Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem kioktatást kérnék, hanem...

Nem kioktatást kérnék, hanem segítséget 15 hós lányom ügyében?

Figyelt kérdés

sajnos odakapott nagyon hozzánk az ágyba

szinte minden éjjel odakell raknom.

ez kezdődött a fogzás miatt, idő miatt ilyenkor nagyon nyugtalan

és persze hogy kényelmesebb anyával és apával a meleg ágyikóban

hiába teszem vissza ha elalszik éjjel percre pontosan 2 órakor ébred és ordít..

hiába ringatom altatom ha vissza is alszik ahogy leteszem ordít.

ez megy már mióta

én vagyok a hibás tudom ,mert régebben míg pici volt ha kellett egész éjjel járkáltam és ha elaludt visszatettem az ágyába .

csakhogy már én hulla vagyok nem bírok éjszakázni 2-3 órát hogy elaludjon és vissza a helyére, inkább beraktam magam mellé és alvás.

itt rontottam el.

de hogy csináljam vissza,??!!

segítsetek!

kezdjem előröl a ringatást sétálgatást míg el nem alszik?

de ha lerakom és újra bömböl mit ért hogy egész éjjel ringattam a fotelban

napközben meg én vagyok hulla mert nem aludtam semmit az éjjel tőle..

Áh kivagyok.

tanácsok??!!!!!

2011. júl. 6. 20:35
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
28%

Ennek van egy módszere. lehet kapni több könyvet is érdemes elolvasni öket.

a lényeg hogy a gyerek kb 3-4 nap alatt tér át az új dologra. vagy is fel kell áldoznod 3-4 éjszakát amikor szinte semmit nem fogtok aludni, de egyszer te nyersz. ezt csak akkor kezd el, ha biztosan ezt akarod és biztosan végig csinálod. ha nem lesz kitartásod vagy egy nap csinálod másnap nem akkor ne is kísérletezz vele, mert nincs értelme.

a lényeg hogy nem veszed fel. oda mész megnyugtatod és nem veszed ki. ha kell segítesz neki elaludni, ha kell ott vagy vele egész éjszaka, de nem veszed ki. mivel a ringatás utánni egyedül alvás sem segít, így én nem venném ki a helyedbe semmi képpen sem. max 3-4 napig fog sírni, de minden nap kevesebbet. egyedül max pár percre lehet hagyni, de semmi képpen sem szabad órákat sírni hagyni. a max sírni hagyni egyedül 10 perc, de én max pár percre hagynám.

én már icic pici kora óta azt csinálom ha nem alszik 1x kiveszem aludhat velem, de másnap már nem. a max 2 nap volt hogy ilyet tettem, mikor harmad nap követelte hogy megint vegyem ki akkor volt hogy 2 órát álltam a kiságya mellett szorította a kezemet de egyszer csak elaludt, és másnap már nem akart kijönni. én úgy gondlom hogy egy egy éjszaka lehet alvási problémája, de 2 napnál tovább nem, és 3-ik nap már megszokná. ilyenmloor jobb 1 éjszakát feláldozni mint hogy ahogy most te is szenvedjek késöbb.

DE nagyon fontos hogy ne játszadozz a gyerekkel, vagy is na kipróbáljuk, majd 4-kor már nem bírod és kiveszed, vagy másnap felidegesít este a férjed és megint abba hagyod, a gyereket feleslegesen ne kínozd. ne kipróbáld hanem csináld végig. ha 1 hét után sincs változás akkor ott mélyebb problémák vannak érdemes egy gyerek pszichologussal beszélni. kb 3-4 nap ire átáll a baba hogy aludjon egyedül az ágyában.

2011. júl. 6. 20:49
 12/22 anonim ***** válasza:
89%

2.vagyok

Az enyém 2 ÓRÁT is képes volt már ordítani!!!! Tehát nem hagyta abba!!!:(

Muszály voltam menni és felvenni,mert én vagyok az anyja és nem a kiságy:(

De ha sikerül is visszaaltatnom,mikor megébred,az sem tart 20 percnél tovább,megint megébred és egész éjszaka csak ingázom!!!És elfáratam ezért viszem már az első ébredésnél át.

VISZONT ott köztünk is vergődik,és nem alszik szépen,nyugisan.Úgyhogy ugyanúgy fent vagyok,csak legalább nem a kiságy felet kell hajolnom.

2011. júl. 6. 20:54
 13/22 anonim ***** válasza:
67%
Mi ugyan ebben voltunk anno,14-15 hónapos lehetett amikor elkezdett éjszaka átjárni a szobájából hozzánk,egy ideig szépen visszakísértem,vissza altattam,megitattam,stb.De egy idő után már hagytam az ágyunkban aludni,és ez odáig fajult hogy elész éjjel rugdosott minket,forgolódott,nem tudtunk apával nyugodtan aludni.Megpróbáltam visszatérni a régi rendszerhez,hogy visszavezetem,csitítás,babusgatás,de semmi egész éjjel fent voltam vele,hulla fáradt voltam.A férjem javaslatára,felszereltünk egy akasztót az ajtóra,résnyire ki tudta nyitni,de nem tudott átjönni,persze az első pár napban akkora hisztit levágott,hogy szerintem az egész megye hallotta,de mikor csend lett,átosontam hozzá és az ágyában feküdt aludt,csak be kellett takargatni,az ötödik napon fel sem kelt az egész éjszakát átaludta.Én mind az öt éjszakát átsírtam akkor,de megérte.Most 7 éves azóta sem kel fel éjszakánként.
2011. júl. 6. 20:55
 14/22 A kérdező kommentje:

köszi a sok választ.

de nem értem miért van ez..

eleinte aludt szépen ahogy már említettem míg picike volt

már nem is tudom hol kezdődött ez..

pedig tényleg ez lesz hogy elkezdem visszaszokatni

tuti 1 hétig rémálom lesz de hátha lesz vmi eredmény.

nem tudom miért ilyen anyás régebben nem volt ennyire

napközben teljesen más kislány

éjjel meg megtébolyodik :jelzem nem mindennapos ez de nagyon sűrűn előfordul ha odamegyek az ágyához cibálja a ruhámat és ordít krokodilkönnyeket ejt, hogy vegyem fel

ha nem veszem fel talán egész éjjel ordítana ismerem már...

2011. júl. 6. 20:56
 15/22 A kérdező kommentje:

KEDVES 2 DIK VÁLASZADÓ.

A SZÁMBÓL VETTED KI A SZÓT !!

dettó ugyanez.

érdekes ha köztünk van akkor se alszik mélyen hanem ha elalszik is hörög..

én már belefáradtam azért tettem mellénk igaz, de nem hittem hogy ez lesz !!

úgy voltam vele inkább legyen mellettem minthogy egész éjjel járkáljak vele eredménytelenül mert ha vissza is teszem 2 órás árkálás után is ugyanúgy üvölt mert észrevette hogy anya letette...

:*(

2011. júl. 6. 21:00
 16/22 anonim ***** válasza:
Én úgy szoktattam vissza az ágyába,hogy mellé raktam egy ruhámat. Érezte az illatom, és aludt szép nyugodtan. Ma már csak reggel jön át a mi ágyunkba, hogy egy kicsit még lustizzon velem.
2011. júl. 6. 21:39
 17/22 A kérdező kommentje:

erre is gondoltam már.

hogy valamelyik ruhámat odarakom hogy érezze az illatom

majd kipróbálom

de most búcsúzom mert ugye most is a mi ágyunkban alszik

férjem még nincs itthon,

megpróbálom visszacsempészni az ágyába már elég mélyen alszik.

jóéjt sziasztok remélem legalábbis az lesz.. :-(

2011. júl. 6. 21:48
 18/22 anonim ***** válasza:

Mind a 2 kicsi gyerkocom velunk alszik elso perctol kezdve. (kislany 3, kisfiu 1 eves)

Jol erzik igy magukat es nekunk se okoz gondot.

Van 1 nagylanyom is, O 11 eves, o is velunk aludt, egy ido utan magatol akart kulon aludni.

En nem eroltetnem a kulon alvast, ha jol erzi magat, ha osszebujtok es vegigalusszatok az ejszakat, szerintem jobb, mint minden ejjel a siras miatt virrasztani mindenkinek. Ha igenyelni fogja, a kulon alvast, majd jelzi.

2011. júl. 7. 08:01
 19/22 A kérdező kommentje:

sziasztok.

látjátok például tegnap éjszaka aludt végig nem kelt fel csak reggel 8 kor

de már előre félek a ma estétől :O

2011. júl. 7. 12:22
 20/22 A kérdező kommentje:

kedves utolsó válaszoló

de sajnos zavar hogy ott van köztünk pont ez a baj :)

apát rugdossa a lábával forgolódik szóval nem tudunj aludni tőle férjemnek reggel mennie kell dolgozni és így hulla egész nap hogy éjszaka a lánya a hátát bökdösi a lábával

de ennek véget fogok vetni

babának az ő kis saját ágyikójában a helye

2011. júl. 7. 12:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!