Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megnézitek minden étel összete...

Megnézitek minden étel összetevőjét amit a babának adtok?

Figyelt kérdés

Én már görcsösen nézem az összetevőket :( Amibe látok akár 1 E betűt, teszem vissza a polcra. Ha anyukámmal megyek vásárolni ő inkább elmegy a babaosztályra nézelődni, mert én mindent elolvasok :)

Tudnátok olyan ételeket (pl. sajtkrém, májkrém, joghurtok stb) írni amibe ti már tudjátok hogy nincs tartósító és egyéb mű cucc? Pl a Lidlbe lehet venni fokhagymás sajtkrémet. Arra rá van írva hogy tartósítószer mentes. Ezt imádja is babám. Vagy a joghurtot eddig még csak Jogobellát veszek kislányomnak. Egyébként 9 hós.

Szívesen veszem az ötleteket, tapasztalatokat!


2011. júl. 4. 12:14
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Májkrémet, sajtkrémet, gyümölcsjoghurtot lehet házilag is csinálni. Persze az idő, de szerintem nem ennyi, hogy ne érné meg. Írjak recepteket?
2011. júl. 7. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A recepteket pedig szívesen fogadom :))
2011. júl. 7. 21:21
 13/14 bettineni ***** válasza:

Az ömlesztett sajtokrol azt hallottam, hogy nem egeszsegesek, tehat a sajtkrem sem az.

A hidrogenizalt olajok sem, igy a margarin sem egeszseges.

En olyat sem adnek, amiben szoja kivonat van.

A majkremekbe is belekevernek minden felet.

Inkabb jobb otthon parolni egy kis majat es turmixolni.

2011. júl. 8. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 anonim ***** válasza:

A gyümölcsjoghurtnak igazából nincs receptje. A natúr joghurtot összeturmixolod a gyümölccsel. Ha esetleg nem elég édes, lehet hozzáadni mézet, cukrot.


A májkrém: kis olajon megpárolsz hagymát, hozzáadod a májat, jó puhára párolod (esetleg öntesz hozzá kis tejet). Aztán összeturmixolod kis vajjal. Lehet ízesíteni kis borssal, babérlevéllel, fokhagymával, vagy amit gondolsz. Néha teszek bele (a legelején, hogy az is megpuhuljon) egy kis krumplit, vagy répát, hogy ne legyen annyira erős az íze.


Krémsajt: a Polcz Alaine szakácskönyvben van házi krémsajt recept. Igazából csak tervezem, hogy kipróbálom, eddig még nem került rá sor.(Nincs a családban senki, aki igazán szeretné a krémsajtot.) Szóval nem kipróbált recept, de leírom. 4 dl tejszínhez hozzá kell keverni egy-egy mokkáskanálnyi sót és cukrot. Szobahőmérsékleten 1-3 nap alatt megsavanyodik. Ezután gézzacskóba, vagy valamilyen textilbe kell tölteni, és mosogató felett lecsepegtetni. Ha már nem csöpög, akkor kész. Lehet hozzáadni paprikát, snidlinget, köményt, vagy amivel ízesíteni akarod.

2011. júl. 8. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!