Hány hós kortól lehet vagy ajánlák a babáknak az meseolvasást?
Sztem az még odébb lesz :)
Az én 8 hósom se figyel, csak az éneklésre.
Azért érdemes megpróbálnod, mert nem egyformák a babák. Annak biztosan örülni fog, ha a hangodat hallja, bár a hanglejtéstedet nem biztos hogy így értelmezni tudja majd, nehogy megijedjen :)
Hát 5 hetesen még nem fogja élvezni, de nyugodtan mesélj neki, mert így hozzászokik, és később nagy segítség lesz számodra. Az én kisfiam 6 hónapos, imádja a könyveket, az ölemben ültetem, elé rakom a könyvet (minél színesebb, annál jobb), és mesélek neki. Fülig ér a szája és csapkodja a könyvet, extázisba jön, felpörög és egyfolytában dumál közben.
Szóval nem teszel rosszat, ha már most elkezded, pláne ha te is élvezed.
OFF: szerintem az "uncsizás" miatt pontozhatott le... :(
én is jártam így.
ON: Nagyon jó, hogy már most szeretnél olvasni neki, inkább előbb, mint későn, vagy sohasem...sajnos ismerek olyan anyukát, akinek nincs türelme ehhez, és csodálkozik, hogy a 2 éves gyereke még nem mond szinte semmit. Az olvasással, mondókázással fejlődik a szókincse, és ezt nem úgy kell érteni, hogy 10 hónaposan beszélni fog, hanem a passzív szókincse, tehát azon szavak száma, amiket megért, ismer, növekszik. Egész picinek pedig azért jó, mert megismeri a hangsúlyokat, a hanglejtésed, fejlődik az idegrendszere a színes ábrák nézegetésétől is. Nagyon jól teszed, boldog babázást, ok szép percet kívánok Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!