majd megjegyezte halkan.- Ez volt az igazi jepülődép.

Semmi baja nem lett.

2011. júl. 11. 12:39
 6/8 anonim ***** válasza:

Második vagyok. Hát igen, az én lányaim ilyen esősek. Lassan már megszokom. Pedig mindannyiszor ott voltam max fél méterre. A nagy volt hogy guggolt az első lépcsőfokon, és egyszercsak előredőlt róla. Nem tudtuk elkapni, pedig 3-an álltunk mellette. Mikor ketten estünk akkor picúr a korlátba ütötte be a fejét, de hálistennek nem nagyon, csak picit bepirosodott, én meg a könyököm, meg a térdem, de elég durván. Vagy egy hétig fájt. (mondjuk inkább így mint hogy picúrnak lett volna nagyobb baja. Még mindíg rosszul vagyok ha belegondolok hogy lezúgott volna 6 lépcsőfokot. Jó kis betonlépcső, Ő meg simán nekiindul aztán borul, ha nem vigyázok.)

Anygaom folyton rohan. Miután kijöttünk a kórházból az agyrázkódás után, futott az apjához, és lefejelte az ajtófélfát, mert a lába már gyorsabban fordult a sarkon mint a feje. Egy hétre rá a kicsi keresztelőjére készültünk, mikor felmostam a konyhát. Mondtam a páromnak hogy maradjanak a szobában. Persze hogy nem telt el fél perc, a nagyom rohant kifele, míg az apja TV-t nézett. Hatalmasat esett, mondanom sem kell. Már babonából összeszedtem a kórházi cuccát, de nem lett gond.

Nem tudom miért, de az enyémek többet esnek mint 6 másik gyerek együtt. Lassan bérletünk lesz a balesetin.

2011. júl. 11. 12:42
 7/8 anonim ***** válasza:
A lányom először a pelenkázóról esett le,de úgy hogy én ott voltam mellette.A kezemmel támaszkodtam a pelenkázón és ő meg átfordult a kezemen.Csak egy pillanatra vettem le a szemem róla,míg hátrafordultam a ruhájáért,de a kezem ott volt még...Akkor fordult meg először.Utána az ágyról gurult le.Koppant a feje,de nem lett semmi baj.Most 18 hós,de futtában lefejelte a hűtőt utána meg lendületből az ágynak az alját.Akkor úgy nézett ki a homloka,mintha egy egyszarvú lenne.Megijedtem,de nem mentünk ügyeletre egyszer sem.Figyeltem minden mozdulatát és reakcióját,mert ha egy kicsit is más lett volna,akkor viszem orvoshoz,de szerencsére nem lett semmi baja.A kisebb esések minden naposak az utóbbi 4-5 hónapban,pedig mikor 9 hósan el kezdett járni,nem esett annyit.
2011. júl. 11. 13:01
 8/8 anonim ***** válasza:

Hát, az én lányom nem esik ennyit, mint az előzőekben leírt gyerekek :D

de kicsiként, kb. 4-5 hónaposan legurult az ágyról. Szerencsére nem lett semmi baja, de mivel nem láttuk pontosan mi történt, csak a koppanást hallottuk, én olyan nagyon megijedtem, hogy elkezdtem sírni, anyukámék úgy küldtek át a másik szobába, hogy ne ijesszem meg a gyereket :D

Mondanom sem kell, semmi nem látszott rajta.

Most már lassan 17 hónapos, és két hete esett egy nagyot cumival a szájába, és a cumi pereme megsértette a foga felett az ínyét-fogalmam sincs hogy csinálta-, akkor is megijedtem, mert tiszta vér volt a szája pár pillanatra, de itattam vele vizet és utána nem volt semmi. Persze már én is felnőttem a feladathoz, ennél az esetnél már nyugodt tudtam maradni.

2011. júl. 11. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!