Hagytátok már addig sírni a gyereket, amíg el nem aludt? Le kell írnom mi történt, mert nagyon rosszul érzem magam.
Mennyi idős a picid?
Én egyszer hagytam sírni, hajnalban, mikor már nem tudtam vele mit kezdeni, 5 percig sírt, mellettem feküdt, aztán bealudt, aztán felkelt 10 perc múlva és megint rákezdett...akkor már felvettem...Nálunk is nagyon sokszor volt, hogy sírt, rengeteget sírt az elején az ölemben is.
Én is sokszor rossz anyának éreztem magam.
De nem vagy az ne aggódj!!!
4 hónapos
Igen, nekem is ezt csinálja egy ideje. Első baba, el lett kapatva. Egész nap sokszor már csak kézben van el. DE! Ami kikészít, hogy ha felveszem és leülök vele a fotelba az sem jó. Csak ha állok vele, és főleg ha megyek vagy rázom. Annyira kikészültem most, én is ideges voltam, biztos ezért nem nyugodott meg. De sokszor érzem úgy, "hülyének" néz a gyerek. Mert ha itt van nagymama (anyukám) akkor persze csak kézben lehet, ha a férjem este hazajön, akkor ő is sokszor cipeli. Én meg szívok vele egyedül. Amikor anyám felveszi, látom ahogy rám néz, és egyből vigyorog. Mintha mondaná: "Elértem amit akartam." De ez nem mehet így. Hogy csináljam vissza?
Igen hagytam. És megfogadtam, soha többé nem fogom. Vannak gyerekek, akiknél állítólag beválik. Az enyémnél nem. Ugyanúgy, mint a tiéd teljesen kikészült tőle. Borzasztó sírós gyerek volt. Mindenért bőgött. A végén már belefáradtam, és úgy voltam vele, ha így se jó meg úgyse, akkor csak bőgjön.Nagyon sokáig tartott, míg utána visszaszereztem a bizalmát.
Gondolj arra ha egy gyerek sír, annak mindig oka van. Még ha nem is tudjuk mi az. És szüksége van az anyukájára, hogy érezze ott vagy vele.
Nem vagy rossz anya. Nem úgy születünk, hogy tudunk gyereket nevelni, menet közben tanuljuk meg.
Egy dolog, amire rájöttem: gyereket csak szeretettel- és nem ésszel- lehet nevelni. Ebbe pedig nem fér bele az, hogy sírni hagyjuk
Én is ettől félek, hogy elveszítem a bizalmát. Félek mi lesz ha felkel. Hogy fog rám nézni? Az biztos hogy jól megszeretgetem. De tényleg se így, se úgy nem volt jó.
Köszönöm az eddigi válaszokat! És a továbbiakat is.
esetleg próbáld máskor ilyen esetben csak a hátát simogatni, énekelni. tehát nem felvenni, mert sír, hanem mellette lenni, nyugtatni.
mi így bántunk a babánkkal, és gyönyörűen megszokta, hogy azért ne sírjon, hogy felvegyük, viszont a biztonság érzete így megvan. tudja, hogy számíthat ránk.
vagy másik tipp: hordozókendő! amikor nagyon sírt a babám, és semmi sem volt jó, mert teljesen belehajszolta magát (pl.fogzáskor), akkor kendőben magamra kötöttem, 5-10 p alatt megynyugodott, akkor letettem aludni, szépen elaludt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!