Igen.Én is beoltattam magam pár éve,őt is szeretném megkímélni az esetleges szövődményektől.
2011. júl. 9. 21:19
12/21 anonim válasza:
Be igen pedig nem állt szándékomban de most megismerkedtem egy családdal ahol a kislány elkapta és olyan súlyos szövődményei lettek belőle, hogy agykárosodása lett és örök életére segítségre szorul.Ha valami megelőzhető akkor miért szenvedjen feleslegesen.
2011. júl. 9. 21:22
13/21 anonim válasza:
Nem adatom be a fentiek miatt, amiket már írtak.
Igen, megelőzhető egy felesleges betegség, szövődmény, de az jobb, ha 25 évesen kapja el, és neadjisten meddő lesz miatta?
2011. júl. 9. 21:26
14/21 anonim válasza:
Nem. Már lehet, hogy el is kapta unokaöcsémtől, ő már 4 napja pöttyös (és ugye előtte 2 hét a lappangási idő) rengeteget voltak, vannak együtt, valószínű Ő is elkapja/kapta (18 hónapos) De a gyerekorvossal már beszéltem, azt mondja már nagylány, rá nem veszélyes, csak a csecsemőkre és a felnőttekre, és főleg a kismamákra, akik gyermekkorban nem estek át rajta. Sógornőm lánya 1 évesen esett át rajta.
2011. júl. 9. 21:52
15/21 anonim válasza:
NEM.
9 hónapos a fiam, védőnőt kérdeztem róla, azt mondta, hogy nem javasolja, mert csak 10-15 évre ad védelmet.Szóval tinédzser, vagy kora felnőtt korban már nincs is védelem, és ekkor már sokkal súlyosabb a lefolyás!Ha megkapná, akkor 10 évente lehetne vérvizsgálatra menni, hogy van-e még ellenanyag a szervezetében.
Amúgy öcsém 13 éves,most esett túl rajta,anyukám tömte szó szerint vitaminnal, így kb 5 nap alatt átesett az egészen.A doktornő meg csodálkozott, hogy ahhoz képest, hogy milyen agresszívnak tűnt, milyen hamar lement....
2011. júl. 9. 22:04
16/21 anonim válasza:
Én sem adatom be a fent leírtak miatt.
2011. júl. 9. 22:44
17/21 anonim válasza:
Nem. A doki sem ajánlotta.
2011. júl. 9. 22:47
18/21 anonim válasza:
Nem adattam. A 3 nagy "idejében2 még nem volt ilyen védőoltás, meg is kapta mindhárom. Gond nélkül átvészelték, alig volt rajtuk néhány pötty.
A kicsi sem kapja meg az oltást, mert jobb kis korban átesni rajta, minthogy később esetleg épp rosszkor kapja meg, mikor mondjuk babát vár.
Egyébként, az orvosunk se javasolta...
2011. júl. 9. 23:22
19/21 anonim válasza:
Akinek szövődményei lettek,annak miért?
2011. júl. 10. 09:22
20/21 anonim válasza:
Nem adattam be, és már nem is fogom. 10 hósan átestünk rajta, amikor a nagyobbik fiam hazahozta az oviból. Egyébként sem gondolkodtam rajta, hogy beadassam-e. Annyi védőoltást kapnak amúgy is és sajnos a barátnőm kisfia a 3 hós oltástól olyan súlyos betegséget kapott, hogy azóta minden kötelező oltásnál rajtam van a frász!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!