Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tapasztalt anyukák, ti meddig...

Tapasztalt anyukák, ti meddig hagytátok sírni a babátokat, ha semmi baja nem volt?

Figyelt kérdés
Arra gondolok persze, ha nem éhes, nem fáj semmije stb... csak nem akar egyedül játszani, vagy unatkozik és már kétpercenként kell a játékait cserélgetni vagy cipeltetné magát egész nap, vagy éjszaka amikor csak felébred, de nem éhség vagy fájdalom miatt? Az én gyerkőcöm elég sokat sír, és van hogy hagyom egy kicsit, csak bizonytalan vagyok hogy mennyi ideig hagyhatom őt, hogy azért ne kínozzam szegényt. Ti hogy csináltátok ezt? Próbálom megtalálni az arany középutat. köszi! :)
2010. jan. 12. 11:00
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is ugyanez a helyzet! Ha már elmozdulok mellőle, vagy nem játszok vele már üvölt! Néha már enni is alig van időm, de ugye azt meg kell, hogy legyen tejcsi!

3 hónapos baba anyukája

2010. jan. 12. 11:05
 2/22 A kérdező kommentje:
ja 6 hós lesz, ez kimaradt! köszi
2010. jan. 12. 11:06
 3/22 anonim ***** válasza:
45%

Szia!

Hasonló a problémánk, hozzászokott az ölben levéshez, és most nagyon nehéz leszoktatni róla. Ordít az ágyban és akkor sem alszik el ha már szinte nem is lát, dörgöli a szemét, az arcát, de márcsak azért sem alszik el. Felveszem, járok vele két kört a szobában, és elalszik. Érdekes nagyon. Sőt, ma kint voltam a konyhában és úgy elkezdett ordítani az ágyban, mintha valamije hirtelen megfájdult volna, szinte levegőt sem kapott. Nagyon megijedtem, berohantam és csak feküdt, semmi baj nem volt, kivettem és mint akit elvágtak, leskelődött, mosolygott, gagyarászott. A zsivány:). Nem tudom, hogy hogyan fogom tudni leszoktatni erről.

2010. jan. 12. 11:31
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
utolsó vagyok, azt elfelejtettem írni, hogy 4 hónapos.
2010. jan. 12. 11:40
 5/22 A kérdező kommentje:
igen nálunk is ez van, hogy nem csak sírdogál, hanem fél percen belül úgy sikít, mint akit nyúznak és vörös foltok jelennek meg az arcán a hisztitől... az altatás nálunk már nem gond, de másfél hónap szenvedés árán sikerült csak elérni, hogy elaludjon egyedül és ne sírjon ahogy leteszem a kiságyba... igaz, ehhez sírni is hagytuk párszor... ezért gondolom, hogy a "játékidőben" is hagyom, mert az nem lehet,hogy egész nap vele sétálgatok. Tényleg kiváncsi lennék más tapasztalataira akinek hasonló gondja volt hogy oldotta meg. Addig hagyta sírni amíg abba nem hagyta? vagy pár percenként felvette?
2010. jan. 12. 11:52
 6/22 anonim ***** válasza:

Bocsi az offért, hogy belekérdezek, de ilyenkor, mikor üvölt és kiveszitek a kiságyból, akkor abbahagyja a sírást? Erről lehet tudni, hogy hiszti?

Mert nálunk is van üvöltés, de ha kiveszem, akkor is üvölt, és sehogy nem jó neki. Én már erre azt gondolom, hogy a hasa fáj, mert keservesen sírt pl. ma reggel is.

Szóval ha üvölt és kivesszük, és elhallgat, akkor hiszti, igaz?

7 hetes a babám, de ezt a kettőt még mindig nem tudom mindig megkülönböztetni. Mondjuk nálunk még inkább azért üvölt, mert fáj valamije. De én még max 4 percig hagytam tudni sírni a kiságyban....

Majd később lehet jól jön, hogy erősebb legyek, nemde? :o))

2010. jan. 12. 11:58
 7/22 anonim ***** válasza:
24%
Nem hagyom sírni, sosem hagytam és nem is nagyon nyűgös. Érdemes helyet változtatni: játszószőnyeg, hinta, járóka, kiságy és végül te is. Ilyen pici babának szüksége van a testközelségre - próbálj inkább nagyszülőktől kérni segítséget, ha már nem bírod. A sogoromék pszichológusok - nem én találtam ki. Sírni hagyással tényleg nem fog ordítani, de benned sem fog bízni. Az a gyerek viszont, amelyik bízik benned, nála sokkal kiegyensúlyozottabb lesz. Tudom, hogy ez megváltozhat, de nálunk megérte a befektetés. A lányom pedig még csak 4 és fél hónapos lesz, nagyon ritkán sír. Persze ő sincs el sokáig egyedül, rikkantgat utánam, de ált. nagyjából megoldom az itthoni dolgokat. Hidd el, megéri a befektetés és ha már nem bírod, inkább néha járj el picit otthonról, kapcsolódj ki, kérd meg a férjed, ha mást nem is tudsz. 1-2 óra nem a világ.
2010. jan. 12. 12:26
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
Én hagytam őket sírni. Nem lett semmi probléma belölle.
2010. jan. 12. 12:38
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nálunk is ez a helyzet. A kis terrorista :) annyira üvölt, hogy lila a feje, leizzad, szinte nem kap levegőt, ha nem veszem fel. Behúnyja a szemét és hiába beszélek hozzá, nem érdekli, sír. Ha felveszem, hüppög 2-3-at és mosolyog. Szóval ez hiszti, nem fáj a pocija meg ilyenek. Egész nap szinte csak ölben akar lenni. Ez rendben is van, sokat játszom vele, énekelek, hurcolom, na de egy 10-15 percet azért el kell tudnia játszani egyedül is, főleg, hogy egyre nehezebb.

Az egyedül alváson már túl vagyunk, 1 hét alatt megszokta, már szépen elalszik egyedül az ágyában, tegnap kezdtem a nappali karban levésről leszoktatni. Nagyon üvölt, de ott vagyok vele, beszélek hozzá. remélem 1 hét alatt ez is megoldódik. Nekem azt tanácsolták, ha már nagyon belovalta magát, fújjak rá, be is vált, kinyitja a szemét és megnyugszik pár percre.ű

Kitartás!

12 hetes kislány anyukája

2010. jan. 12. 12:52
 10/22 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen mindenkinek a választ! a legutolsó válaszolóval teljes mértékben egyet értek és nálunk is ugyanez volt a helyzet 3 hónaposan :) úgy gondolom egy babának el kell tudnia lennie egyedül is, 6 hónaposan pedig már jóval tovább pár percnél, főleg, hogy már nagyon nehéz is, nem bírom annyit cipelni. Ezt a ráfújást ki fogom próbálni, bár ha nagyon belelovalja magát akkor csak az használ ha felveszem (van hogy ilyenkor nedves kendővel letörölgetem az arcát, hogy lenyugodjon). Aki azt írta,hogy hagyta sírni, meddig hagytad? amíg abba nem hagyta a sírást?
2010. jan. 12. 13:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!