Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki add tehéntejet a babájának?

Ki add tehéntejet a babájának?

Figyelt kérdés
Még szopizik a lányom de fogyóba van a tejcsim. Tápszer helyett inkább tehéntejet szeretnék adni neki. Még mielőtt lepontoztok én is azon nőttem fel mégsincs semmi bajom.Ja nem boltit hanem frissen lefejtre gondolok.
2009. márc. 28. 20:11
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
86%

Most mit vársz ? A te gyereked. Ezek szerint tudod mennyire káros lehet ha pl allergiás lesz rá stb. de mivel te is azon nőttél fel bekockáztatod. De akkor minek kérdezel?

A tápszer hipoallergén, és tele olyan dolgokkal ami ugyan nem helyettesiti az anyatejet de babáknak találták ki. Többet ártasz a tehéntejjel.

2009. márc. 28. 20:35
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
amúgy meg mennyi idős a baba? 1 éves kor alatt nem ajánlott a tehéntej.
2009. márc. 28. 20:36
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Ez attól függ, hogy mennyi idős. 1 éves kor alatt nem ajánlott. Én betartanám ezt mindenképpen, de ahogy már mondták, adhatsz neki és lehet, hogy nem lesz baja, de az is lehet, hogy nagyon megterheli a gyomrát vagy allergiás tünetek jelentkeznek majd rajta. A kérdezőt egyébként nem lehet lepontozni.
2009. márc. 28. 20:43
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem volt egyáltalán anyatejem, tápszeren nőtt fel a kisfiam. Nagyon drága volt, de meg sem fordult a fejemben, hogy tejet adjak neki.

Most múlt 1 éves, és most mondta a dokinéni a rendes tejet. A bolti dobozosat persze. A frissen lefejtet abszolút nem ajánlotta.

2009. márc. 28. 21:26
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
nem vagyok tapszerparti (az anyatejjel szemben), de sokkal jobb a tehentejnel. Az en picim meg ugy is allergias volt a tehentejre, ha en ittam (anyatejen keresztul). A tehentej nagyon nehezen emesztheto a kisbabak szamara. A tapszer meg nekik lett kifejlesztve. Mindenkeppen inkabb azt valasztanam. Ha csak igen keves esely is van ra, ha adok valamit a gyerekemnek es allergias lehet ra, vagy barmi egyeb baja lehet, inkabb kerulom azt a dolgot. Azonban a te gyereked es neked kell meghoznod a dontest. En is kaptam tehentejet, es rengeteg mindenre allergias vagyok. Nem mondom, h a tej az oka, de van ra esely.
2009. márc. 28. 21:29
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
a tehentej a kisbociknak idealis taplalek. A babaknak anyatej valo, vagy ennek hianyaban a potlasara kifejlesztett tapszer!
2009. márc. 28. 21:33
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Szió!Igazából te döntöd úgy is el,de leírom velem annó , hogy csinálta anya.Nekem 4 hónapos koromig fejte a tejet,mert nem voltam hajlandó szopizni,majd elapadt neki.Utána tehéntejet adott úgy , hogy fele tej, fele víz.És láss csodát élek, 4 hónapos a kisfiam és imádom a tejet azóta is.Habár azok a tehenek bizti mások voltak,mint a mostaniak:)

Üdv:Ancsy

ui:Azért ma már én sem mernék tehéntejet adni a fiamnak.

2009. márc. 28. 21:37
 8/17 anonim ***** válasza:
49%
A kérdésedre válaszolva: az ad tehéntejet a babájának egy éves kora alatt, aki sz...ik a tudományra, és a múlt századi begyepesedett elvek szerint él. Persze régen is életben maradtak a tehéntejes babák, de ha van bizonyítottan jobb, akkor miért ne kaphatná azt a babád?
2009. márc. 28. 21:45
 9/17 anonim ***** válasza:
72%

Na akkor én le leszek pontozva a hiperanyukák által (mármint azok által akik szerint csak ők csinálhatnak valamit jól). Az én fiam 10 hónaposan már kapott tejet, persze higítva és forralva. Nálunk a családban senki nem volt allergiás, ha lett volna, akkor én se adtam volna, de szerintem jól döntöttem. És igen, én is ezt kaptam, engem anyukám 9 hónapig szoptatott és utána meg se fordult a fejében, hogy még tápszert kéne adnia.

Ja, én boltit adok, mi városban lakunk és értelem szerűen nincs tehenünk, se olyan ismerős, akiben megbíznék, hogy jó tejet kapok, így marad a bolti, de semmi gond nem volt vele soha.

2009. márc. 28. 21:50
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ilyen komoly témában inkább a háziorvost kérdezd meg. Múltkor olvastam, hogy valamilyen olyan anyag van a tehéntejben ami nagyon súlyos problémákat okozhat. Nem biztos, hogy most, lehet hogy csak 10-15 év múlva. Hidd el iszonyat büdös :( az a tápszer, de biztos vagyok benne, hogy 100%-osan megfelel a babáknak, persze ha nincs anyatej. Ha nézted a tv-t valamelyik nap: Az anyatejet vásárló kismama esete? Össze volt keverve a tehéntej, az anyatejjel és milyen beteg lett a babája tőle? Gondold át, kérj véleményt egy szakembertől. Az előttem szólok sem gondolnám, hogy rosszat akarnak Neked, de legfőképp a babácskádnak. Sok egészséget!
2009. márc. 28. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!