Anyósom azt mondja, hogy még korai 4 hetesen a babát
utcára vinni, mert valami vírust összeszed. Arra nem
gondol, hogy már nekem is rossz bezárva lenni egy panel
lakásba, meg a babának is jót tenne a friss levegő.
Igazam van?
Én Júniusban szültem,10 nap kórház után,otthon már másnap levegőztünk.Bár nem fél napot,de fokozatosan mindig többet.
2011. júl. 6. 13:17
Utolsó vagyok. Hát csak van mindenkinek annyi esze, hogy ne leheljen rá.
2011. júl. 6. 13:17
13-17 Utolsó előtti voltam. :)
2011. júl. 6. 13:18
Zárd be az anyósodat 4 hétre egy lakásba!! De komolyan az ilyen tanácsokért azt érdemelné!
Ilyen hülyeséget a kisfiam márciusba született 1 hetessen kezdtük hozzászoktatni a levegőhöz a teraszon 4 hetessen már sétálni vittük 1-2 órára!!
Vidd ki nyugodtan!
2011. júl. 6. 13:22
ne haragudj de anya vagy, te felelsz a kicsidért, most már legyenek önálló gondolataid és döntéseid. nem mondta az orvos, hogy ki kell menni a levegőre????????
2011. júl. 6. 13:22
Februari a lanyom de 2 hetesen mar kivittem kicsit a levegore.
Nem volt hideg es ra tettem az esovedot, hogy ne fujjob be a szel.
Eloszor csak 5 percre mentunk es szepen naponta duplaztuk az idot.
3 hetesen mar 1 orara is kimentunk.Igaz nalunk nincs hideg tel es plusz fokok voltak....
2011. júl. 6. 13:25
Igaza van anyósodnak! 4 hetesen még nem lehet egy kisbabát levegőre vinni. Majd úgy 1-2 évesen vidd le először, de akkor is csak búra alatt, nehogy valaki ráleheljen. Sőt, olyan búra alatt tartsad ami nem látszik át, nehogy valaki ránézzen mert már attól beteg lesz!
Ezt a baromságot! Az én kislányom május elején született. 1 hetesen már délelőtt és délután is kint voltunk, mert a nagytesót nem zárhatom be a lakásba. 4 hetesen már a szoptatási időt kivéve egész nap az udvaron voltunk, a kicsi a babakocsiban aludt egész nap.
2011. júl. 6. 13:26
Külföldön élek,4 hónapja született a kisbabám.Amikor hazaértünk a kórházból,aznap már jött is a védőnő és ő mondta,hogy szépen felöltöztethetem és mehetünk is egy délutáni sétára,én ezen meg voltam döbbenve mert amikor a nagyobbik fiamat szültem 5 hétig ki sem szabadott mozdulni a lakásból június közepén az ottani védőnő szerint így a nagy melegben a panellben kínlódtunk a gyerekkel,mert minden szavát elhittem.Én szépen felöltöztettem most a kissebbiket és aznap este,már séta volt a ház körül,másnap boltba mentem vele,harmadnap a városba.Most töltötte ba a negyedik hónapját,de még csak megcsak egy hapcit nem hallottam tőle.
2011. júl. 6. 13:48
Anyósodnak a fejére lehelt valaki biztos, ezért el is ment az esze. A fiam november végén született 2 hét múlva már sétáltunk. Menjetek nyugodtan, hallgass az ösztöneidre, ne másokra, főleg ne olyanra aki már 20-30 éve szült.
2011. júl. 6. 13:52
Nálunk is tavaszi a baba, április végén született. Már egy hetes körül bőven mondta a védőnő, hogy kezdjük a felöltöztet, szellőztetős levegőztetést a lakásban, és másfél-két hetesen már beöltöztet és karban vigyem le 1-2 körre a ház körül, aztán szépen növeljem. 4 hetesen már mi is nagyokat sétáltunk, akár 1 órákat is, főleg mivel akkor volt a legszebb, jó meleg idő. Mi a tetejében nem kis városban lakunk, a levegő sem a legjobb, de mivel a baba itt fog élni, ehhez kell úgyis szoknia, maximum a házak között sétálunk, nem főút mellett. Nem kell a széltől is óvni. :) Egyetértek egy előttem szólóval, zárd be anyóst 4 hétre, ti meg menjetek sétálni. :)
2011. júl. 6. 13:54
Kapcsolódó kérdések: