Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány hós kortól lehet vagy...

Hány hós kortól lehet vagy ajánlák a babáknak az meseolvasást?

Figyelt kérdés
Kislányom most 5 hetes. Láttam néhány aranyos keményfedele mesekönyvet. Mikortól "tud figyelni"?
2009. márc. 30. 20:40
 1/8 anonim ***** válasza:

Sztem az még odébb lesz :)

Az én 8 hósom se figyel, csak az éneklésre.

Azért érdemes megpróbálnod, mert nem egyformák a babák. Annak biztosan örülni fog, ha a hangodat hallja, bár a hanglejtéstedet nem biztos hogy így értelmezni tudja majd, nehogy megijedjen :)

2009. márc. 30. 20:44
 2/8 anonim ***** válasza:
26%
én már ennyi idősen olvastam neki, nagyon szerette, azóta is. rövideket olvass neki, ne uncsizzon.
2009. márc. 30. 20:56
 3/8 anonim ***** válasza:
Mi mondókázunk a 4 hónaposomnak, nagyon szereti. Már felismeri azokat, amiket gyakrabban mondunk és hatalmasakat kacag, amikor meghallja :)
2009. márc. 30. 21:27
 4/8 anonim ***** válasza:
Én is olvastam neki a kezdetektől fogva. Igaz nem érti a tartalmát, de a hangsúlyból érzi, hogy a mesélés nem olyan mintha beszélnél neki.
2009. márc. 30. 21:50
 5/8 anonim ***** válasza:

Hát 5 hetesen még nem fogja élvezni, de nyugodtan mesélj neki, mert így hozzászokik, és később nagy segítség lesz számodra. Az én kisfiam 6 hónapos, imádja a könyveket, az ölemben ültetem, elé rakom a könyvet (minél színesebb, annál jobb), és mesélek neki. Fülig ér a szája és csapkodja a könyvet, extázisba jön, felpörög és egyfolytában dumál közben.

Szóval nem teszel rosszat, ha már most elkezded, pláne ha te is élvezed.

2009. márc. 31. 09:36
 6/8 anonim ***** válasza:
20:56os vagyok. annak, aki lepontozott: te ne olvass a gyermekednek, de ne zavarjon már, hogy én foglalkozom vele!!!! kössz
2009. márc. 31. 09:49
 7/8 anonim ***** válasza:

OFF: szerintem az "uncsizás" miatt pontozhatott le... :(

én is jártam így.

ON: Nagyon jó, hogy már most szeretnél olvasni neki, inkább előbb, mint későn, vagy sohasem...sajnos ismerek olyan anyukát, akinek nincs türelme ehhez, és csodálkozik, hogy a 2 éves gyereke még nem mond szinte semmit. Az olvasással, mondókázással fejlődik a szókincse, és ezt nem úgy kell érteni, hogy 10 hónaposan beszélni fog, hanem a passzív szókincse, tehát azon szavak száma, amiket megért, ismer, növekszik. Egész picinek pedig azért jó, mert megismeri a hangsúlyokat, a hanglejtésed, fejlődik az idegrendszere a színes ábrák nézegetésétől is. Nagyon jól teszed, boldog babázást, ok szép percet kívánok Nektek!

2009. márc. 31. 10:21
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm Mindenkinek a válaszokat! Nem szupergyereket szeretnék :)) Én imádok olvasni és jó lenne, ha ő is szeretne, tudná értékelni a könyveket. Tegnap este kipróbáltuk és még én is meglepődtem, mert több, mint 10 percig figyelgette a lapokat, amikor úgy láttam elfáradt, leraktam és láss csodát semmi hiszti, nyugodt alvás. Bevezetve! :))
2009. ápr. 1. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!