Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tapasztalt anyukák, ti meddig...

Tapasztalt anyukák, ti meddig hagytátok sírni a babátokat, ha semmi baja nem volt?

Figyelt kérdés
Arra gondolok persze, ha nem éhes, nem fáj semmije stb... csak nem akar egyedül játszani, vagy unatkozik és már kétpercenként kell a játékait cserélgetni vagy cipeltetné magát egész nap, vagy éjszaka amikor csak felébred, de nem éhség vagy fájdalom miatt? Az én gyerkőcöm elég sokat sír, és van hogy hagyom egy kicsit, csak bizonytalan vagyok hogy mennyi ideig hagyhatom őt, hogy azért ne kínozzam szegényt. Ti hogy csináltátok ezt? Próbálom megtalálni az arany középutat. köszi! :)
2010. jan. 12. 11:00
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

ja még valami :) az az anyuka aki soha nem hagyta sírni a babáját valószínűleg azért, mert ahogy írtad is, egyáltalán nem nyűgös a babád. Ha csak néha sírna, meg csak kicsit nyafogna utánam, akkor én sem hagynám.

Arra azért kíváncsi vagyok (tényleg, nem kötözködésből írom) hogy mire alapozzák a pszichológusok azt a feltevést, miszerint a baba bizalmát veszti és kevésbe kiegyensúlyozott lesz, ha nem kapják fel állandóan... és hogy hogyan oldanák meg a gyakorlatban, hogy egy állandóan sírós gyereket mindig felvegyenek. Nemcsak egy napig. hetekig, hónapokig...Egy csomó orvos meg azt mondja, hogy a gyereknek határokat kell szabni, ezért vagyunk a szüleik, és nekünk kell nevelnünk őket, nem fordítva.. én mondjuk az utóbbival értek egyet.

Tudom sokan mondják, hogy még túl pici a neveléshez, most még minden igényét ki kell elégíteni, de akkor mégis mikor kezdhetünk nevelni? Van egy határ amikortól már lehet nemet mondani? amikor már megszokta hogy csak sírnia kell, és minden úgy van ahogy ő szeretné?

bocsi de ez már rég kikívánkozott belőlem, olyan sok "én soha nem hagytam egy percre se sírni" választ olvastam már itt, és mindig arra gondoltam, hogy töltötték volna az első 5 hónapot az én picikémmel ezek az anyukák :))))

2010. jan. 12. 13:45
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem egy 3 éves kislányom van, akit soha nem hagytam sírni, mindig lekötöttem valahogy. Azt kell hogy mondjam, hogy a mi esetünkben ez azt eredményezte, hogy otthon nem igazán van el egyedül még most sem. Állandóan foglalkoztatni kéne, mert ezt szokta meg tőlünk. Szóval tanulva az esetből azt mondom, hogy a nap folyamán határozz meg időszakokat, amikor "nem foglalkozol vele". Pl.: a második etetés után (kb. 8-9-ig) mindig rendet raksz és mondjuk a 4.etetés előtt (kb. 13-14-ig) mindig főzöl. Persze olyan időszakokat válasz, amikor ébren van és nem kell szoptatni. A többi idő az övé lehet. Rá fog jönni pár nap sírás után hogy ezek az időpontok nem az övé. Semmi baj nem lesz. Én az alvással szenvedtem amikor 9 hónapos volt, de pár nap után rendbejött minden. Most várom a másodikat, és őt már így szeretném szoktatni, ahogy most leírtam.

2010. jan. 12. 13:45
 13/22 A kérdező kommentje:

kedves utolsó anyuka! nagyon köszi! :) pont ettől félek én is... kipróbálom amit javasoltál, vagyis akkor lesznek olyan időszakok amikor hagyom őt hosszabb ideig is..

Örülök, hogy végre valaki őszintén beismeri, hogy ez a mai divat nem mindenkinél válik be.

2010. jan. 12. 14:24
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Látom kérdés volt még a meddig hagyjam sírni dolog. Szakember tapasztalatára támaszkodva és használva (az altatásnál, de szerintem ennek itt is be kell válnia) azt kell hogy mondjam, hogy mikor "magára hagyod" őt azokban a bizonyos időszakokban, és elkezd sírni, akkor szólj oda hozzá, 3-5 percenként, hogy minden rendben van, ott vagy, de most neked mással kell foglalkoznod és majd ha végeztél vele fogsz foglalkozni. Ne vedd ki és ne mondj ennél többet. Az első alkalommal eltarthat fél egy órát is, a harmadik napon pedig szerintem már semmi nem lesz.
2010. jan. 12. 14:56
 15/22 A kérdező kommentje:
köszi szépen az utolsónak is! Ez is jó ötlet, azért mégsem hiszi azt hogy eltűntem, bár amennyire sírni szokott nem hiszem, hogy meghallja ahogy beszélek, de mindenképpen kipróbálom! A többi válaszolónak akik hasonló cipőben járnak: most voltunk dokinéninél (nagyon ari, eddig még nem csalódtam benne) rákérdeztem erre a hagyjam sírni dologra, azt mondta, hogy nem hogy nem baj, de direkt meg is kér rá, hogy ne foglalkozzak vele álló nap, mert meg kell tanulnia egyedül játszani. A bizalomvesztésre és a kötődés "elromlására" csak legyintett, hogy ezt ugye nem gondolom komolyan? Én is úgy érzem, hogy egy anya-gyermek kapcsolat nem ezen múlik. Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat még egyszer! :)
2010. jan. 12. 16:40
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Megint én vagyok, a 12 hetes kislány anyukája. Tökéletesen egyetértek azzal amit írtál. Én is imádom, amikor olyan anyukák okoskodnak, akiknek egész nap elvan a gyerekük egyedül és azt sem tudják milyen egy sírós baba anyukájának lenni. Igen, én is attól félek, hogy ha egész nap vele foglalkozom, akkor azon kívül, hogy nem marad semmire időm, nem fog megtanulni egyedül játszani. Nálunk az a helyzet, hogy a babakocsiban is sír, bezzeg ha magamra kötöm elvan.

Remélem beválik ez a sírni hagyás, vigasztalás (az altatásnál bevált). Én imádom a kislányomat, a mindenem, örületesen sokat foglalkozom vele, de ebből az egész napos hurcibálásból eklegem van, kell lennie kompromisszumnak.

Szorítok Nektek is!

12 hetes kislány anyukája

2010. jan. 12. 16:51
 17/22 A kérdező kommentje:

Szia! :) drukkolok én is nektek! A babakocsiról: az én kisfiam is üvöltött benne jó ideig, de ahogy megtanulta az egyedül elalvást, már a kocsit is jobban viselte, aztán valahogy megszokta az egészet, kitartás! :)

Azt az átkozott kendőt én meg se vettem, azért az mégsem megoldás, hogy egész nap magamon hurcolom, mintha egy kismajom lenne?? :))) bár sokan ezt csinálják... egyetértek veled, kompromisszum kell, valami normális középút. reméljük megtaláljuk :) jó babázást!

2010. jan. 12. 20:07
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
13:45 és 14:56-os anyuka vagyok. Sok sikert, tutira menni fog. Amúgy igen, úgy fog tűnni, mintha oda se figyelne, és csak sír tovább, de abba fogja hagyni, ne aggódj. De te ne add fel. Ez a lényeg, különben nem ér semmit az egész. A hangod legyen nyugodt. Legyél teljesen tisztában azzal, hogy jó az, amit csinálsz. Ez nagyon fontos! Kitartás, csak pár nap az egész.
2010. jan. 12. 21:06
 19/22 A kérdező kommentje:
kedves 21.06-os, nagyon köszönöm neked, tuti jó a módszered, igaz ma nagyon nyugis napunk volt kivételesen, így nem kellett 5 percenként nyugtatni, de nekem akkor is sokat segített, hogy tudtam, hogy akkor most ebben a félórában míg kivasalok nem veszem fel és kész. Felészültem a legnagyobb hisztire, de alig nyüszögött, csak végig engem nézett, lehet már az segít ha én magabiztos vagyok :))
2010. jan. 13. 16:20
 20/22 anonim ***** válasza:

Szia! A nem sírni hagyós vagyok. Igen, határokat kell szabni, de nem 6 hónapos kor alatt. Ilyenkor ugyanis még annyira nem érti meg ezeket a baba, hogy csak rosszat teszel vele. Sajnos a legtöbb ember ezt nem tudja. Ne hidd azt, hogy az én lányom nem cirkuszolt, a 3-4 héten majdnem teljesen kikészültünk, én pedig császárral szültem és utána még volt egy másfél órás műtétem. A lányom magától hagyta abba a sírást 3 hónapos kora körül végleg, nem hagytam sírni, nem hagytam magára.

Arra alapozzák amúgy, hogy közönyös lesz a baba, amelyiket sírni hagyták, ha amúgy sem ér el vele semmit. Ugyanakkor ezek a gyerekek nem azért nem sírnak mert semmi bajuk, csak mert úgy érzik, nincs értelme - a stressz szintjük azonban jóval magasabb, mint a másik táboré. Sajnos az a folyamat, ami a fejliluláskor végbemegy, nagyon káros - az pedig úgyszintén, hogy ezt ennyire nem tudják az emberek, sőt nem hiszik el. Persze, van egy középút, de nem kell mindig felvenni - mi vettünk neki hintát.

Elnézést, hogy ilyen ellenérzéseket váltottam ki, sajnos nem ez volt a célom - csak jót akartam.

2010. jan. 28. 14:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!